2010. április 3., szombat

Ma kicsivel több alvás volt. :)

Ha nem is olyan sok, mint régen, de legalább volt délelőtt és délután is egy kevéske. :)
Éjjel minden rendben volt, nem kellett felkelni Hozzájuk. :) Reggel 7:40-kor ébredtünk, gyors rendbetétel és a többi szokásos dolog.
10:20-kor elkezdtük a tízóraiztatást Apával, ja előtte sikeresen szétszedték ismét a karámot, megint ragasztani kellett az ajtót, mert "tövestől" tépték ki... És Levi természetesen még hangosan röhögött is, amikor bementem és leszidtam, hogy mit csinált már megint.
Amíg ettek én rendbetettem a szobát, mert a habtapit is sikerült felszedni 10 perc alatt, amíg nem voltunk bent. Ezidő alatt szedték szét az ajtót is. :)
Miután megették a kaját és kivittem Őket hintázni, (tudom, videó....ma is csináltam, de az még nincs letöltve) addig Apa megragasztotta a karám ajtaját, meglátjuk most meddig fogja bírni. :)
Hintáztak kb negyed órát, Levi már majdnem elaludt ott ültében, gyorsan le is tettem a babakocsiba a kis tápjával, hátha elalszik. :) Livikét is vittem pár perc múlva, mert Ő is álmosnak tűnt. 12 óra körül aludtak el. Apa ment 11:30-kor dolgozni, akkor még javában tologattam a kocsit, és még fél órát biztos eltartott, mire el tudtam lépni anélkül, hogy nyígás lett volna.
Ezután nagyüzemben nekiálltam a munkának, először beraktam egy mosást, ami elvileg 14:20-kor járt le, de csak 16 órakor szedtem ki a gépből. Pontosabban Mama kiszedte mkor arra járt, én meg kiteregettem a fregolira, de legalább nem gyűrődtek a gépben addig sem. :) Miután elindult a mosómasa, elkezdtem a tegnap összekészített zöldséges kaját főzni... Majdnem kész voltam vele, mikor Livike felébredt, és természetesen Levit is felébresztette, innentől kezdve a szobában várták a sorukat, hogy ebédelhessenek. Ekkor 12:40 volt kb.
Persze mi mással tudták volna elfoglalni magukat, minthogy rázták a rácsot. Én meg kiabáltam a konyhából, majd' szétdurrant már az agyam, hogy nem igaz, hogy nem lehet mást csinálni..... :(
Egyébként amikor csak az egyikőjük van bent a szobában, mert pl a másik alszik, akkor oda szoktam adni a formabedobós kisvödröt, és azzal mindig jól eljátszanak. Ez most bent volt mert Livike ugye előbb jött be pár perccel, és semmivel nem maradt nyugton, csak mikor megkapta a zörgős vödröt. :) Ha ketten vannak nem szeretem odaadni, mert csak nagyot lehet vele ütni... amit meg is tesznek szívesen, meg a viszonylag kicsi bedobható elemek elég kemény darabok, szanaszét dobálják aztán meg ráfekszenek, rálépnek, mert nem nézik hogy mi van az útjukban. Bedobálni még nem tudják vagy nem akarják, kiborítják, és inkább a vödörrel meg a tetejével játszanak, vagy épp püfölnek valamit vagy egymást....
Mindenesetre elég jól elvoltak most ezzel a játékkal, kivétel ugye a rácsrázás ideje.

13:40-kor Mamával megebédeltettük Őket, kicsit nehézkesen, de azért megették mindet. A túrórudit is. :)
Álmosak voltak, bár máskor is azok mégse alszanak, így megkockáztattam, hogy leteszem aludni Őket tápszerrel, hátha addig legalább amíg esznek mi is meg tudunk ebédelni. Végülis megtudtunk, a telefon be volt kapcsolva, folyton a viháncolás, nevetgélés, kiságyban rohangálás hangjait hallottuk, nem az alvás "néma" csendjét. :)
Végül először Livike majd Levike is elaludt olyan 16 óra körül, Gondolom jól kifáradtak. :)
Ekkor gyorsan elszaladtam még a boltba, bíztam benne, hogy aludni fognak, mert Mamának dolga volt, (főzött) és nem tudott volna itt lenni. Jövök be (fél órát voltam oda) látom, hogy Livi nincs az ágyában, de a hordozók is idebent vannak... Megyek át, hát Papa ölében ül és viháncol, táncikál, jó kedvvel, vidáman. Ennyit az alvásról. :) Kicsit segítettem Mamának, mikor a telefonból felhangzik Levike kétségbeesett sírása... Ekkor 17:30 volt... Rohantam ki, biztos megijedt, hogy egyedül van, meg se tudtam nyugtatni, hiába vettem fel, simogattam meg minden... Ekkor jutott Mama eszébe, hogy nem lehet, hogy éhes? :) Hát mondom végülis...uzsonna idő van. Mama egyébként mindig azt gondolja, hogy alvás után éhesek, mert Ő is az (meg általában mindenki rajtam kívül) alvás után. :) De tényleg az lehetett, mert úgy falta a falatkákat, hogy nem győztem elé tenni. :) Jó nagyot aludt, nem is csoda, hogy megéhezett a Fiú. :))
Livike is szépen evett, mostanában az uzsonna az egyedüli evés, amit meg tudok én is oldani... Szépen adogattam a falatkákat, a végén a joghurtot is két kiskanálnyi híján mind megették. :)

Etetés közben Apa is hazaért, meg is lepődtem, hogy ilyen korán, hát vannak néha csodák, na meg a főnök se hülye, hogy több embernek fizessen, amikor alig van munka. Bezzeg holnap mehet 10-re dél helyett, és estig kell maradni. Ez van. :)
Viszont Papa épp kint az utcán rendezte a kertet, vagyis füves placc van amit most fel kellett ásni, így Apa kiment segíteni Neki. Mivel fürdésidőre nem végeztek, Mamával fürdettük a gyerekeket ma is. :) Én már egyedül lerendeztem az előkészületeket, természetesen ismét a rácsot rázták, már nekem fájt ahogy Levi kezére ütöttem, Ő meg csak kiröhögött. Felkaptam és inkább nem is engedtem oda, próbáltam elterelni a figyelmét. Volt ma is sok "rohangálás" ágy mellett és négykézláb is, a szokásos esti játék. :)
Mikor Mama bejött már csak a vizet kellett behoznom, gyorsan megfürdettük Őket és most alszanak. Remélem reggelig. :)
Ennyi mára. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)