2010. július 19., hétfő

Alvás, játék és hiszti, uzsonna, séta és hiszti, játék és hiszti, fürdés és alvás... - még mindig hétfő

A délutánra kicsit sok hiszti és rosszalkodás jutott, már nagyon vártam a fürdés idejét hogy végre nyugalom legyen. Eljött. :)

Papa 16 óra előtt nem sokkal érkezett haza, a gyerekek szerencsére aludtak már.
Gyorsan elintéztünk egy céges ügyet, majd indultam a postára, a gyógyszertárba és a Sparba, bébiőr bekapcsolva, gyerekek Papára hagyva. :)
Mindenütt sokan voltak, sokat kellett várni, sorba állni. :( A Sparban speciel egy nő három részletbe kérte a cuccát számolni, mindannyiszor kártyával fizetett, nem is tartott csak kb 10 percig a művelet... :(
17:15-re értem haza. Livike már Papával volt az irodában, 16:30-ig aludt, utána gyorsan be is vitte Papa, hogy ne ébressze fel Levit is.
Levi akkor ébredt, ahogy én megérkeztem. Nem én zajongtam, mikor jöttem be már nyekergett... Rosszul ébredhetett, be is volt tojva, szóval nem indult jól a délután hátralevő része számára (sem).
Miután rendbe tettem, bevittem Őt is az irodába, majd egy pár kudarcba fulladt pakolás után betettem Őket az utazóágyba. Részemről volt kudarc, mert Ők szétpakoltak, én meg össze.... Papa közben megmelegítette a húsleves és brassói maradékot, nagynehezen meg is ettük, közben a gyerekek levágtak egy megahisztit, csigatésztát, sült krumplit, főtt leveshúst és ilyeneket adogattam, hogy addig is csendben legyenek. Előtte még egy majdnem tele tálka kölesgolyót is megettek, az kb addig tartott ki Nekik, amíg mi a levest ettük. :D
Nagyon nem akartam tele etetn Őket, mert utána úgyis jön az uzsonna és majd nem esznek. Hát nem is sokat ettek. :(
Elpakoltam, mosogattam, majd kihoztam a gyerekeket és megkapták az uzsonnát az etetőszékeikben. Pár falat után már inkább csak a Berci járt jól, mert Neki dobálták. Nem sokat ettek, de ami megmaradt eltettem holnapra, nem pocséklunk, eláll :) Legfeljebb már nem kell összedarabolni a sonkát meg a sajtot.
Azt hittem most jobban fog ízleni a sonka, mert három napig fasirtot ettek uzsonnára, gondoltam újdonság lesz a sonka. De valószínűleg tényleg jól laktak már előtte odabent.
A joghurt sem ment, a tea sem, csak a hiszti és a kikívánkozás a székekből...
Ekkor 18 óra volt még csak, így Papával kivittük a gyerekeket egyet babakocsizni az utcára és a környékre. Fél órát voltunk kint kb. Az utolsó 10 percben "lábon" jöttek, Levi konkrétan elindult visszafelé, és úgy szaladt, hogy azt hittem Papa nem is éri utol. Én meg azon izgultam, hogy nehogy elessen azzal a sebességgel, mert akkor jól összetöri magát az aszfalton. :( De szerencsére nem esett el.
Épp jöttünk volna be, Livikét felvettem, de Ő ezen megsértődött, és nekiállt hisztizni, de úgy, hogy alig tudtam kézben behozni.... 5 percig biztos csinálta, szörnyű hangerővel tudja magát előadni. :(

Ahogy lenyugodott, megette a joghurtot szaladgálós módszerrel.... :) Levi nem sokat evett belőle, de azért valamennyit mégis.
Ő inkább beindult szokás szerint, csinálta a fesztivált: ágyon rohangált, röhögött, elengedett kézzel szaladt fent, ha letettem akkor kidobált mindent a konyhába, utána a légycsapóval a hifit csapkodta, utána engem, mert fel mertem feküdni az ágyra, hogy Ő ne jöjjön fel.... Minden létező rosszat amit bent el lehet követni, Ő megtette. Szép szó. fenékre ütés, hangos szó, semmi nem ért semmit. Ha ez rájön, akkor annyi. Bármit adtam, csináltam, nem segített. Persze ha megfogtam akkor egyből vinnyogott...
Livike eközben szépen sétálgatott, hordozgatta a játékokat, odafeküdt az ágyra mellém, Ő akkor jól elvolt szépen. Egyszer a kis kapucnis törölközőt kezdték egymástól húzogatni, jót nevettek közben, csak Levi épp kihúzta Livi lába alól, aki erre elég keservesen sírni kezdett, nem tetszett a landolás. :(
Hamar megnyugodott, de ekkor már Levi is. Még kb 5 percre Papához ki is tudtam menni, akkor jól elvoltak, nevetgéltek, játszottak, kivételesen nem az ágyon, hanem a földön. :))
Ez már 19:25-kor volt, úgyhogy jöttünk is be és készítettük a fürdős cuccokat, végül 20 órakor már mindketten az ágyaikban voltak és ettek. Még nem alszanak, remélem nem sokára fognak is. Mondjuk még nagyon korán van nyilatkozni a mai nap végéről, mégis megteszem, ha nem így alakul azt holnap úgyis megírom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)