2010. április 11., vasárnap

Vasárnap eddig...

Az éjszaka végig aludtak, reggel az 5 órai telefonjelzésre Livike kicsit megébredt, de szépen vissza is aludt szerencsére. Legközelebb 7:40-kor ébredtek, 7:55-kor már fel is kellett kelnem, hogy ne legyen balhé. :)
Mivel jó időnek tűnt reggel (=nem esett az eső, de hideg volt és van is...) Apa és Papa kimentek horgászni. Persze felkeltem, lefőztem a kávét, csináltam szendvicseket, utána vissza feküdtem, nem vártam meg míg ténylegesen elindulnak.

Reggel rendbe tettem a gyerekeket meg a szobát is, azért két-három naponta rendesen fel kell vennem a habtapit. Legalább kettőbe tenni és egymáson eltolni mindkét irányba, hogy alatta is ki tudjak porszívózni, mert valamiért csomó szemét gyűlik össze alatta. :( Ezt is megcsináltam, a gyümölcsöt is, sőt amíg Mama etette Őket 10:30-kor, az ebédnek való almafőzeléket is előkészítettem, utána meg is főztem, hogy kész legyen. Elég híg lett, bár volt rajta habarás, így tettem bele kekszes tejpépet amikor ették... :) Legközelebb azt hiszem az összes levét le kell majd önteni és úgy behabarni, talán akkor nem lesz ennyire híg, mert a turmixolásnál úgyis hígul, mivel az alma magába szívja a nedvességet, meg egyébként is van benne.

Levike elaludt kint a babakocsiban, Livike természetesen nem, így Őt be kellett hozni a szobába, ahol egy negyed órás hisztizés próbálkozás után el is aludt végre. :) Még Mama altatta Levit amikor elszaladtam szavazni, jó, hogy itt van az utcában az iskola ahol szavazni kellett. :) Még a boltba is el tudtam menni, mert közben szólt Mama, hogy alszanak mindketten, mehetek. :)

Mikor hazaértem Livike már fent volt, ekkor volt 12:20. Levike 13:05-kor ébredt, úgyhogy kicsi közös játék után már kezdhettük is az ebédeltetést.
Hát, először egyáltalán nem akarták enni, főleg úgy hígan ahogy eredetileg volt.. MIután kicsit besűrítettem már Levi jobban ette, Livi viszont nagyon nehezen fogott hozzá, viszont akkor már annyira jól evett és sokat, hogy öröm volt nézni! :)
Ha azt vesszük a 3-3 decit megették mindketten, és még maradt is másfél decinyi kb. Azt majd holnap felfejlesztem és meglátjuk milyen sikere lesz. :) Persze hús is volt benne, de jól összevitte a turmix, nem is érződött a kaján az íze. Igaz, hogy az almáé sem, miután beletettem a tejpépet (3 tápszeres kanálnyit). Holnap vagy krumpli lesz még benne vagy babapiskóta, na meg még alma is, mert elég kevéske maradt. A túrórudit is megették, teát is ittak, jelenleg játszanak, de hamarosan le kellene tenni Őket aludni, hogy mi is tudjunk enni már végre ma valamit. Mama csinált fasírtot és sült krumplit, és Apáék is hazaértek kb 20 perce, fogtak egy vödörnyi halat, épp azt pucolják Papával. :))

Jelenleg itt tartunk, este majd még jövök szerintem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)