2010. július 25., vasárnap

Esik, esik és esik.... Vége a nyaralásnak...

A miénknek már régen, de a gyerekek ma mentek haza a 13:45-ös busszal. Egy előnye van az esőnek: legalább nincs melegük az utazás során.
A többi csak hátrány: nem tudunk kimenni a kicsikkel levegőzni, mindenki nyomott hangulatú, főleg én, mert ugyebár utálom a folyamatos, órákon át tartó esős időt. :(

Az este ahogy itt befejeztem az írást fél óra múlva már mentem is aludni, mivel "korán" elaludtam furcsa volt 1 óra körül Livikére ébredni, máskor olyankor még vagy nem is alszom, vagy csak kevés ideje. Nem volt semmi különös, csak sírt kicsit, de adtam Neki teát, meg egy kis levegőt is, mert be volt csukva a szoba ajtó, az ablakra meg rá volt húzva a függöny, úgyhogy talán az volt a baja. 2 óra körül meg lehet, hogy fázott, akkor megkapták mindketten a törölközőt takarónak és aludtak is reggel 7:45-ig. Igaz, hogy már 7 óra előtt felkeltem, mert Livike nyekergett, magyarul aludni nem hagyott, de nem sokkal később mégis vissza aludt. Én persze akkor már nem feküdtem vissza.

Apa lángost sütött reggelire, 8:30 körül meg is reggeliztünk, sőt, lehet, hogy el is múlt már...
Ebédre Mama főzött húslevest és vett ki a fagyasztóból kakaspörköltet, Apa csinált nokedlit és uborka salátát, így az ebédünk is elég hamar készen lett.

A kicsiknek a tízórai gyümölcsöt a teraszon adtam oda, jól beöltöztettem Őket, hosszú nadrág, póló, hosszú ujjú pulcsi, sapka.... Levike megette a kaja háromnegyedét, Livike kb 4 kanállal evett összesen, pedig Mama is próbálta megetetni: sikertelenül.
Ez 10:15-kor volt kb.
10:50-kor tettem le Őket aludni egy kis tápszerrel, el is aludtak elég hamar.
11:45-kor már mindketten fent is voltak! Livike kezdte, majd csak addig nyüzsgött, amíg Levit is felébresztette. :( Pedig épp ki akartam hozni, hogy beviszem Mamáékhoz, de már késő volt.

Mivel most korán "kellett" ebédelnünk, bevittük a porontyokat Mamáékhoz az utazóágyba, ahol természetesen már követelték a nyamnyammot, csigatészta, répa, főtt hús, volt ott minden! Mama csinált turmixot is a húslevesből, de azt nem nagyon ették. Kaptak nokedlit is pörköltszafttal, abból is ettek valamennyit. Livike még krémest is evett.... szerintem az ízlett Neki a legjobban az összes felkínált kaja közül. :))
Igaz, még korán volt, hiszen még 12:30 körül járt az idő csak, lehet, hogy nem is voltak éhesek... Kaptak kölesgolyót is, meg teát, valahogy csak összejött egy ebédre való mennyiség a sok kis kajából.

13:15-kor elindult a csapat a buszpályaudvarra, Papa vitte ki a két "nagyot", (vagyis hármat..) Apa ment kísérőnek, majd 14 óra előtt már vissza is jöttek. Ketten persze, Papa és Apa.
Remélem jól érezték magukat a gyerekek itt nálunk és Szarvason is!

14:30-kor már annyira álmosnak tűntek a manók, hogy letettem Őket aludni. Persze nem aludtak el! :( Játszottunk, de Levi folyton a rácsot rázta, már nem tudtam mit csináljak Vele. :( Az ágyra nem tudott felmenni, mert Apa rajta fekszik. :)))
Ő el tudott aludni, bár most ahogy hallom (..hogy nem hallom:) ) csend van és már alszanak a gyerkőcök is. 16 órakor ugyanis még egy kis tápszerrel megpróbáltam a lehetetlent, hátha elalszanak. Eddig nem sikerült, de most vagy 3 perce már nincs duma, gagyarászás, semmi, úgyhogy alszanak végre.

Itt tartunk most.... biztos nem fognak sokat aludni, de már kevesebb van a napból hátra, mint ami elmúlt. :)

Elállhatna már az eső.....

Ennyi lenne hirtelen, gondolom este még jövök, de nem hiszem, hogy sok érdekes dolog történne már ma. (máskor se nagyon történik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)