2010. április 10., szombat

Fujj, főzelék!

Pár napja ez a véleményük az ebédről.
Kezdték a zöldséges keverékkel, azt hittem, már unják, azért nem kell.
Folytatták tegnap az üveges bébiétellel, hát az meg valami bűn rossz, de állítólag a babák szeretik, de nem igazán ment az sem.
Jött a mai ebéd, Apa által főzött krumplifőzelék, ez még annyi sikert sem aratott, mint az előzőek.... bár még nem ettek ilyet, azért többet is megehettek volna belőle, minthogy megnyalják az ujjunkról plusz egy fél kiskanálnyi ment le mindkettőnek. :( Arra is gondoltunk, hogy talán nem éhesek.... végül jobb híján uzsonnára valót kaptak, mivel üveges bébiétel csak olyan van amit tegnap is (sem!) ettek, és annyi idő meg már nem volt, hogy valami mást főzzünk. Így megettek 3 szelet párizsit, fél szelet kenyeret, egy nagy túrórudit és másfél deci teát is megittak utána. Nagy ebéd, mondhatom. De most mit tudtunk csinálni, ha főzeléksztrájkba kezdtek. :( Holnap majd almafőzeléket csinálok, azt eddig megették, bár eddig a zöldségeset is megették. No majd meglátjuk.

Jól elkezdtem ezt a mai irományom, egyből a nap közepével. :) Most akkor haladjunk időrendben.:)
Éjjel aludtak, 8 órakor ébredtünk mindannyian! :)
Persze én éjfél előtt kevéssel feküdtem le, mert miért ne.. :) Apa már 22 óra után aludt, így Neki sikerült jó sokat pihennie, ami mondjuk reggel nem látszott rajta, mondta is, hogy fáradtabb, mint mikor keveset alszik. Van ilyen. :)

A tízórai gyümölcsöt 10:15-kor kapták meg, elég jól ettek, Levit most kivételesen én is meg tudtam etetni, anélkül, hogy át kellett volna adjam Apának, megette tőlem mindet! :) Livike Apával evett, nehéz kezdés után úgy belejött, hogy Neki is elfogyott mind!
Kint hideg volt, meg borús is volt az idő, így csak hintázni tettük ki Őket egy negyed órára, addig bírták. Livikét fél percre nem lehet otthagyni. Mondjuk amúgyse hagynánk ott, mert ugyan Berci nagyon barátságos kutya és nem bántja Őket, de sose lehet tudni. Hallottunk már ilyet, hogy a szelíd, család kedvence kutya megtámadta a kisbabát/kisgyereket. Viszont Livikét amiatt sem lehetne otthagyni, mert ha megunja a hintát akkor szépen kihúzza a lábát és jönne ki! Pedig olyan a hinta, hogy a lábuk között van elválasztó... Ha nincs rajta cipő simán felhúzza a lábát, ha van rajta, akkor nehezebben, de ma úgy is kihúzta. :) Mondtam is Apának, hogy legyen már ott amíg megcsinálom a tápszert, mert még addig se merem kint hagyni Őket....
11 órakor bejöttünk, letettem aludni a gyerekeket a kis tápszerrel. Kb negyed óra múlva el is aludtak. Gyorsan elmentem a Sparba, összeírtuk mi kell. Hát, egy órahosszába telt mire megjártam, annyian voltak. :( Szerencsére aludtak, bár Livike felébredt 12:20-kor, játszottam Vele, hogy Levit ne kiabálja fel, aludt is a Legény 13 óráig! Ez mostanában maratoni alvásnak számít! :)) Na be is kellett érnünk mára ennyivel.... :))

13:30-kor jött az ominózus ebéd, ahogy már említettem az elején, eléggé kudarcba fulladt.
Jól eltelt az idő, játszottunk, mert aludni nem akartak, 15 óra volt kb mikor Mamáék hazaértek és lejöttek kicsit unokázni. :) Addig én gyorsan elmentem még a kisboltba, mert kenyeret azt ugye onnan szoktunk hozni. Na igen. Csak mivel szombaton 16 óráig van nyitva én meg odaértem 15:35-kor, kenyér már nem volt. Persze azért volt más is amit hozni akartam, de kenyérért el kellett mennem újra a Sparba. Ott is mikor délelőtt voltam még dugig volt kenyérrel a polc, délutánra meg már alig volt egy-kettő, de legalább volt. :) Oda egy órával zárás előtt értem, mert az meg 17-kor zár. Olyan jó volt, amikor ez a Spar még Plus üzlet volt... hétközben 21-ig, hétvégén meg 20 óráig volt nyitva. Most meg..... 20 és 17 óra a vége. Biztos úgy vannak vele, hogy aki hétvégén vásárol az majd biztos megy a Corába meg az Intersparba meg a Tescoba.... Na igen, megyünk oda is, de oda csak kocsival, tehát Mamáékkal lehet menni, és minek mennék messzebbre, ha itt is megvehetném. Ez van. :) A lényeg, hogy kenyerünk is lett végül. Épp hogy hazaértem elkezdett szakadni az eső. Szerencsére nem sokáig tartott, bár mondja holnapra is, ami remélem nem lesz igaz, mert Apa és Papa menni akarnak horgászni holnap korán reggel. Remélem nem egész napra mennek, elég abból a délelőtt is. :))
Apa azt mondta, hogy ha esik az eső, Ő akkor is menni fog. Hmm... aztán meg jól megfázik, a gyerekek elkapják, stb., stb. :( Ma is akart menni, de kértem, hogy maradjon már, ne hagyjon egyedül a gyerekekkel, mikor ilyen macerás az etetés..Nála legalább valahogy esznek. Ma mondjuk nem, de ezt nem tudhattuk.

A délután hátralévő részében nem volt alvás. Játszás volt, és 17:20-kor uzsonna is. Mivel ebédre már ettek uzsonnára valót, így ma bundáskenyeret kaptak. 4 fél szelet kenyeret bevágtak (héja nélkül) meg még egy pár kölesgolyót is, és még kb 1-1 deci teát is megittak utána. :)

Fürdésig megint hancúr, Levike már nagyon bátor, elengedett kézzel is áll és próbál menni, aminek általában esés a vége mert ész nélkül megy és felbukik... ha van hol kapaszkodni akkor rohan. :) Livike ma is felmászott párszor a kanapéra, tanítgattuk, hogy lejönni mondjuk nem fejjel kellene, mert abból kopp lesz, hanem meg kell fordulni és letolatni. A végén már megcsinálta egyedül, de szerintem gyakorolni kell ezt még. :)

Ha jól láttam, Levinek jön felül a bal felső kettese is, így hamarosan hatfogú lesz a Fiú. :) Látszik, de kézzel nem lehet még érezni... vagyis nem nagyon engedte hogy benyúljak a szájába, de majd próbálkozom még. :) Livikének az a bal felső sokadik is egyre élesebben érződik, de megnézni nem engedi...

19:30-kor fürdettünk, igyekeztem a pakolással és a kaja készítéssel, mert nagyon úgy tűnt, hogy mindkettő bepakolt a pelusba. Meg is lepődtem, mikor Livikét kibontottam, hogy nincs is semmi. :)) Levinek volt, úgyhogy jó, hogy nem húztuk tovább az időt. :))

20:20 óta alszanak! :) Lekopogom, mert még bármi történhet, de remélem nem fog és reggelig így folytatják. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)