2010. április 6., kedd

Gyors helyzetjelentés

Az éjjel nem volt semmi különös, aludtak reggel 7:10-ig. Levike már megszokásból áll fel a kiságyban és keresi a telefonomat a mi ágyunk szélén, hogy elvegye és Livivel harcoljanak érte a rácsokon keresztül.. ma kitoltam Vele, mert ahogy megláttam, hogy készül felállni, elvettem onnan a telefont... meg is sértődött, és oda se jött. :( Fél percig... :))) Gyorsan összeszedelődzködtem és hamarosan kapták is a kaját öltözés után.
Az eső persze esett, délutánra állt csak el... úgyhogy a levegőzés akkor lett ma megejtve. De ne rohanjunk így előre. :)

Apa ma szabadnapos volt, a héten valószínűleg még hétvégén lesz szabad...
Ma megint lett főzve jó sok zöldséges keverék, bár még volt a legutóbbiból is a fagyasztóban, de most már legalább mégtöbb van. :)

A tízórait 10:30-kor kezdtem adni, és tényleg csak kezdtem, mert folytatni nem tudtam. Megint nem voltak hajlandóak nálam enni. :( Levike kb 5 kanálnyit megevett, Livike meg se kóstolta! :( Miért nem esznek nálam? pedig úgy próbálok türelmes lenni.... az a baj, hogy nem sokáig sikerül. :(( Mi lesz csütörtökön, amikor nem lesz segítségem? Nem esznek egész nap kanalas kaját?? Mert ha így haladunk, akkor nem....:( Na a lényeg, hogy Apa megetette Őket, nem mondom hogy repestek az örömtől, hogy enni kell, de legalább megették, és az a lényeg...
Mivel ilyen idő volt ma, így a szobában aludtak délelőtt. Mondjuk azt alvásnak nem nagyon lehet nevezni.... Kb 11:30.kor aludtak el és az alvás 12:15-ig tartott.
Miután felébredtek már nyugodtan turmixolhattam a kaját, el is tettem a fagyasztóba amit oda szántam, a mai adagjukat is összekészítettem, és lassan eljött a 13:30, etethettük a gyerekeket. Igen, megint Apa etette Őket. Valamennyit én is tudtam adni Levinek - közben megpróbáltam átvenni - de mégis vissza kellett adnom a kanalat Apának, mert nem ette Levi túl sokáig.
Ma a túrórudi se nagyon ízlett, becsomagoltam és eltettem a hűtőbe, jó lesz holnap. Ez most az óriás rudi volt, nem is a kicsi, úgyhogy elég sok maradt belőle.
Kicsi teát azért ittak a végén...



15 órakor elszaladtam ide az utca végére, ugyanis Teszveszen mostanában "vadászom" a jól bevált tápszerünket, mégiscsak olcsóbb, mintha megvenném a gyógyszertárban recept nélkül. Igaz, még van az orvos által felírtból is, de legyen, mert nem tudom mi lesz, ha elfogy... Szóval ma épp egy szintén szolnoki illetőtől sikerült megvennem egy fél doboznyit (a 900 grammos doboz egyik fele, 450 grammos bontatlan zacskó) és meg is beszéltük, hogy elmegyek érte. Megjártam hamar, de utána mentem tovább... CBA, hátha van valami normális ruha a gyerekeknek, meg nekem is, de nem volt.. összesen két harisnyanadrágot vettem Nekik, abból is a Levié szerintem nagyon nagy lesz, de majd megnő egyszer ez a Fiú. :)) Utána kisbolt, mi lett volna, ha sok helyre megyek nézelődni... így is 17 óra múlt, mire hazaértem...
Már itt jártam az utcában, mikor Apa hívott, hogy ha akarok menjek nyugodtan több helyre is, mert Livike már fent van (15:40-kor aludtak el, akkor még én is itthon voltam) és épp bundáskenyeret esznek. Levi még alszik. Hát jó, mondom hova mennék már, mikor mindjárt itthon vagyok. :))
Ahogy hazaértem pár perc múlva Levike is felébredt, úgyhogy ehetett Ő is. Mivel az eső már elállt és hideg sem volt, így kint kapták meg az uzsonnát a hintában, persze felöltözve:)) Persze nem én találtam ki ezt a módszert. :)) Livike mondjuk jól elvolt így, na meg a Berci kutyus is, mert mindig ment volna kunyerálni a kaját, nem győztük arrébb tessékelni, hogy mégse kellene a gyerek kezéből kivenni a kenyeret. :)) A kenyérhéjat mindig megkapta, érje be azzal. :)))
Elég is volt ennyi a kintlétből mára, gyorsan bejöttünk a jó meleg szobába, és kezdődhetett a szokásos játék.
Este felé Levike lett olyan hisztis, mint hat másik! Ha valami nem tetszett Neki, megállt, visított, és még a térdével rogyasztott is sokszor egymás után. :) Ha felvettük úgy is kiabált, visított, mintha próbálná, hogy mennyi a hangerejének a maximuma. A mi fülünk befogadóképességének felső határait mindenesetre nagyon súrolja. :) Mama is volt ideát kb 18:30-tól fürdésig, amikoris ki akart menni, hogy Livikét ideadja fürdésre, erre a Lány megmakacsolta magát, és nem akart jönni. Mi van most ezekkel a gyerekekkel? Vagy velem?? Hát már ennyire utálnak, hogy se enni, se fürdeni nem akarnak velem?:((( Így Livikét Mama fürdette és öltöztette, Levikét én... Ő nem menekült előlem. Igaz, az öltöztetés végét Apa csinálta, hogy én tudjam gyorsan rendezni a szobát, minél kevesebb ideig legyen zörgés meg világosság, hogy alhassanak. Miután elkészültek, ide akarta adni Levit, hogy majd én teszem a helyére. Hát na mégis mi történt? Nem jött! Hiába mutattam a kaját, nyújtottam a kezem, hívtam, de nem és nem. Elfordult, kapaszkodott Apába. Nem értem miért van ez. :( Jó, sokat kiabálok rájuk, szidom Őket amikor rosszak, főleg a rácsrázáskor, meg ilyesmi, létezhet, hogy így mutatják ki, hogy inkább bárki, csak én ne?:( De a játszásnál délután is meg este is jönnek hozzám, vigyorogva, vidáman, bújnak belém, meg minden.. akkor jó vagyok? Nem értem. :((
Na a lényeg, hogy mégis a helyére került Levike, én is elkészültem a szobával és hamarosan kezdődött is a film, amit próbáltam megnézni.
Levike kb a felét végigkiabálta, tomboltak a kiságyban Livikével együtt, vigyorogtak, viháncoltak, úgy tűnt, nincsenek eléggé lefáradva. Na persze. Fürdés után mg majd' elaludtak öltöztetés közben.... Végül csak sikerült lenyugodni és elaludni fél óra után.
Azóta nyugi van... meglátjuk meddig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)