2010. április 25., vasárnap

Vasárnap délután és este

Nem kapkodtam az ebédeltetéssel, mert jól eljátszottak, úgyhogy 14:10-kor fogtam csak hozzá, most is kint a teraszon.
Egy teli tálnyi főzelék volt mára, azt mind megették. Most nagyjából egyformán evett mindkét gyerkőc... de lehet, hogy Levike kicsivel többet. Megettek utána két kis falatka híján 2 db túrórudit is, amire épp Mamáék is haza értek. Volt nagy öröm! :)
Na meg hisztizés is... Ma valahogy egyébként is hajlamosabbak voltak nyűglődni, a tegnapi nap mintha nem is létezett volna, annyira jók voltak, leszámítva az esti fürdés előtti időszakot... Most meg...! Livike sírt nagyon sokat, ha letettük azért, ha felvettük azért, ha csak úgy volt, akkor azért... semmi nem volt jó. Most úgyahogy lenyugodott már, de azért 15 órától majdnem folyamatosan, kicsit sok volt. Na volt egy óra alvás kb, vagy inkább csak háromnegyed óra...

16 órakor babakocsiba tettük Őket, és elmentünk szavazni, mert itt nálunk van második forduló is. Papával bementünk, addig Mama volt kint a gyerekekkel, majd Ő ment be és mi maradtunk. Livikét már akkor is ki kellett venni, mert nem maradt, Levi szerintem elaludt volna, de mégsem tudott. :( Livit Papa hozta haza kézben, jó hogy csak 10 háznyira van az iskola itt az utcában. :)
A kinti alvásból ma se lett semmi. :( Livike hetek óta nem hajlandó elaludni a babakocsiban, azért is van mostanában a hintázás, hogy mégis legyen már valami levegőzésük. Na meg most két napja kint is esznek a teraszon. Most ez az időszak a jó, ha melegebb lesz, már nem tudnak ott sem lenni, mert megsülnek.
Majd keresünk valami árnyékos helyet. Csak az a baj, hogy az árnyék ugye általában a fa alatt van. A fán viszont van minden ami bele tud potyogni a kajába meg a gyerekekre is. Úgyhogy nem tudom mi lesz, de majd megoldjuk. Teszünk feléjük napernyőt. :))

16:15-kor kicsi tápszerrel a szobában tettük le Őket aludni.
El is aludtak, de csak addig, amíg én ki nem léptem a kapun. Ez volt 16:35-kor. Ennyi volt az alvás. A boltba mentem kenyérért meg pár dologért még, azt hittem majd alszanak amíg megjárom. Hát nem.

17:15-kor uzsonna következett még mindig kint a teraszon. Jól ettek, sokat is, és sokáig. :) Joghurt is volt, azt is megették.
Livikének Mama levágta a körmét a kezén. Na de hogy! Úgy visított a Lány, mint akit minimum ölnek, egyszerűen nem tűri a körömvágást. Nem is adja a kezét, erővel kell fogni, de még így is Papa is kellett a második kezéhez, mert az elején az etetőszékben ült, de utána kézbe kellett fogni Livit és úgy valahogy csak sikerült levágni a körmeit. Miért utálja ennyire? Miért fél? Mindig is nehezen lehetett levágni mindkettőjük körmeit, de ami most megy, az kész katasztrófa. Ha nem vágjuk akkor meg már veszélyessé válik a dolog, mert nem csak saját magát karmolja össze, hanem Levit is meg minket is. Levi elég jól tűri, ma pl amikor a hintában ültek és le akartam vágni, Levi hagyta volna, de Neki nem volt nagy mert Mama valamelyik nap levágta. Livike persze nem hagyta. Pedig ott jól láttam volna, mert sütött a nap, csak ugye nem kellene izegni-mozogni, meg kapkodni a kezét és visítani ezerrel. :(
Amikor Apa belevágott a múltkor az ujja hegyébe, akkor is az volt a baj, hogy kapkodott. még az se lehet, hogy azóta fél... egyszerűen kezdettől fogva. Mondhatjuk mi akár az "ez elment vadászni" vagy bármelyik mondókát, énekelhetünk, semmi hatása. Remélem mielőbb változni fog a helyzet...

Miután ettek bejöttünk, kaptak teát, ekkor 18 óra volt kb.
Nagyon jól eljátszogattak, egészen 18:40-ig, utána már Mama is és én is bent voltunk, ment a fürdés előtti hancúr. Járkálás, labdázás, csikizések, "rugibugi" :)

Majdnem 20 óra volt, amikor kezdtük a fürdést, Livike most se nagyon akart fürdeni és öltözni sem, de azért csak megoldottuk valahogy... Kicsi nyűgöslányka... :(
Még a kiságyban is folytatta a dolgot, de ahogy észrevette, hogy nincs közönsége abba is hagyta és szépen eszi a kajáját. (először 2 perc után kihajította a cumisüveget...)
Remélem hamarosan el is alszanak, mondjuk úgy reggelig elég lesz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)