2010. július 4., vasárnap

Ebéd, séta, alvás, uzsonna, játék, fürdés és alvás (majd...) - vasárnap folytatás.

Az ebédre 14:40 körül került sor. Nem tudom pontosan, mert nem néztem, talán még annyi sem volt az idő. Mindenesetre elég későn jutottunk el addig, de a lényeg az, hogy jól és sokat ettek! :)
Apa is haza ért addigra, bár ettől függetlenül egyedül etettem meg a gyerekeket ma is, mert Ő nekikezdett birkapörköltet főzni... Egyék csak. :) Mamáék is szeretik, én nem, de nem baj. Ha mindig csak az lenne amit én szeretek, akkor eléggé egyhangú lenne az étkezésünk. :)
Ma a gyerekeknek egyébként a mostanában mindig nyerő sárgarépa-krumpli-csirkehús kombinációt főztem, mostanában nem is teszek rá habarást sem, mert elég jól elfő a leve, a krumpli pedig besűríti. Igaz, így olyan 6 hónapos kajának tűnik. (úgy értem 6 hónapos korú babáknak)
Lett egy teli 3 decis tállal, valamint kb 2 deci jutott még a másik edénykébe.
A kevesebbel kezdtem két okból is: 1. meleg volt a kaja, hamarabb hűlt a kevesebb. 2. úgy gondoltam örülök, ha azt megeszik, amilyen nyűglődést levágtak már előtte.
Ügyesen ették, hol Levi, hol Livi ette huzamosabb ideig, de kb egyformán ettek a végére. Elfogyott a kevesebbik adag, a többől meg kevesebb maradt, mint a kevesebb volt eredetileg. Na, ezt jól megmondtam! :)) Szóval maradt kb egy decinyi az egészből. Ez azt hiszem elég szép eredmény! :)
Jobb híján piskótatallért ettek utána, holnap majd hozok túrórudit megint, úgy tűnik jót tett ez a kis szüneteltetés, már nagyon unhatták, most újra jóízűen eszik! :)
Igyekeztünk befelé, mert ezek a rohadék szúnyogok nagyon ott repkedtek Levi körül. :( Engem meg is csíptek vagy három helyen, a gyerekeken szerencsére nem láttam új csípést.

15:45-kor előhoztam a babakocsit és elindultunk négyesben sétálni. :) Elég meleg volt még, de úgy voltam vele, inkább még most menjünk, mint később, na meg egyébként is csak nyekeregtek, nem akartak bejönni a szobába kaja után. :(
Mentünk egy jó nagy kört, majd Apa bejött megkavarni a kaját, utána folytattuk utunkat. :)
Mielőtt bejöttünk kivettük a gyerekeket és gyalogolhattak, végre! :)
(Egyedül ugyebár nem tudom Őket úgy kivinni...)
Livike megint tolta a babakocsit, néha Levi is besegített, most jobban eltalálta a fogást a kocsin, nem úgy, mint valamelyik nap, hogy a kerekét akarta folyton fogni. :)
Livike megint úgy elfáradt, hogy már attól féltem összeesik.. :( De csak tolta és tolta.... Valószínűleg így még könnyebb Neki járnia, mint simán vagy kézen fogva. Van miben támaszkodnia, vagy nem tudom. Azt a hisztit amit levágott az utca közepén, amikor megfogtam a kezét, hogy Apa vissza tudja fordítani a babakocsit! Húú... zengett az utca a Lánytól. :( Kb 3 métert úgy mentünk, hogy egyik kezemben az egyik, másik kezemben a másik gyerkőc egyik keze... :))) Na, majd ha biztonságosan járnak, akkor biztos így fogunk menni az utcán. (Na de akkor mivel fogom pl a teli bevásárlószatyrot? :) Ha már menni fogunk valahová, akkor annak legyen célja is, pl a vásárlás...:) )
Miután újra tolhatta a kocsit Livike, egyből rendben is volt minden! :)
Elég nagy forgalom volt, nem győztünk az autók elől kitérni...
Egyszercsak ismerős rendszámú autó közeledett: Hazaértek Mamáék! :)))
Azt az örömöt! :)
Persze ezt a 30 métert, ami kb hátra volt a kapunkig a kocsiban utazva tették meg a gyerekek..:)))
16:25-kor jöttünk be, elég sokat kint voltunk szerintem. :)
Még itt ment az örömködés, sétálgatás, végül 17 órakor csak letettem Őket aludni egy kicsit, mert álmosnak tűntek. Gondoltam, hogy nem bírnák ki uzsonnáig.

17:50-kor már mindketten fent voltak, úgyhogy 18 órakor már ehették is az uzsonnát. :) Ma virslit főztem, kb három és felet megettek, hozzá kenyeret is.
A szobában tea ivászat, majd játék... rohangálás, persze az ágyra nem tudtak felmenni, mert ott Apa feküdt. :) Mondjuk így meg rámásztak. :D

Közben én rendet tettem itt a konyhában, lett egy csomó mosatlan, a hűtőt is ki kellett már selejtezni, onnan is pár edény... örültem, mire végeztem.
Még kicsit játszottunk közösen a gyerekekkel, majd kezdtem a fürdéshez való készülődést.
Szélmalomharc volt: összepakoltam az apróságokat - kipakolták. Felraktam a karikákat a toronyra - szétdobálták. Elpakoltam a plüssöket - újra kiszedték. Összehajtogattam a ruháikat (sajnos elérhető helyen hagyva) - szétszórták.
Na itt lett elég, irány a kiságy, placcot rendezni úgysem tudok másképp. :))

20:45-kor kezdtem a fürdetést, majd ahogy elkezdtem, folytattam is: egyedül. Nem panasz, megcsináltam. :) Jók voltak. (Apa elszunnyadt a nagy játék és tévénézés közben. Biztos fáradt lehetett, ha ekkora zajban el tudott aludni. Livike konkrétan a füle mellett visítozott:D )
Amikor már Levit fürdettem akkor felébredt, de befejeztem egyedül a dolgot, mert a dereka megint kínlódik. Újra a segítséggel felállni-tudás fázis jött elő. :(
Miután a gyerekek már az ágyaikban voltak rendet tettem, majd megágyaztam, most itt vagyok...
A gyerekek nem alszanak. :( Most épp jó kedvük van, kacarásznak. :)
Alhatnának már pedig, bár ha jól elvannak és nem sírnak, tőlem fent is lehetnek. :)))
Csak ez előbb-utóbb átmegy sajnos nyekergésbe/sírásba/elégedetlenkedésbe/falvédőevésbe - ha még azt esetleg nem csinálnák folyamatosan. :(

Majdcsak elalszanak.
Ennyi mára és a hétre. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)