2010. április 27., kedd

Nyugalmas kedd délután és este...

Nem akarom elkiabálni, mert még nincs vége a napnak, de eddig minden szépen és rendben ment a nap további részében.
15:30-körül a gyerekek már kezdtek látványosan fáradni, jól kijátszották magukat, kezdődött a nyűglődés... Gyorsan csináltam 120 ml kaját és letettem Őket aludni.
Megették (Levi nem mindet, de Ő később is ebédelt...), majd szépen el is aludtak. :)
Livike 16:30-kor felébredt, persze nem csendben, mostanában visítva ébredt :( Szerencsére elég gyors voltam, kikaptam az ágyból és már jöttem is Vele kifelé.... Mentünk az udvarra, sétálgattunk, majd kézben hurcolásztam, de az túl sokáig nem megy, mert mégiscsak nehéz... meg mindent meg akart fogdosni, kezdve a szőlőlevéltől a kutya rongyán át a koszos vascsövekig... Persze van amit engedünk, hogy megtapogassák, mert kell a tapasztalat, de azért mindent nem lehet.. a leveleket lehetne, de Livike mondjuk azt nem úgy "nézi" meg, hogy megsimogatja, hanem tépné is le egyből. :) Végül a hintában kötött ki a Lány, ahol elég jól el is volt. 17 órakor ért haza Mama, ekkor váltottunk, Ő maradt Livivel, én meg szaladtam a posta-gyógyszertár-Spar körutamra, amit fél óra alatt meg is jártam, rohanva.
Mikor vissza értem már Levike is fent volt, sőt, már mindketten uzsonnáztak a teraszon! Mondta Mama, hogy ennek a gyereknek egyből kaja kell a szájába, ha felébred, olyan éhes! :) Hát, biztos úgy van, egyébként is ott volt már az ideje az uzsonnának. :)
Ma nem barackos, hanem meggyes joghurtot hoztam kóstolóba, 1 db-ot, hogy egyáltalán megeszik-e. Megeszik. :) Kóstolták már az alma-lime ízesítésűt is, azt is szerették. Nem tudom merjek-e már epreset adni, utána kell már néznem a kiskönyvben lévő táblázatnak, mármint hogy ott mi van, mert csak pár hónapos korukban nézegettem utoljára, már nem emlékszem pontosan az aprómagvas gyümölcsökre sem, hogy mikortól lehet adni. Egyébként hallottam olyat ismerőstől, hogy simán adta a földiepret az egy évnél fiatalabb gyerekének és nem lett allergiás tőle. Tudom, hogy ez az allergia téma nem egyszerű, nem biztos, hogy azonnal lesznek tünetek, lehet, hogy csak évek múlva. Mondjuk ezt konkrétan a tejről meg a lisztfélékről olvastam annakidején. A lisztes dolgokon már rég túl vagyunk, tejtermék is megy már sajt, túró, joghurt, na meg habarás formájában pici tej is, de a sima tejet még nem hajlandóak meginni...

Az uzsonna végén ért haza Papa, ahogy állt be a kocsival, a gyerekeknek nagyon tetszett a tolatólámpa meg úgy ahogy van a kocsi, úgyhogy miután le lettek söprögetve a morzsáktól a gyerekek (mióta kint esznek látványosan kevesebb kajamaradék kerül az ölükbe meg a székeikbe..:) ) kézenfogtuk Őket Mamával és mentünk kocsit nézni.... Ültek már benne, persze leginkább orvoshoz menős alkalmakkor a hordozókkal együtt, meg egy-két egyéb alkalommal, de csak így az udvaron, üresen még nem jártak az autóban. Levike először mintha félt volna, ahogy kinyílt az ajtó.... de utána beült, nézelődött, lassan oldódott a feszültsége és jól elvolt. Livikét betettem először a vezetőoldali első ülésre, de onnan hamarosan ki kellett vegyem, mert a kézifék előtt lévő kis boxban lévő mindenféle apróság, mint pl apró alkatrészek, kulcsok, hegyes dolgok jobban érdekelték a Kisasszonyt, mint az autó úgy általában. Beültettük Levi és Mama mellé hátulra, de csak pár percnyi lehetett az öröme, mert olyan gyorsan esősre fordult az idő, hogy jobbnak láttuk, ha bejövünk, még mielőtt leszakad az ég és szétázunk ezen a pár méteren is. :) Végül nem lett eső, csak csúnya borulás és szél, egyelőre legalábbis.
Apa is haza ért 19 óra körül, legalább nem ázott szét ő sem.
Ezután már bent ment a hancúr, Levike most is gyakorolta a járást, úgy is, hogy ott se voltunk, kintről az ablakból néztük, hogy jé, a Levike meg jön! :) Mármint a karámon belül sétált épp az ablak irányába, persze Ő nem látott ki, mert bent világos volt, kint meg sötétedett.
Még előtte volt olyan, hogy Livike a szoba közepén feküdt hanyatt és itta a teáját, - a legjobb helyen ugye... - Levike meg sétálgatott. Persze keresztül esett Livin, mert minden még nem megy egyszerre, hogy a lába elé is nézzen, meg haladjon is. :) Két tenyérrel landolt Livike hasán, aki nem hogy megsértődött volna ezen, még tetszett is Neki! Na Levinek se kellett több, jópárszor megismételte a mutatványt, mármint nem a ráesést, hanem csak úgy ott Livi mellett térdelve többször ránehézkedett. :) Nem vettem fel videóra, de nem is volt olyan szintű a kacarászás, mint a macis esetnél.. azért egynek jó volt! :)
Az ilyen esték egyik fénypontja - amikor Apa is itthon van fürdésidőben - hogy Apa befekszik a szoba közepére, a gyerekek meg ahol érik másznak rá, paskolják a hasát, fejét, bújócskáznak, ilyesmi. Na meg van repülőzés, levegőben lóbálózás, ami szintén jó dolog ám! :) Rám is rendszeresen másznak kettesével is, ha pl leülök, csak nálam az a baj, hogy egyből a hajam meg a fülbevalóm a célpont.. az meg ugye nem igazán jó...

A fürdés rendben lezajlott, 20 órára kész is voltunk. Livike most szépen tűrt mindent, kivéve a fekvést a kádban, de megoldottam valahogy, hogy mindenütt meg legyen mosva a Lány. :)
Az öltözésnél sem volt gond. :)
Meg tudtam nézni a filmet is, (ma 20 órakor kezdték a meccs miatt...) most már alszanak, de nem túl rég még Levike fent volt... Kidobta a kajáját, de ahogy visszaadtam Neki már meg is nyugodott:)
Még korán van, bármi lehet, de remélem nem lesz. Mármint azt, hogy csak alvás lesz és nem idő előtti ébredés. Az idő az legyen mondjuk reggel 7:30. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)