2010. április 21., szerda

Szerda folytatás...

Levike 13 órakor ébredt fel, ebben persze szerepe volt Livikének is, mert bár nem sírt, de azért nem néma csendben játszott. Jó kedvvel ébredt a Fiú, így Őt is kitettem játszani Livi mellé, majd csatlakoztam én is, mert úgy azért jobban elvoltak. :)Persze közben kijöttem, hogy nekikészüljek az ebédnek, melegítés, túrórudi "pucolás", tea készítés, ilyenek. Épp mentem volna be értük, amikor megint azt láttam, hogy kijöttek... Kinyitották a karám ajtaját. Mondanom se kell, hogy volt sértődés, amikor visszavittem Őket az ajtót pedig nemcsak hogy becsuktam, hanem alul gyorskötővel be is kötöttem, így most már nem tudják kinyitni. Igaz, mi sem. Minden nyitási szándéknál, de leginkább este, meg mégse vághatom le a kötőt, valami más megoldást kell rá találni, mert nem valami kényelmes most este nekünk átlépkedni.... Így most az újabb szórakozása az Livikének, mivel kinyitni nem tudja, de próbálkozik vele, pörgeti alul a kallantyút...szerintem előbb-utóbb letöri. A csavar egyébként meg lett. Szerencsére nem nyelték le! :) Elbújt... a konvektor és a pelenkázó találkozásánál volt a sarokban, takarásban a hosszabbító zsinórjától, azért nem találtam többszöri keresésre sem, de nem adtam fel, amíg meg nem lesz! :)

Az ebéd 14 órakor volt ma, jól elvoltak, na meg Mama se tudott előbb lejönni mert főzött. Szépen megettek egy púpos tálnyi főzeléket, nagyon tömény, úgyhogy elég is volt szerintem a túrórudival meg a teával utána. A maradékot most már kiöntöttem, hiába lett volna még elég holnapra, nem merem már odaadni a gyerekeknek....
15 órakor kimentünk hintázni, majd 15:30 körül behoztam Őket, hátha elalszanak egy kis tápszerrel. Kint egyébként ma nagyon fújt a szél egész nap, azt néztük, hogy mikor szakad ránk a kifeszített tető, ami a nap és az eső ellen hivatott védeni. A szél ellen viszont saját maga nem valami erős, főleg, hogy félig már le is van szakadva. Kell egy kis erősítés neki. Apa azt mondta, majd pénteken megcsinálja. Ja, ha addig le nem szakad teljesen. :) Levikének egyébként tetszett, ahogy fújta a szél, alákapott a ponyvának és lebegtette... :)
Az alvás sikerült, így tudtunk mi is ebédelni.
A telefonom itthon hagytam, hogy Mamának ne kelljen ideszaladgálni, a saját telefonján hallhatja, hogy felébredtek vagy sem. 16:15-kor indultam a postára meg a boltba. Persze, alig hogy kiértem a kapun, Livike felébredt......
Utána Levi is, úgyhogy az ebéd utáni alvás se volt valami hosszú.

17 óra után nem sokkal már itthon is voltam, 17:30-kor uzsonnáztattunk.
Még előtte Levike olyan ügyesen végigsétált az egész habtapin, hogy öröm volt nézni!
Ráadásul úgy indult el, hogy közben nem is Őt figyeltük, hanem Livikét, csak Mama szólt hirtelen, hogy "Jön a Levente!" Én voltam közelebb, készenlétben voltam, hogy elkapom, ha esik, de nem kellett... megtett pár lépést, majd megállt, imbolygott kicsit és újra elindult egyenesen Mamához. :)

Az uzsonna ma tojáskrém volt, vagy legalábbis annak neveztük el, a receptet még nem néztem meg, hogy hivatalosan mi is az. Ez egy főtt tojás volt összeturmixolva vajjal és tejföllel. Kenyérre akartuk kenni, de az nem jött be, mert csak szétkenték mindenhova, így aztán kapták kiskanállal és a kenyér falatkákat meg a sajtdarabokat kézzel ették hozzá. :) Nagyon ízlik mostanában Nekik a ropogós kenyérhéja. Mintha nem lenne mit enni :)) Biztos jó a fájó ínyüknek a rágás.. :)
Kaptak még párizsit is azért, de csak egy szeletet, a tojásos cuccot elég szépen megették, még mondta is Mama, hogy lehet, hogy nem éjszakára kellett volna először ilyet adnunk... Hát, mondom talán nem lesz bajuk tőle... Ettek már tojást, bár csak a sárgáját, fehérjét még csak bundáskenyér formájában fogyasztottak.

Fürdésig játszottunk, egy ideig csak hármasban, majd jött Mama is, majd 20 órakor nekikezdtünk fürdetni. Livikém megint levágott egy megahisztit, olyan lassan haladtam az öltöztetésével, hogy Mama közben Levit megfürdette, fel is öltöztette, mikor én még Livikével kínlódtam, hogy valahogy ráadjam a pelenkát... :( Folyton elmászkált, fordult hasra, közben sikítozott, feszített, szóval nagyon rossz volt. :(
Az ágyában sem nyugodott meg, nem akart enni, csak sírt és sírt és sírt... :(
Kivettem, ültünk az ágyon, feküdt mellettem, lóbáltam kicsit a lábamon, na attól jobb kedve lett, birkóztunk, ekkor is kacagott, ezután tettem le, el is fogadta a kaját, de ott kellett maradjak, nem jöhettem ki, mert akkor sírt.
Kb 10 perc után elaludt, épp kezdődött a film is, meg is tudtam nézni nyugodtan.
Apa közben haza ért, előbb zártak, mint szoktak.
Livike felébredt olyan 21:40 körül, sírt, feszengett, pukizgatott. Mégis lehet, hogy a tojás meg az ebéd meg úgy minden amit ma evett, az kínozná a pocakját?
Magamra tettem, simogattam a hátát, el is szenderedett, de végül mellettem aludt el a nagy ágyon, 22:25-kor tettem a helyére. Remélem hogy most már aludni fog reggelig. Levike is felébredt persze Livike sírására, de vissza is aludt.
Ennyi mára :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)