2010. április 28., szerda

Kevés alvás, ágyon járás, hajvágás...- szerdai összefoglaló

Az este 23 óra körül Livike felsírt, de szerencsére vissza is aludt hamar. Megint betakartam mindkettőjüket, hátha megszoknák már a takarót.... lassan ki kellene kapcsolni a konvektort éjszakára is...
Bejött az esti jóslatom, miszerint tényleg 7:30-kor ébredtek. Na jó, előtte kb 10 perccel, de akkor keltünk. :) Persze most is volt még 6:50-kor is egy ébredése Livikének, de jó, hogy kéznél van mindig valami plüss figura amit oda tudok adni, azzal vissza is tud aludni általában. :)

Mivel az este kikészítettem a mérleget, reggel nem felejtettem el megmérni a gyerekeket. Bár Livike eredményét nézve, inkább jobb lett volna, ha nem mérem.... Valamiért nem akar gyarapodni. :( Sőt, még kevesebb is volt most picivel, mint 12-én, amikor utoljára mértem.... :(
Levike viszont végre átlépte a bűvös 9 kilót, pedig most már mozog Ő is, rengeteget megy, rohan, mégis hízik... Livike miért nem? Mert eddig azt gondoltam, hogy azért nem nő a súlya látványosan, mert sokat mozog. Hát ez az elmélet megdőlt most. :( Annyira változó az étvágya, van, hogy sokat meg tud enni egyszerre, de van amikor alig-alig... hogy ez most a fogai növekedése miatt van, vagy miért, a jóég tudja.... Csak remélni merem, hogy nincs semmi egyéb baja....
Na akkor írjam is le azokat a számokat:
Levi: 9020 gramm,
Livi: 8240 gramm.

Ezután ment minden a szokásos módon, viszonylag gyorsan megették a kajájukat, úgyhogy meg is csináltam nem soká a szobában a placcot, mehettek is ki játszani.
Apa 10-re ment dolgozni, én még a tízórai előtt vasaltam egy keveset, mert untam már, hogy csak rakosgatom a kupacot ide-oda... Úgy voltam vele, hogy jól elvannak, be tudom fejezni. Éppen be tudtam. Így is 10:30-kor kezdtünk etetni kint a teraszon.
Persze Mama etette Őket, ügyesen megették a teli tálnyi gyümölcsöt. :)
Utána sétálgattunk, hintáztunk, bár nem volt annyira jó idő, de vastagabban öltöztettem Őket, mint az utóbbi napokban. :)
11:40-kor tettem le aludni Őket egy kis kajával. Nem soká el is aludtak, de Livike már 12:25-kor fent volt, úgyhogy gyorsan ki is hoztam, ne zavarja Levit.
Séta, hinta, csak teljen az idő.... Levike 13:30-kor ébredt, úgyhogy egyből lehetett is ebédelni. Ma ilyen paprikáskrumpli-féle dolog volt, de mégsem az, mert volt benne krumpli, főtt tojás meg a husi, jó sűrű volt, laktatós.... de Livike ebből sem evett valami sokat. :( Neki valahogy a pékáru meg a rágcsálós dolgok jönnek most be jobban. Pogácsa, zsömle, kifli, meg az uzsonnára való dolgok, de ma azt is pl javarészt a kutyának dobálta..... Szóval lehet, hogy mégis a foga kínozza, és arra jó, ha rághat, de amúgy meg nincs étvágya. Vagy nem nagyon van. A joghurt azért bármikor jöhet, meg a kölesgolyó... de ezektől nem fog meghízni.



Ebéd után is kint voltak még egy darabig, 14:40-kor vittem be Őket, kaptak egy kis teát, de ezt már egyből a kiságyban adtam oda. Hátha elalszanak. Na meg délelőtt Levike megtanult felmászni az ágyunkra, csodáltam is eddig, hogy Livike már mióta feljár, - és le is! - Levi meg még eddig nem ment fel, mert nem tudott. Hát, most tud! Az a baj, hogy amilyen szeleburdi amikor rohangál meg játszik, egyáltalán nem figyeli, hogy mi van a lába alatt. Így azt sem, ha már épp semmi. Délután szépen elücsörgött az ágyon, ahogy mentem be egyből felugrott és hencseregni kezdett, mondtam is, hogy na, hogy kell lejönni? Ekkor még igaz, hogy fejjel előre, de viszonylag zökkenőmentesen lejött. Hasalt, letette a két kezét a földre, ezzel már szinte lent is volt, de azért a feje ért le elsőnek, nem esett nagyot, nem is sírt. :) Másodjára már viszont amikor mondtam, hogy szépen jöjjön le, nézze Livikét, hogy is kell ügyesen, hirtelen csavarintott egyet magán, hátára fordult, és azzal a lendülettel fordult is tovább a semmibe persze, és most is fejjel ért le először a habtapira, majd úgy jött a teste... Nem esett most se nagyot, elvégre nem magas az ágy, de akkor is... :( Megijedt, és nem csak Ő, én is. :( Annyira gyorsan csinálta, hogy nem érkeztem elkapni sem. :( Ez már az uzsonna előtt volt, az első eset még ebéd előtt. (még lesz egy harmadik is, bár ott nem esett le, de nem sokon múlott..)
A teával nem aludtak el persze. Kacarásztak, jó kedvük volt. 16 órakor csináltam egy kis tápszert, - Apa is haza ért ekkorra pont. - hogy majd mostmár biztos elalszanak. Nem aludtak azzal sem, hát mondom ez már nem igaz....
Jól eljátszogattak a kiságyaikban, de akkor is, jó lett volna legalább egy fél órát aludni...

