2010. április 2., péntek

Péntek...

A mai nap is kb úgy telt mint mostanában a többi. Kevés alvás, nehéz evés...
Az éjszakát végig aludták, azzal nem volt gond. Na majd lesz, ha most elkiabálom, úgyhogy gyorsan kop-kop! :)
Reggel 7:40-kor ébredtek, jó kedvűen, vidáman, meg szerintem kicsit fázósan, mert eléggé lehűlt a levegő hajnalban, a fűtést meg nem vettem feljebb, de én a paplan alatt nyakig betakarózva voltam (mint mindig) és nem volt melegem. A gyerekek meg nem tűrik a takarót, ha rájuk teszem egyből felébrednek. Van vastag hálózsák, meg ilyenek, de azért csak nincs jó idő....

Reggeli szokásos dolgok, Apa délre ment dolgozni, és egész végig úgy kell mennie, egyelőre húsvét hétfőig van meg a beosztás. Minden nap délre, ami azt jelenti, hogy 11:20-ig kb itthon van és utána már csak 22 óra után...
A tízóraiztatásban legalább tud segíteni, de utána annyi... Ma is az volt, hogy megetettük Őket 10:30-kor, majdnem 11-kor végeztünk. Ezután kicsit hintáztak, mert van már nekünk olyan is! :) Majd teszek fel videót, nem csak ígérem már megint.... Szóval hintáztak egy pár percet, majd kézben is voltak, végül csak eljött az idő, hogy a babakocsiba kerüljenek alvás céljából.
Ringattam, tologattam, Levike el is aludt fél óra alatt. Livike meg folyton felült, rámászott Levire, a végén még kiabált is, úgyhogy kivettem, és kb 10 percre még beletettem a hintába, hogy azért legyen már levegőn.. :)
Nem soká Levi is felébredt, Ő is jött hintázni Livi mellé, de ekkor hirtelen lehűlt a levegő, úgyhogy bejöttünk inkább és itt eljátszogattunk, majd összeraktam a kaját, most a változatosság kedvéért még habarást is tettem a zöldséges keverékre a husival, és 14 órakor elkezdtem etetni. Egyedül, mert Mama nem volt itthon.
Elég szépen elkezdték enni, kivételesen Livike is elfogadta, nem úgy, mint máskor, hogy egyáltalán bele se akar kóstolni.
Kicsit több, mint a feléig jutottunk, onnantól kezdve nem ettek, a csaliként és játékként használt tárgyakat is folyton eldobálták, alig hogy visszaadtam... (C vitaminos doboz, Plusz pezsgőtablettás doboz, fakanál, rágóka, volt itt minden...)

14:30-kor haza ért Papa, bejött, megkértem, hogy próbálja meg hátha Nála esznek. Elfogyott még kb 10 kanálnyi, de többet Ő se tudott megetetni a gyerekekkel. Így maradt meg kb egyötöde a kajának... A túrórudiból is maradt valamennyi, azt megettem én. (én, aki nem is szeretem:) )

Kaja után irány a szoba és a játék, bírkózás, folyton felállás, rám meg a frász jött, hogy mikor vágja hanyatt magát Levi, mert olyan bátor, hogy nem is kapaszkodik, úgy megáll, de hirtelen el is vágódik, ha nem fogjuk. És azt hiszi ez jó játék.... amíg jól meg nem üti magát....

16 óra előtt kicsivel csináltam tápszert és letettem Őket aludni... el is aludtak.
16:30-kor elmentem a Sparba, addig telefonos figyelés volt (egyik telefon itt bekapcsolva, másik bent Mamáéknál...) de alig hogy elmentem már fel is keltek.... Úgyhogy mikor hazaértem mindketten bent voltak Mamáéknál a hordozókban, és épp próbálta Őket uzsonnáztatni, kenyeret és nagyon lightsora készített körözöttet próbált adni. Levinek nem jött be a dolog, de régebben se ette meg a túrót, ha az nem rudi formájában került elé... Livike evett valamennyit, de inkább kijöttünk, és itt kaptak párizsit és kenyeret, barackos joghurtot és teát is egy keveset...

Ezután már a fürdés előtti játék volt soron, Mamával voltak javarészt, mert én újabb adag zöldséges cuccot készítettem, legalábbis előkészítettem, hogy holnap csak főzni kelljen. :)
Persze az utolsó fél órában már bent voltam én is Velük. :)
Levike hozta a formáját és rázta a rácsot, megint. Mama is hiába szólt rá, hiába dádázott meg ütött kicsit a fenekére, nem sok foganatja volt....

19:50-kor fürdettünk, el is aludtak nem sokára.. Levike mondjuk fent volt a film alatt majdnem végig, de egyszercsak megunta és lefeküdt (addig állt a kiságyban, de nem vettem ki mert viszonylag csendben volt:) ) azóta alszik...
Bár épp az előbb sírtak fel mindketten, kezdte Livike, de egy kis simogatásra el is aludt, Levike meg erre ébredt fel, meg arra, hogy fordult volna és kétszer jól bevágta a fejét a kiságyba.... de Ő is alszik újra.
Én is megyek. És most tényleg. Bár az éjfélnek már most se sok híja van... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)