2010. július 26., hétfő

Hétfői helyzetjelentés...

Éjjel minden rendben volt, este elfelejtettem bedugni a rovarlámpát, ezért sötét volt, szerintem Livike azért ébredhetett fel 3 óra körül. Gyorsan bedugtam, utána már aludt reggelig. (Ilyenkor az éjjeli fény nincs elővéve, elég fényt ad a lámpa is.)

Reggel 7:20-kor keltünk, bár csak Livike volt még fent, nem kapkodtunk, hátha felébred Levike is, kijöttünk csendben. :)
7:40-kor már kezdett hangoskodni, addig jól eljátszogatott, így rendbe tettem gyorsan, megkapta a kaját és szépen elvolt utána. 8:05-kor arra mentem be, hogy Levi nyaminyamizik... hát ott ült a drága, Livike "fejénél" a saját ágyában persze és nézte, ahogy eszik... :)) Akkor ébredt, gondolom furcsállta a dolgot, hogy mi az már, hogy Ő még nem eszik, Livi meg igen. :)
Gyorsan tettünk róla, hogy ehessen, peluscsere, öltözés és már jöhetett is a nyaminyami. :)

9 óra előtt nem sokkal takarítottam ki és ezután már birtokba vehették a placcot a gyerekek. Addig elég jól elvoltak, nevetgéltek, játszottak a helyükön. Elég hideg volt ma, ezért úgy voltam vele, minél tovább vannak az ágyaikban, annál jobb, nem fáznak legalább...
Szinte egész nap esett az eső. Délutánra állt el, addig hol csepergett, hol szakadt, de esett... utálatos idő. :(

10:30-kor kapták meg a tízórai gyümölcsöt, megették mindet, még egy kis kiflit is kaptak utána, azt is megették. A teraszon etettünk Apával.
11 órakor tettem le Őket aludni, hamar sikerült is elaludniuk.
12:15-kor ébredtek, előbb Livike, majd Levike is felkelt, mert miért hagyná a Lány... :(
Játszottunk, viszonylag jól elvoltak, kivételesen ma Livike se hisztizett annyit, mint az utóbbi napokban (kop-kop:) )

Az ebédet 13:40-kor kezdtük adni Mamával, még mindig a teraszon, hogy legalább addig hadd legyenek levegőn, amíg esznek, ha már egyébként nem tudtunk kimenni.
Megették a főzeléket, a tegnapi húslevesest, desszertnek pedig 2 egész óriás túrórudi is lecsúszott! :) Kaptak még kölesgolyót is, majd bejöttünk, mert elég hideg volt és sok szúnyog is lett hirtelen, ahogy időközben elállt az eső.
(de utána még esett....)

Játszottunk, Mama is bent volt, majd 15:30-kor csináltam egy kis tápszert és letettük Őket aludni, hátha alszanak, mert már nagyon nyűglődtek, dörzsölték a szemüket is.
Apa épp akkor ért haza, mert Ő a tízórai etetése után kiment horgászni. (igen, nem számít, ha esik az eső....)

16:30 körül indultam el a postára, a gyógyszertárba meg a Sparba, 17:10-re értem haza. Akkor már mindketten fent voltak, Levike szörnyen sírt, Apa masszírozta a hasát, úgy elvolt, egyébként sírt. Azt mondta, kb fél órával előtte ébredtek, Levi már akkor is sírva... Gyorsan adtam egy adag Infacolt, de szerintem a masszírozás is segíthetett, mert utána már megnyugodott valamennyire, nemsoká már az éhség miatt lett nyűgöske, akkor már mindketten.

17:45-kor kapták meg az uzsonnát, ami párizsi, sajt, kifli, valamint a Mama által készített tojásos nokedliből is kaptak valamennyit, (én viszont jól bekajáltam belőle....:) ), a végén pedig egy meggyes joghurtot is megettek szépen, ügyesen, egy kanál ide-egy kanál oda elven. :)

18:25-kor vittem be a cseppeket a szobába, rendet tettem, felszedtem az eldobált falatkákat (idebent nincs Berci, hogy felegye útközben) majd játszottunk mára egy utolsót fürdés előtt. :)
Jól elvoltunk, csak akkor volt nyekergés, ha ugyanazt a játékot akarták mindketten...

A fürdést 19:45-kor kezdtük, Livikének külön kérvényt kellett benyújtani, hogy jöjjön már, mindig ellenkező irányba szaladt, mint ahol én voltam. :)
Amikor kivettem a vízből akkor meg az nem tetszett, hisztizett egy sort amíg megtöröltem és felöltöztettem. Ma este már kaptak vékony rugdalózót is a body fölé, hideg van, na. :( Az ablak is be van csukva, bár lehet, hogy itt a konyhában ki kell nyitnom majd, attól függ, hogy mennyire lesz levegő így, csukott ablakoknál. (kivéve a fürdőszobai kisablakot...)

Elég sokára, kb most aludhattak el, mert eddig mindig hallottam valamelyikőjüket dumálni, cumisüveggel kolompolni, nevetgélni, szóval nem aludtak...

Ennyi lenne mára, azt hiszem ma is korán fekszem, egész nap olyan álmos voltam... biztos ez a hülye időjárás okozza...

A gépemet is hagyom pihenni, valamiért most nagyon hangos a ventillátor, pedig most már nincs is meleg! Elég forró is hátul, ahol fújja ki a levegőt, meg az alja is.. hmm..remélem nem akar elromlani. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)