2010. július 10., szombat

Final countdown .... - szombat

Ez a nap is véget ér lassan. Holnap ilyenkor, lehet, hogy már azon fogok gondolkodni, hogy jövök haza a reggeli busszal? Mert már most..... hiányoznak. :( De nem, nem kezdek megint nyavalyogni.
Reggel 7-7:30 között tervezzük az indulást. Kicsi manók még biztos aludni fognak, de ha fent lesznek akkor a reggeli rutint még megcsináljuk mi.... és akkor legalább jól körbe is tudjuk puszilgatni Őket! Ha nem ébrednek fel, akkor csak csendben köszönünk majd el Tőlük. És máris potyognak a könnyeim.... :(
Ma nem is kiabáltam rájuk, még ha rosszat csináltak, akkor sem... meg már pár napja ez van, de erről írtam már korábban is.
Nna... akkor inkább írom a mai nap történetét, mert azért vidáman telt az idő, még ha sokszor el is szomorodtam. Hogy lehet úgy hiányozni, hogy itt vannak? Mármint már előre... és ennyire? :(

Az éjszakánk rendkívül jól telt, egyetlen egyszer nem ébredtek fel, ahogy este letettük aludni Őket úgy keltek reggel 7:20-kor. :)
Tettem a dolgom, pakolásztam, takarítgattam is, a gyerekek külön asszisztáltak a dolgokhoz mert nagyon jók voltak... ettek, majd csendben eljátszogattak, nevetgéltek a kiságyaikban. A porszívózás maradt utoljára, 10 órakor fogtam hozzá... Livike el is aludt még előtte, a porszívó zúgására sem ébredt fel! :)

Apáék 11:30-ra értek haza. Épp etettem a gyerekeket a gyümölccsel, elég jól meg is ették, nem kellett könyörögni, biztos az újdonság varázsa segített, hiszen megismerhették a két testvérüket, még ha csak félig is, de azok! :)
Egyből összehaverkodtak, Brigiről kb egész nap nem lehetett levakarni a két csöppséget. :) Rendesen meg voltak sértődve, ha kijött és esetleg nem Velük foglalkozott. :)) (bár ilyen nem sokszor volt, jól elvoltak, bár szerintem hosszú távon Ő sem bírná így, most az újdonság varázsa lehetett az "erő forrása". :) )

12:15-kor tettem le aludni a gyerkőcöket egy kis séta után.
Hamarosan el is aludtak, pedig azt hittem, hogy Livi nem fog aludni, mivel aludt délelőtt is kb fél órát, amit olyankor nem szokott. :)

Mamáék reggel 9 körül indultak Kecskemétre és csak 19 óra után értek haza...
Rendesen tele volt a szoba miután bejöttek Ők is. :)) A gyerekek azt se tudták hirtelen kihez menjenek. Livike persze rohant Papához (is), és bár előtte rengeteget mondogatta, hogy Papa, akkor már nem annyira, amikor tényleg itt volt Papa. :)

Délelőtt, vagyis ez már nem is délelőtt... szóval ebéd előtt egy órát sikerült aludniuk a gyerekeknek, 13:20-kor már fent is voltak mind a ketten.
Újabb játék és vidámság, hogy folyamatosan ott van velük valaki.. :)

14 óra után nem sokkal kezdtem adni az ebédet, a tegnapi répás főzelék lett volna, de nem igazán kérték.... :( Valamennyit ettek, kb a felét, de az kettejüknek nem valami sok. Ettek helyette baconos bagettet, vagy miaz...., túrórudit is, majd kölesgolyót is kaptak, csak hogy el legyenek már valamivel még, amíg mi is megebédelünk. :)

15 óra is elmúlt már, amikor bejöttünk teázni és játszani.
Végre rászántam már magam, hogy összepakoljam a ruhaféléket és a piperecuccokat, nem tartott sokáig, és örültem, hogy végre kész van. :)
Vihetném a laptopomat is, Papa ideadná a mobilnetet, de nem akarom visszafelé a buszon cipelni... önmagában is elég nehéz a laptop - hosszú távon - de a táskájában a tartozékokkal együtt (töltő, kábel, meg akkor már vittem volna üres dvd-ket hogy kiírjam a videókat végre - ott lenne idő - már komoly súlya lenne. Plusz a hátizsákom, mert csak azt tervezem visszahozni, ami tényleg kell itthon is, a többit majd hazahozzák kocsival. Mondjuk az én ruháim bele is fértek a hátizsákomba. :) Nem viszek sok mindent, két éve sem vittem, mégsem kellett a fele sem! :)

Jól eltelt az idő, már azon gondolkodtam le sem teszem aludni a gyerekeket, mégis muszáj volt, mert 17:40-re szörnyen nyűgösek és álmosak lettek. :(
Nem bírták volna ki fürdésig....
Így 90 ml tápszerrel irány az ágy és csicsika....
Azt hittem, majd alszanak egy fél órát, de csak 18:25-kor ébredtek, akkor is Apa telefonjára, mert csörgött. :)
Gyors tisztába tevés és uzsonnázás következett, ami majdnem felesleges volt, mert alig ettek valamit.... Biztos a nagy meleg is közrejátszik abban, hogy kevesebbet esznek. Inkább a tea ment nagyon, bármikor - szinte folyamatosan - adtam, mindig ittak. :)

19 óra előtt jöttünk be, muszáj is volt már, mert feléledtek a szúnyogok. Előtte nem igazán volt sok, szerencsére.

Miután Mamáék is haza értek és bejöttek, jól eltelt az idő. 20:20-kor kezdtünk fürdetni. :) Livike megint nem akart hozzám jönni, de Mama kicselezte, mert beletette a kádba és ott adta át nekem a Lányt, úgyhogy mégis sikerült nekem fürdetnem és öltöztetnem is. :)
Levikét már Mama fürdette-öltöztette, majd mehettek is az ágyikóikba az esti tápszerrel.
Azóta egyszer Levike kicsit nyekergett, de mint kiderült, kidobta a cumisüvegjét a mi ágyunkra, aztán persze nem érte el! Ez volt minden baj forrása. :) Visszaadtam, lefektettem és azóta nyugalom van...
Valószínűleg már alszanak is.

Ennyi lenne mára, és most pár napra is. Tőlem legalábbis.
Nem tudom Mama fog-e írni, vagy ha fog is, akkor is milyen intenzitással, majd meglátjuk. :)

Elvileg pénteken jövök... gyakorlatilag meg nem tudom. Nem tudjuk ki bírja tovább... Mamáék a gyerekekkel, vagy én nélkülük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)