2010. július 28., szerda

Szerda

Úgy tűnik, így a hónap végére marad a napi 1, ömlesztett bejegyzés. Nem baj, biztos lesz majd olyan is, hogy több napig nem is tudok írni..

Még nem alszanak. (21:01). Remélem mire végzek az írással, már csend lesz és nyugalom. Persze ha nekem is be kell mennem "altatni" akkor hosszúra fog nyúlni a bejegyzésem. :) Egyelőre dumálnak, meg kidobálják a cumisüvegeket, még tudja Apa is kezelni a helyzetet. :)

Na de kezdjük az elején.
Éjjel Levike először 2:30-kor, majd 3:25-kor ébredt, de úgy, hogy fel is állt. Mindkétszer csináltam Neki kaját, 90, majd 120 ml-t. A második adag előtt alakított egy nagyot: Apa kérdezte, hogy van-e tea vagy tápszer Levinek, (félálomban, gondolom hallotta, ahogy nyekereg). Mondtam, hogy tea van, de mindjárt hozok neki kaját is. Erre Levike fogta és odanyújtotta a cumisüvegjét a kezembe. Nem vágta hozzám, hanem odaadta. Pedig halkan beszéltünk, nem is Neki, és mégis, értette miről van szó! :))) Nekem még mindig fura, hogy olyan sok mindent megértenek, mármint ezt abból tudom, hogy megteszik amit kérünk, vagy "helyesen" reagálnak, persze csak ha akarnak! :)
Ezután már csend volt és nyugalom, bár valahogy úgy emlékszem az éjszakára, mintha milyen sokszor fent lettem volna, hallottam volna, hogy sír valamelyikőjük. De nem, csak ez a két eset volt.
7:30 körül már mindketten fent voltak, de próbáltuk húzni az időt, mert nagyon nem akaródzott felkelnem. :( Láttam, hogy sötét van, esik az eső, fáztam, aludni akartam. :( Persze nem lehetett, kelni kellett, kezdeni a napot.

8 órakor már mindketten rendbe voltak téve és ettek az ágyaikban.
Az eső 1-2 óra szünetet kivéve egész nap esett. Nem rég kezdte újra, bár az előbb láttam, hogy épp nem esik. Szóval ilyen összevissza-semmilyen idő volt/van ma.

9 óra után kezdtem porszívózni, bár kissé hosszúra sikerült, mert közben a rádiót is halltattam. :)) Mióta Szarvason voltunk a Sztár FM-ről átállítottam a Neo FM-re a rádiót, bár kicsit rossz, hogy most nem tudom végighallgatni Bochkorékat, mint ott tettem, hogy csak kiültem a teraszra reggel (nem az elejétől persze...) és hallgattam/hallgattuk. Na, ezt itthon nem tehetem meg, csak néha bele-bele hallgatok, ha épp arra járok. :))
A lényeg, hogy ki lett takarítva, a gyerekek mehettek a placcra játszani. :)
Elég jól elvoltak, nem ugráltak az ágyon, csak egy-két dolog repült a konvektor elé és a konyhába, jellemzően a legnehezebb játékok... Előbb utóbb tönkre fognak menni. :(( Meg attól félek, hogy Levi amilyen erővel képes hajítani, egyszer Livikét találja fejbe vagy valahol.... akkor aztán lesz baj. :(

A tízórait 10:20-kor kezdtük adni a teraszon, megették mindet, kaptak piskótát is, most nem tallért, hanem házi, "igazi" piskótát. (Apa somlóit csinált, 10 órakor már kész is volt a piskóta alap...) Miután megették, próbáltuk húzni az időt, sétálni nem lehetett, mert szemelt az eső, meg amúgy is csupa víz volt minden....
11 órakor tettem le Őket aludni, el is aludtak hamar!

Mama főzött borsólevest, Apa rántott csirkét petrezselymes krumplival, ezekből kaptak a gyerekek is! Bár inkább Livike ette a levest, de Ő aztán jó sokat! :)
Livike 12:15-kor ébredt, megint be kellett vinnem Mamához, mert ment volna Levit piszkálni, ott valahogy elvolt, de Livike mellett dolgozni meg főzni, egyáltalán bármi mást csinálni, mással foglalkozni Rajta kívül, azt nem lehet!
Lekunyerált - többek között - egy húsvéti dísztojást (műanyag) a szekrény tetejéről, mert hogy az "pipi". :)) Minden madár, tojás, Livikének pipi. :) Mama mondta, hogy az "tojás" erre Livike próbálta ismételni, de az lett belőle, hogy "toto" :)))
13 órakor jól megebédelt a KicsiLány, borsólevest evet és túrórudit. :)
Levike 13:20-kor ébredt, hamarosan Ő is ebédelhetett, de Ő már az etetőszékben. A leves nem kellett, kapott helyette a tegnapi répás főzelékből, azt úgyahogy... de nem evett meg egy adagnyit. :( Kaptak rántott csirkét is, az ment, Livike vagy 10 percig elvolt egy csonttal. :))) olyan ügyesen rágcsálta. :))) Persze a húst összedarabolva kapták, a csont az csak bónusz volt, mert éhes már nem volt a Lány, amin nem csodálkozom. :)

