2010. április 26., hétfő

Hétfői összefoglaló

Megpróbálom gyorsan és röviden a mai napot leírni, a végére kiderül, hogy ez mennyire sikerült. :)

Az éjszaka jól telt, most hirtelen abban már nem vagyok biztos, hogy Levikének kellett-e adnom még kaját 22 óra után, egyszerűen nem emlékszem... de valami rémlik, hogy igen:) (Összefolynak a napok...)
Utána viszont alvás volt, ez már biztos. :)
Reggel felé Livike többször volt fent, de valami plüss állatka beadásával kétszer is sikerült vissza altatnom, utoljára 6:40-kor.
7:35-kor már Levike ébresztett, ekkor már csak időpocsékolás lett volna az altatási kísérlet, úgyse sikerült volna!
Livikének viszont annyira jól sikerült, hogy 8:20-kor ébredt arra, hogy Levike már fel volt öltöztetve, és épp a kajájával tettem le az ágyába. Biztos meghallotta a cuppogást. :) Addig végig kiterülve aludt a KisDrága. :) Kinyitotta a szemét, nyújtózott egyet és - na mi is lehetett volna az első "szava"? - : "miaaa" :)) Álmosan, rekedten, édesen :)))
Gyorsan Őt is rendbe tettem, nehogy lemaradjon már Levitől az evésben. :)

Gyümölcs készítés, rendrakás, csak a szokásos dolgok voltak ma is.
Apa 9:30-kor elindult dolgozni, szerencsére 18 óra után nem sokkal jött is, nem kellett sokáig maradnia.
10:10-kor tízóraiztatás a teraszon. Mama épp kijött, így megetette inkább Ő velük, mégis jobban eszik a kaját, mint nálam...
Ez után hintázás, meg járkálgatás, majd 11:20 körül tettem le Őket aludni egy kis tápszerrel... Annyit aludtak csak, hogy az ebédjük épp megfőtt. Répa, alma, krumpli és a csirkehusi volt a mai főzelék alapanyaga. Amikor a habarásra került a sor, azért még kértem Mamától segítséget. Nekem ez a része nagyon nem akar sikerülni. De szerintem megcsinálom még kb kétszer hígra utána majdcsak alakul. :))))
Az alvásuk kb fél óra volt. Livike ébredt fel elsőnek, persze hisztizett, verte magát ahogy "kell", nem maradt sehogy nyugton... Levi aludt volna, de így? Mindig úgy fél amikor Livi visít.... mondjuk nem csoda, nagyon "tud" a lány.....
Azért csak elcsendesedett és elég jól eljátszogattak utána. Annyira, hogy az ebédet is 14 órakor adtuk oda. :) Sikeres volt az ebéd, ügyesen és sokat ettek! Nem sok maradt a második tálka kajából sem, pedig jól tele volt mind a kettő! :) És elég tömény is volt, biztos jól laktak vele, egy darabig legalábbis. :)
2 db túrórudit ettek meg utána, valamint teát is kaptak, de azt nem itták, majd csak uzsonna után....
Újabb séta és hinta, de Livike olyan álmos volt, hogy már majd' elaludt a hintában ülve, gyorsan behoztuk Őket, hátha alszanak. Hát tévedtünk.
Semmit nem aludtak. :(( Mama itt volt, ekkor már 15 óra volt, elmentem a boltba, gondoltam csak alszanak amíg odavagyok, de nem. :( Jóval azután, hogy visszajöttem, akkor aludtak el nagy nehezen, de ez is csak fél óra volt kb.
Ismét Livike csinált ébresztőt, és bár rögtön kivettem, a megahisztijével felverte Levit is. :( Ő is sírni kezdett, de nem is kicsit! Itt ültem a két ordító gyerek között és hol az egyiket, hol a másikat próbáltam vigasztalni, nyugtatni. :(
Nem tudom mi baja van Livinek most jó pár napja... mindenen visít, ordít, sikít, feszíti magát, tekereg, veri a fejét előre, ha van ott valami akkor abba, jobb esetben csak a levegőbe...... :(
Levi csak nézi, de általában megijed és Ő is sírni kezd... vagy csak szolidaritásból, nem tudom. :(

17:20-kor kezdtem az uzsonnáztatást, most is a teraszon ettek. Párizsi, sajt, kifli darabkák és joghurt a végére. Levike most nem akart megfulladni, mint valamelyik nap, akkor egyszerűen nem lehetett ott hagyni előtte a kaját, mert bepakolta mindet a szájába utána meg nem tudta lenyelni. Akkor az lehetett a baj, hogy elég nagy darabokra voltak vágva a dolgok, én most apróra vágtam, azt könnyebben megrágja. :) Még ha többet bepakol akkor sincs gond.

Miután megették és már úgy láttam kezdenek fázni is, letakarítottam Őket és irány a szoba a teájukkal. :) Rendbe tettem az etetőszékeket meg a teraszt is, bár a földön nem sok minden maradt mert Berci is résen van ám folyamatosan, ott egy leeső falatkának 2 mp-en belül hűlt helye van. :)
Apa épp akkor ért haza, mikor már el is pakoltam, úgyhogy innentől kezdve már a fürdés előtti játék közös volt. :)

20 óra előtt pár perccel kezdtük a fürdetést, Livike most is csak a fürdőkádban történő lefektetésnél kezdett hisztizni, majd az öltözés legvégén, amikoris le kellett költöznünk az alvós rugdalózó felvételéhez a habtapira, mert közben Levit Apa megfürdette, és jöttek volna ki a pelenkázóra. Jobb volt így, mert különben az összes vizet kilocsolta volna a Legény. :) Szóval Livikének nem tetszett, hogy letettem és a földön akartam öltöztetni. Folyton hasra fordult, tekergett, az ágyában is folytatta, a D vitamint is alig tudtam a szájába cseppenteni. :( A kaját sem akarta elfogadni, szóval totál behergelte magát.. Végül lenyugodott valamennyire, de nem nagyon sokáig, utána már viháncolás volt párban Levivel, persze mindezt a film alatt csinálták. Livike hamarosan el is aludt, de Levike nem. Ő végig kiabált a filmet, de ezt már szó szerint kiabálásnak lehet nevezni. :) Nem sírás, nem nevetés, hangos kiabálás. :) Rohangált az ágyban, dobálta a cumisüveget, ha vagy tízszer nem adtam vissza akkor egyszer sem. A film utolsó pár percében csendben volt... nem is figyeltem, örültem, hogy hallok valamit a tévéből. Erre mikor jövök ki, látom, hogy ott áll a kiságy sarkában, félig lecsúszva, könyökölve, szomorúan néz.... A drága manó... úgy megölelgettem, (de nem vettem ki..) hirtelen megsajnáltam... :( Pedig volt elég sok játék este is, kifáradhatott. Vagy lehet, hogy az volt a baj, hogy túlságosan kifáradt, és már itt épp el akart aludni? Na de állva? Azért nézett olyan érdekesen? Egyébként meg szinte végig beszéltem hozzá, nem kiabáltam, hanem kértem, hogy hagyja már abba, meg mikor odamentem a kaját visszaadni is megsimogattam, lefektettem, bár az addig tartott... szóval nem tudom mi volt ez, de furcsa érzés volt,az biztos. Lehet, hogy el is aludt volna úgy félig állva, könyökölve. :) Lefektettem, volt még egy kis kajája, azt elkezdte enni és azóta csend van.
És megint késő van, megyek is én is aludni.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)