2010. április 4., vasárnap

Húsvét vasárnap

De előbb még a szombat éjjelről írok egy kicsit, mivel szerencsére annyira ritkán fordul elő mostanában, hogy érdemes megörökíteni. Mégpedig az, hogy Livikét ki kellett venni az ágyból, mert nem aludt. 22 óra után nem sokkal én is aludni készültem - kivételesen korán...:) - de a Lány felébredt, és nem volt hajlandó vissza aludni. Csináltam még 90 ml kaját, evett valamennyit, de folyton felállt és viháncolt, féltem, hogy felébreszti Levit is, az pedig nem hiányzott, hogy kettőt kelljen altatgatni. Így kivettem és magunk közé tettem Livikét. Nagyon jól érezte magát, mászott át Apán, fetrengett minden felé, nem ám, hogy majd befészkeli magát mellém vagy akárhova az ágyba és alszik, nem. Ő jól érezte magát és semmi jelét nem mutatta az álmosságnak. Lehet, hogy tényleg sok már neki a két alvás nap közben, még ha nem is hosszúak. Valószínűleg nem egyforma az alvásigényük Levivel. Végül amikor már nagyon ásítozott és dörzsölte a szemét, szépen megbeszéltük, hogy most leteszem a helyére és csicsikálni fog. Úgy is lett, egy hang nélkül tűrte, hogy lefektessem, odaadjam a kajáját és kb 20 perc múlva már aludt is. Bár felállt még kétszer, de úgy csináltam, mint aki nem látja és akkor szépen lefeküdt és elaludt. Mi is, ezután már csak reggel 6:30-kor csinált szintén Livike ébresztőt. Nem esett valami jól, Levike fel sem ébredt.
Felkeltünk, tettünk-vettünk, a szobából meg semmi hang nem szűrődött ki. Hát vissza aludt a Leányzó! :) Na mondom szép... ezért felkelhettem....!

7:20-kor fogtunk hozzá Levi rendbetételéhez, mert Ő ébredt "elsőnek", majd Livike következett, aki még akkor se nagyon akart felébredni, csak valami zajra megébredt utána már észrevett bennünket és így Neki is elkezdődhetett a nap! :)

9 órakor átmentünk Mamáékhoz reggelizni, sonka, tojás, francia saláta, meg ami még szokott ilyenkor lenni. :) Apa 10-re ment dolgozni, így eléggé siettünk az evéssel, bár jól laktam, főleg, hogy nem szoktam reggelizni, vagy csak nagyon ritkán.

10 órakor megtízóraiztattuk a gyerekeket, majd irány a babakocsi a délelőtti alvás és levegőzés okán. Hát... megint az lett, hogy Levi elaludt pár perc múlva, de Livi nem, így a kisasszonyt kivettem és behoztam a kiságyába, hátha ott elalszik. Kicsi hiszti után elfogadta az alvós tápszert és el is aludt hamarosan. Majdnem egy órát sikerült aludniuk, amikor szinte egyszerre ébredtek... Egy kicsit hintáztak mind a ketten, majd jöttünk is be, mert ma nem volt valami jó idő. :(

13:30-ig játszás, majd ebéd következett. Zöldséges keverék finom csirkemájjal (a húslevesből) volt a mai ebédjük, megették, nehezen fogtak hozzá, utána meg majdnem kevés lett....

Mivel mostanában nem alszanak közvetlenül ebéd után így bevonultunk játszani a szobába.
Elég jól elvoltak, nem panaszkodhatom, ügyesen eljátszogattak, a rácsot is csak kétszer kezdték rázni. :)

14 óra körül jöttek Andiék, (Levike keresztanyjáék) most mindannyian. :)
Nem soká becuccoltuk a gyerekeket Mamáékhoz, ott csak nagyobb a hely ennyiünknek. :)
Levike azt hiszem jól lefárasztotta Andit, mert nagyon sokat sétáltak kézen fogva, Levi mint a duracell nyuszi, fáradhatatlanul rótta a köröket. :) Ülni nem is akart túl sokat, mindig ment volna újra sétálni, ha kicsit leültek. :))
16 óra előtt viszont már fáradt volt Ő is és Livike is, - Livike már amikor bementünk is majdnem aludt még itt a habtapin - úgyhogy kihoztuk Őket és kis tápszerrel letettük aludni. :)
El is aludtak hamarosan, 17:20-kor ébredtek fel.

Hamarosan megkapták az uzsonnát, ma kekszes tejpépet ettek, mert már úgyis rég kaptak, meg nem volt most itthon friss felvágott-féle. Megettek még utána egy kis doboz kölesgolyót is, ami bár nem kaja, de legalább elvoltak vele. :)

18 óra után bementünk a szobába, és fürdésig játék volt. Mamával fürdettünk, 20 óra után pár perccel kész is voltunk, és hamarosan el is aludtak. Remélem ma nem kel fel Livike sem, csak reggel. :)

Apa 21:30-kor ért haza, bezártak korábban, alig volt ma vendég. Szerintem holnap se lesz, ilyenkor azért gondolom mindenki főz otthon és eszik, nem megy el étterembe. Persze a szállóvendégek ott vannak, azoknak kell kaja...

Végezetül teszek fel 4 képet, amiket Andi küldött át este, ahogy haza értek. Remélem nem baj, hogy felteszem, a mi képeink még nincsenek letöltve ide, csak Mama gépére, holnap majd áthozom azokat is és ha van benne olyan, akkor felteszem. :)
Holnap Papa vinni akarja Levit locsolkodni, aztán hogy mi lesz belőle, majd kiderül. :))

Levike csodálkozik, bár nem tudom éppen min... :)
Petike (keresztfiam) simogatja Livikét aki Lajos ölében ül. :)
:)
A gyerekek Andival és Lajossal. :) Levikének itt is mehetnéke van, sétálni akar. :)



Petikének volt egy jó mondása, ugyebár nagyon sok ruhát kaptunk már Tőlük, amiket Petike már kinőtt, többek között ami most Levin volt nadrágot és pulcsit, meg az első képen rajta lévő mellényt is. Petike mikor meglátta a mellényt megszólalt: "jé, nekem is ilyen ruhám van!" :))) Hát igen, pont ilyen. :))
Ősszel mikor legutóbb találkoztunk Mama szülinapi "buliján" akkor meg azt jegyezte meg, hogy Levike nem köszönt vissza. :))) Na majd... győzzük hallgatni, ha egyszer elkezd(enek) beszélni. :)) Egyébként nagyon jó volt újra látni Őket. :)
És itt is köszönöm Andinak a sok pesztrálkodást és segítséget. :)

Na megyek is, megint késő van, aludni kellene. Már ha a gyerekek is úgy akarják, hogy aludjunk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)