2010. április 9., péntek

Csak a szokásos dolgok voltak ma is...

A tegnap esti fürdés előtti plusz kifárasztás biztos jót tett a gyerekeknek, mert reggel 8-ig fel sem ébredtek. :) Igaz, Livike felébredt Apa telefonjának jelzésére 5 órakor, de mivel gyorsan kijöttünk és utána csend volt, szépen vissza is aludt a Lány. :) Én is visszafeküdtem, el is aludtam 6 óra körül, majd 8 órakor ébredtem a gyerekekkel együtt. :)
Rendbe tettem Őket és a szobát, előtte magamat is, mert én úgy nem tudok hozzáfogni a gyerekek ellátásához, hogy nem jöttem ki mosakodni, felöltözni, stb. :) A kávét csak melegíteni kellett mert azt lefőztem 5-kor. :)

A tízóraiztatás rendhagyó módon kint, a hintában történt. Hogy miért? A csengő miatt. Ami ide nem hallatszik le, és Mamának ma 8-tól 13:30-ig készenlétben kellett lennie, mert a UPC-sek ebben az időintervallumban ígérték, hogy jönnek modemet cserélni. Pár napja Papa bement hozzájuk, hogy milyen bosszantó már az, hogy az új belépők kedvezményesen és jóval olcsóbban kapják meg ugyanazt a TV előfizetést meg az internetet is, Ő meg már hány éve hűséges előfizető, lehet-e ebben az ügyben valamit tenni. Lehetett. Kb félárra levették a TV díjat - a csatornák maradtak - és az internet is olcsóbb lett. Nem tudom mennyi, nem láttam a szerződést és még számla se jött, de olcsóbb. És legálisan lehet rajta 3 gép, nemcsak 1 mint a régi előfizetésesen. :) Ekkor mondták, hogy egyébként is jönnek modemet cserélni, ekkor beszélték meg a mai napot, persze az "órákat" nem lehetett szűkebbre venni. Ami elvileg nem is baj, hisz' cég vagyunk, Mamának ott kell lennie, csak amíg a telefont tudja magával hozni ha lejön a gyerekekhez, vagy etetni, addig a kapucsengőt nem lehet hozni. Egyébként 13 órakor jött a UPC-s ürge.... volt egy érdekes stílusa, hogy pl amikor meglátta, hogy router van, akkor azt mondta, hogy hát ő ezt így nem tudja beállítani, nem tudja beregisztrálni a routert, egy gépen lesz net, a többit oldjuk meg magunk. Pff. :) De azért majd valamit megpróbál. Valószínűleg sikerült az a valami, mert kb negyed óra múlva ahogy elment és bekapcsoltam a laptopom, volt net. :)
Ennyi kitérő után a tízóraira visszatérve: a hintában ettek, mert az etetőszékeket nem tudtuk olyan helyre tenni, ahol már jó idő van, vagyis odasüt a nap és nem fúj a szél... A hintával csak az volt a baj, hogy jellegéből eredően mozog, és alacsony. :)) De azért ha nehezen is, de meg lehetett benne etetni a gyerekeket. Mamának sikerült persze most is.
Evés után kicsit hintáztak is, majd irány a babakocsi, ahol az elmúlt napokhoz hasonlóan alakult a további forgatókönyv. Levike elaludt, Livike nem. Livike bekerült a szobába, hisztizett, majd elaludt. Levikét még ringattuk mert persze fel is ébredt Livikére, de elaludt. 12 órakor ébredt fel. Livike még korábban, magyarul nem sokat aludt egyikőjük sem.

Régóta tervezek paradicsomos krumplit csinálni ebédre, de mivel pici korukban is csak Livi ette meg a bolognait ami paradicsomos, úgy gondoltam, hogy próbáljuk ki ma az üveges kajákat, mert van még pár, ne járjon már le a szavatossága álló helyében.
Úgy is lett. Livike egy bio bolognai-t kapott, Levike pedig egy alma-mandarin pulykahússalt. Persze megkóstoltattuk Levivel is a paradicsomosat, de most se lett jobb a helyzet mint pár hónappal ezelőtt. Egy kanálnyit kapott, azt is majdnem kihányta, nem ízlett Neki. :( Livikének se nagyon, kb a felét ette csak meg... :( Levi megette a saját kajáját, de közel sem olyan jól, mint a házit szokta... Szóval paradicsom továbbra is kilőve, bár azért egy nyugisabb (hamarabb elalszanak és hosszabb ideig) napon azért meg fogom próbálni házilag is a paradicsomos krumplit, vagy tésztát. Hátha bejön.
A túrórudit megették, majd kitettük ismét hintázni Őket, hogy álmosodjanak egy kicsit. :) Levit hamarosan be is hoztam, el is aludt, Livikével még kint voltam egy ideig, majd Őt is behoztam... kicsit hisztizett most is, de utána csak elaludt... Ekkor már 15:40 volt. Vagyis amikor Levit behoztam, akkor volt ennyi az idő. Apa is valahogy ilyentájban ért haza, de Livikével még sétált vagy negyed órát, volt a Lány ölben, kézben, nyakban, mindenhol, csakhogy jó legyen. :))) Végül 16 órakor tettem le a kisasszonyt az ágyába, ekkor jött a kis hiszti és a kb háromnegyed órás alvás.
Gyorsan elszaladtam a postára meg a kisboltba, amikor hazaértem már fent voltak mindketten, Apával játszottak. :)

17:20-kor elkezdtem az uzsonnáztatást. 2 db virsli megfőzve és felkockázva, 1 szelet kenyér szétcsipkedve, sajt szintén kis kockákra vágva, valamint gyümölcsös joghurt a végére. Ez utóbbi most nem nagyon kellett Livikének, szinte Levi ette meg az összeset. :) Porszívózás után irány a szoba fejenként másfél deci teával, ami szinte mind elfogyott fürdésidőre. :) Mostanában szerintem uzsonnára esznek a legtöbbet, mivel a főzelék félékkel nem nagyon vannak kibékülve az utóbbi időben. :(

Fürdés előtt sok hancúrozás, főleg, hogy Mama is megérkezett, úgyhogy volt egy kis keserves sírás, miután kiment. :( De hamar megvigasztalódtak, miután meglátták a bekészített fürdőkádat, el se lehetett rángatni Őket a karámtól, mert akkor hogy piszkálták volna a kádat meg a székeket. :))

19:45-kor fogtunk hozzá a fürdetéshez, elég jól tűrte most minkét poronty. :)
A tápszerrel szerintem elszámoltam magam, ugyanis mikor Levike levágta a szokásos kiabálását a film alatt és visszaadtam a kajáját, szinte alig volt híja.. túl jól lakott az uzsonnával. :) De inkább azzal lakjon jól, mint a tápszerrel.
Jelenleg alszanak.... de még korán van. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)