2010. április 8., csütörtök

Nyögvenyelős evés..

Az ebéd meg még annak sem nevezhető, mert Levike kb 5, Livike meg 1 kanállal volt hajlandó megenni. Pedig Papa itt volt segítségnek, de úgy látszik Ő sem jó, csak a Mama....

Az éjszakánk jól telt, aludtak 7:15-ig. A tízórait 10:10-kor kezdtük adni a Dédivel, aki ma jött a szokásos heti bevásárlására és ilyenkor eljön hozzánk is, de ezt már írtam máskor is. :) Mama még itthon volt, csak 13 óra után indult Pestre, de ilyenkor ha jön a Dédi akkor van, hogy Ő segít etetni, hogy Mama tudjon dolgozni. Apa is itthon volt még, csak kint tett-vett, bár a végét Ő adta oda Livikének is mert nem akarta már elfogadni a Déditől sem. :( Azért a gyümölcs az elég jól bement, megették mindet, még ha nehezen, akkor is. Levikét én etettem, háromnegyedét megette tőlem, a végét Apától fogadta el Ő is.

Kaja után babakocsi, de most egyikőjük sem aludt el benne. Így hintázás következett, ahol Levike kellőképpen elálmosodott és nyűgösödött is egyben. (hülye szó:)) ) így Ő a babakocsiban 20 perc alatt el is aludt. Livikét is megkíséreltük kicsit később a babakocsiban altatni, de nem jött össze, így Őt behoztam a szobába, hátha elalszik megint Levi ágyában, mint tegnap. De nem. Nem aludt el, így egyedüli ura lehetett a játszóplaccnak, megkapta a formabedobós vödröt is, de egyelőre nem mutat hajlandóságot arra, hogy bedobálja, pedig mutattam Neki, hogy is kellene. Inkább belenyúl a kerek lyukon át a dobozba, és úgy próbálja kiszedni a kis elemeket. :) Meg csak dobálja szanaszét a formákat, véletlenül sem úgy játszik vele, ahogy kellene. Pedig szerintem már kellene tudni ilyen korban. (És még mennyi mindent kellene tudni....:( )

Levike felébredt olyan 12:50-körül, nem akartam behozni, mert közben Livike elaludt a habtapin... be se mertem menni, hogy betakarjam, mert jártam már úgy, hogy arra felébredt. Hagytam, hadd aludjon amíg tud, úgyis tudtam, hogy nem fog túl sokáig. Viszont mégis ébresztőt csináltunk Neki, pontosabban Levi, mert 13:10-kor bevittem, hogy tisztába teszem, és persze nem maradt csendben. Sírt, nyűglődött, erre felébredt a Lány is aki szintén sírt és nyűglődött.. de érthető volt az oka, én is ezt csinálnám legszívesebben, amikor felébresztenének az épphogycsak elkezdett alvásból :)
Közben Levike orra dugig volt, úgyhogy megejtettünk egy kb 5 perces, ha nem több.. orrszívást, nem tudom meddig csináltam, de soknak tűnt, de csak jött és jött és jött a cucc az orrából... :( Lehet, hogy kicsit betaknyosodott a nagy hintázásokban? :( De utána legalább jobb kedve volt, szerintem zavarta, hogy tele van az orra.

13:30-kor kezdtük az ominózus ebédeltetést, ami ahogy már írtam az elején, kudarcba fulladt. Így nem kaptak túrórudit sem, nem gonoszságból, hanem azért, mert nem azzal kell jóllakni, és nem is tápszerrel.... de azt azért csináltam egy 150 ml-t, ogy hátha alszanak vele, főleg Livikében bíztam, hogy majd elalszik.
Hát... 15:30-kor aludtak el, miután megnéztem a pelust és kiderült, hogy mindkettő megint telerakta..... hát mindig ilyenkor kell?:)) A kaját persze már előtte megették, alig volt az üveg alján egy picike, de az elég volt az elalváshoz.
Remélem az uzsonnát úgy fogják enni, mint a kisangyal, gondolom éhesek lesznek.
Meg fogom próbálni a főzeléket, csak egy keveset, hátha.....
Ha Papa időben hazaér elaszaladok a kisboltba párizsiért, de ha nem tudok, az se baj, mert akkor van virsli, azt is fel tudom kicsire kockázgatni, és majd meglátjuk mennyit fognak enni belőle. A joghurtot ki is veszem nemsoká, hogy ne legyen olyan vad hideg, tegnap nagyon szerették, remélem ma is úgy lesz...

Most hirtelen ennyi, még este biztos jövök, bízom benne, hogy jó hírekkel evés terén. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)