2010. április 30., péntek

... és a folytatás

Livikének csak sikerült Levit is felébresztenie, úgyhogy 12:45-kor már mindketten fent voltak. Viszont jól eljátszogattak bent, el tudják egymást szórakoztatni, ezt, mint előnyt fogom fel. :) Ahol csak egy gyerek van, az mindig unatkozik, ha nincs vele valamelyik szülő? :) Én ezt már soha nem tudom meg, de jól is van ez így...

Az ebéd majdnem 14 órakor volt, összeturmixoltam a ragulevesből mindenféle zöldséget, tésztát meg egy kis husit, és persze levest is... Így is elég sűrű lett, de legalább lehetett normálisan kanalazni. :) Elég jól megették, egy kevéske maradt, ahhoz majd holnap teszek valamit és jó lesz ebédnek. :)
Apa etette Őket, én addig a szobát tettem rendbe, mert egy hátránya azért van a közös játéknak, hogy a fél habtapi fel volt szedve, meg a cumisüvegeket is a kiságy alól halásztam ki. :) Persze nem voltak teljesen egyedül hagyva, mert bent is voltam egy ideig, meg percenként rájuk néztem, hogy Levike nem akar-e esetleg legyalogolni az ágyról. De nem, még felmenni is csak háromszor ment fel kb, jól feltalálta magát lent, főként sétálgatott. :)

Ebéd után volt hintapalinta is, sétálgatás is, majd újabb szobában játék, és végül 16:20-kor tettük le Őket aludni egy kis tápszerrel.
Én pedig elindultam végre valahára, 16:30 volt ekkor kb.
Csak a Centrumban voltam, abban a bizonyos üzletben, rögtön az emeletre mentem a cipős részre, ahol szerencsére szintén érvényes volt az 50%-os kedvezmény.
Vettem is magamnak egy edzőcipőt, 1600 Ft volt a végén az ára. :) Annyiért megéri, és nálam nem egy szezont szoktak a cipők kibírni. :)
Lent a ruhás részen is szétnéztem, és mivel ma reggel rápróbáltuk a gyerekekre a múltkor vett két body-t, most is vettem szintén kettőt, csak egyel nagyobb méretet. Livikének múltkor 74-est, Levikének pedig 80-ast vettem, de épp most jó mind a kettő. Így most 80 és 86-os méretűeket vettem. Biztos, hogy nem ez az igazi ruhaméretük, főleg, hogy max 2 cm magasságkülönbség van közöttük, és Livikének a csíkos - nekem kedvenc - pulcsija pl 62-es és jó rá. :)) Csak ahány gyártó, annyiféle méretezés. Vettem még szintén Livikének nadrágot, mert Neki nem sok van, de egy kicsit még ez is hosszú. :( Az a baj, hogy ami szárhosszban jó lenne, az már derékban szűk. Na nem baj, felhajtjuk. :)
A pénztáraknál is megúsztam összesen 5 perccel, úgyhogy most jobban jártam, mint legutóbb. Nézegettem a táskákat is - nem tudom mennyi táskát össze tudnék vásárolni, ha lehetne:))) - de végül nem vettem egyet sem, mert ami igazán tetszett volna az még féláron is 4000 Ft volt. Meg annyira nem is létszükséglet, hiszen van. Próbálom tényleg a fontos dolgokat megvenni, de azért nézelődni szabad, nem? :))

Majdnem 18 óra volt, ahogy haza értem.... A gyerekek épp az uzsonna végénél tartottak, Apa bundáskenyeret csinált Nekik. Livike nagyon ette, de Levi inkább maradt a párizsinál, Neki eddig se nagyn jött be ez a kaja. :( Ettek joghurtot is, utána sétáltunk egy csomót, már én fáradtam el. :) Papa közben füvet vágott, és Livike úgy megijedt a fűnyíró hangjától, hogy alig tudtuk megvigasztalni. :( Most valamiért mindentől fél, ijedős, nyűgöske, sírós, na és hisztis. Ez mind lehet a fogától? Kisdrága.... most este bekentem az ínyét Dologéllel, mert nem tudott aludni csak visított, egyre jobban dudorodik mind a három fogacska, vagyis azok már élesek, tehát nagy valószínűséggel át is törtek, egy - a jobb alsó - pedig még csak nagyon duzzadt és dudorodik.
Hogy megnyugodjon és ne féljen, szépen odamentünk a fűnyíróhoz, hogy megnézze mi is az, utána Papa a karjára ültette és ment vele vagy két kört. Utána Levike is felkívánkozott, majd megint Livi, majd sétálni is kellett Papának Livikével, úgyhogy egyszer csak végzett a fűnyírással. :)))

19:15-kor jöttünk be. Hatalmas szúnyogok jelentek meg nálunk. Csípnek is.... :( Levike elemében volt, pedig kint is rengeteget járkált, de itt aztán főleg! Már annyira bátor, hogy menés közben még tapsikol és táncol is. :))
A fürdés 19:50-kor volt, Livike már nagyon álmos volt, meg nyűgös is, de inkább a foga miatt, mint hogy sima hiszti lett volna. Az is volt benne, de inkább a fájdalom és álmosság. Gyorsan megfürdettem, majd Apa Levit rendezte, 20:10-kor már ágyban voltak mindketten. :)
Livike 10 perc után felsírt, visított, egyre jobban, hát mondom nincs mese, valamit tenni kell. Nem akartam egyből a Viburcol kúp vagy a Nurophen után nyúlni, kezdetnek megfelelt a Dologel is. Eddig úgy tűnik hatásos. Szépen tűrte, hogy bekenjem mind a négy részen, befejezésül a négy első fogaival úgy megharapta a mutatóujjam, hogy rendesen benne maradt a körmömben a fogának a helye. :( Jó, hogy nem harapta át. :) Azóta alszik.... Levike is megébredt a visításra, de vissza aludt Ő is. Csak így tovább, reggelig! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)