Kaja után sétálgattunk egy kicsit az udvaron, majd bejöttünk, de itt semmi nem tetszett, főleg Livike nyekergett nagyon sokat. :( Amikor felvettem a farmerom, hogy majd megyek a postára, meglátta az övemet, amit persze nem adtam oda... na akkor lett igazán hisztizés!
16 óra körül járt az idő, Levikére megint rájött a rácsrázás, de igazán vadul. Sírt, hisztizett, ekkor mondta Mama, hogy vigyem át Hozzá, Livit meg tegyem le aludni, ha álmos.. mert Ő korábban kelt. Megpróbáltam, de ahogy ágyba került éktelen visításba kezdett, kivettem, ott is folytatta, földhöz vágta magát, stb.
Mama be akarta vinni Őt is, hogy majd ellesznek az irodában. Ott se volt jó, ezért kihoztuk a babakocsit, és elindultak egy körre, hátha a levegő hiánya a baj.
Én gyorsan elszaladtam a postára, de mikor jöttem, már itthon voltak. Papa nem soká jött, ahogy kimentek, persze bekönyörögték magukat a kocsiba, ahol Levike valamitől megijedt és végigordította az utat hazafelé.... (gondolom az utca közepétől jöhettek csak...) Itthon még volt egy kis séta, majd 16:30-kor kicsi tápszerrel letettem Őket aludni, mert tuti nem bírták - és birtuk - volna ki estig így alvás nélkül, hisztisen, nyűgösen. :(

17:25-kor ébredtek, Levike megint olyan sírósan, fájósan kelt, hasmasszírozás és kutya baja nem volt utána! Most nem adtam Infacolt, semmit. :)
Kicsit játszottunk, hogy ne egyből egyenek, de 17:45-kor azért csak megkapták az uzsonnát is, hogy ne húzzuk nagyon az időt... Idebent ettek, mert előtte esett az eső, bár akkorra pont elállt, de nem pakolgattam már a székeket, ha egyszer behoztam! Na meg szúnyog is akadt már egykettő....
Elég jól ettek, a végére azért jutott a Bercinek is, mert dobáltak is le, maradt is meg, nem tettem már el a maradékot, holnap majd lesz friss, valami más.

18:20-kor vittük be Őket a szobába, hogy játsszunk még fürdés előtt egy jó nagyot.
Elég jól elvoltak, csak a szokásos, ugyanazt akarják dolgokon veszekedés, meg a rácsrázás volt napirenden, de eltelt az idő...
A vízmelegítőnk a végét járja, napok óta csak a fürdőkádnál van meleg víz, se a mosogatónál, se a kézmosónál, de még a kinti mosogatónál se jön, pedig az van a legközelebb a készülékhez. Nem tudom meg lehet-e csinálni még, vagy másik kell, Papa majd megnézi... eddig nem igazán szóltam, bár folyamatosan mérgelődöm, hogy vagy forró, vagy hideg, de mostmár inkább csak hideg jön itt a konyhában. :( A lényeg, hogy tudtam a fürdéshez vizet venni, 19:45-kor neki is kezdtünk a fürdetésnek.
Livike megint a hajmosásnál hisztizett, egyszerűen nem akar hátradőlni, hogy lemossam a sampont, fordul oldalra, hasra, kapaszkodik, feláll, mindent csinál, hogy akadályozzon. :( A törölközés, öltözés már simán ment, Levikével nem volt most semmi gond, 20:20-kor már mindketten az ágyaikban voltak és ettek.

Amikor elkezdtem írni, még duma volt. Livike azóta alszik. Levikének most csináltam még kaját, mert Apához vágta az üres üvegjét, Ő még nem alszik, de remélem nem soká fog...

Nem írok lassan, nem azért tart mindig ennyi ideig egy bejegyzés megírása, csak közben ettem somlóit, csináltam szörpöt, jöttem-mentem. :)
De most már befejezem, letusolok - remélem lesz még meleg víz:D - és hamarosan megyek is aludni, csak megvárom, hogy Levi is elaludjon és ki tudjam mosni a cumisüvegjeiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)