17:50-kor kapták ma meg az uzsonnát. Gondoltam nem éhesek még, és tényleg nem is voltak azok.... Alig ettek valamit, még Levike sem, pedig Ő sokat szokott enni általában. Hát igen, ha aludt volna, akkor talán éhesebben ébred. :)
Jó sokáig kint voltunk, mert utána megint séta, meg autónézés Mamáékkal, Livike Apával kézenfogva sétált, majd inkább a nyakában ült, mert az mégiscsak kényelmesebb :)) Majd újra séta, majd nagy sokára 19:10-kor már be is keveredtünk a szobába, hogy végre a megszokott kerékvágásban teljen a fürdés előtti idő.
Még Mama bent volt, Levike nagyon beindult, szépen, hosszan lépegetett a habtapin, majd usgyi fel az ágyra, mert az most milyen jó, hogy végre fel tud menni! Na igen... És akkor ott mit csinált? Állt, majd úgy ahogy lent is csinálja, szépen elengedett kézzel elkezdett sétálni. Először csak hosszában az ágy mentén, na azért ott is kapkodhattunk (csak óvatosan, készenlétben minden mozdulatnál) de utána előre indult el kitárt karokkal, széles vigyorral. Ha Mama nincs ott, akkor szépen lesétál, és akkor már nem kicsi kopp lett volna, mint 30 cm-ről.... Nem ijedt meg, megismételte még ezt párszor. Hát mondom ez nem igaz... most már akkor egy fél pillanatra nem lehet itthagyni, mert legyalogol a semmibe? :( Livike is szerintem csak azért nem sétálgat elengedett kézzel az ágy tetején, mert még a földön sem teszi ezt. Levi amúgy ott fent is simán megy át Livin, ha Ő is fent van, nem számít semmi.... Szerintem lesznek itt még nagy esések erről az ágyról... :(
De ezt elbarikádozni hogy lehetne? :( Ha párnákat teszünk fel rá, azokat egyből leszedik. Ha feltesszük a karám két utolsó elemét, akkor egyrészt nem érne végig a kiságyig a mi ágyunk előtt, nem lehetne hova rögzíteni, másrészt akkor tényleg annyira pici helyük lenne, és már konkrétan egy kis ketrecük lenne csak. :( Nincs mese, meg kell tanítani lejönni lábbal lefelé, és hogy nem rohangál mint az őrült az ágy tetején (sem!). Ha kijövünk, irány a kiságy.. Nem tudok hirtelen most mást kitalálni. :( Az állva lesétálásból nagyon csúnya esések és balesetek lehetnek. :(

Fürdésig egyébként hamar eltelt az idő, majdnem 20 óra volt amikor eleve hozzá kezdtünk a fürdetésnek. Az eleve meglévő csúszást még tetőzte egy dolog: Livike haja már nagyon a szemébe lógott. Már zavaróan. Nem elég az, hogy etetésnél is sokszor belelógott a kajába a haja is, mert az egy dolog, hanem már zavarta Livikét is, mert dörzsölte a szemét, piszkálta el a haját onnan, mert belelógott, de mindig visszaállt a helyére az a rakoncátlan haj. :)
Na és ekkor jött Apa az ötlettel és az ollóval, hogy most bizony Livikének hajvágás következik. Livike persze nem akart ennyire együttműködő lenni, hiába mondtuk, hogy utána Neki lesz jobb, nem akarta. Hát igen, a hajvágás is hasonlóan fájdalmas dolog, mint a pelenkázás, meg a körömvágás. Legalábbis visítani pont annyira kell hozzá, na meg tekeregni is és ellenállni... De azért mégis le lett vágva a frufruja a Lánynak. Talán túlságosan is. :( Bár csak a legvégét kellett volna, kicsit több sikerült, na majd megnő. Csak így már nem is olyan Livikés. :( Furcsa....
Eltettem a kicsi hajakat emlékbe: hisz mégiscsak az első hajvágás volt ez...
Fényképet persze elfelejtettem azonnal csinálni. :( Majd bepótolom. Vagy megvárom míg újra megnő és Livikés lesz. :)) Nem vészes, csak furcsa. Lehet, hogy még igazítani kell rajta valahogy, bár azt Livikének is akarnia kellene, és akkor jobb lesz. :) Vagy megszokjuk. Ez van.
Levike már kezdte megunni a kiságyban létet, a tévé távirányító se volt már érdekes, amikor végre rákerült a sor a fürdésnél, már nagyon nyűgös volt. Vagyis játszhatnéka volt, mert pancsolt, csak túlságosan is, rúgta vizet, csapkodta a kezeivel, és nem tetszett Neki, amikor ebben meg akartam akadályozni. Csomó víz kiment, de gyorsan feltöröltem, a laminált padlónak valahogy nem tesz jót a víz. :(
21 óra óta kb alszanak. A filmet is meg tudtam nézni nyugodtan, bár akkor még ettek, de csend volt. Maradjon is így reggelig! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)