2010. július 22., csütörtök

Hőség, nyűgösködés, pancsolás, stb. - csütörtök

A nemrég (22:25) kezdődött eső talán hoz egy kis enyhülést éjszakára és holnapra. Nagyon jó lenne, mert amilyen meleg volt ma is, már szinte elviselhetetlen volt. Nem is a meleg konkrétan, hanem a gyerekek - gondolom - a meleg miatt.

Éjjel minden rendben volt, talán egy-két megébredés volt, de felkelni nem kellett egyszer sem szerencsére. Apa már 6 órakor felébredt és kiment, odakészítette a gulyáslevest, csinált reggelire bundás kenyeret is, ami 8 órakor már kész volt, de minek, mikor a "nagyok" csak 11:30-kor ébredtek fel, Papa nem kért, mi mondjuk ettünk pár szeletet, (Apa, Marci és én) de nem vagyunk mi ehhez hozzászokva, hogy reggelizzünk. :)) Nem baj, végülis 2 fél szeletke maradt estére, napközben elkopott :))
A gulyásleves mellé palacsinta készült, nekem azzal csak annyi dolgom volt, hogy megtöltsem. Közel fél órán át töltöttem, el lehet képzelni, hogy mennyi volt. Kb 60 db biztos:D Abból még maradt, de nem baj, hidegen is jó! (a palacsinta nekem bármikor jöhet, nagyon szeretem.:) )

A kicsik és Velük együtt én is, 7 órakor ébredtek. Rendbetettem Őket, takarítottam, stb...
9 óra körül már nagyon nyűglődtek, már akkor szörnyű meleg volt. :( Kicsit kijöttünk az utazóágyba játszani, majd 9:45-kor megkapták a tízórait is, most nem gyümölcsöt, hanem bundás kenyeret, mert azt is szeretik ám, főleg Livike! :)
Plusz még egy üres palacsintát is kaptak desszertnek a tízóraihoz. :)) Csak azért, mert meglátták, és egyből nyaminyami volt.... hát akkor legyen nyaminyami. :)
Kaja után kaptak teát, de nem itták meg csak mikor letettem Őket aludni, ami 10:45-kor volt, előtte hintázás, kicsi járkálás az udvaron, majd irány a szoba és az ágyikó kicsi tápszerrel és a teával. El is aludtak hamar.
11:25-kor felébredtek, megint nem maguktól - gondolom - hanem a zajra, amit a medence slaggal történő kimosása okozott. :( Bent semmi nem volt jó, nyekergés és hiszti volt mindenen, mentek volna ki. Dehát ebben a dögmelegben nem lehet....
13 óráig valahogy eltelt az idő, majd kezdődhetett az ebéd. Kaptak gulyáslevest villával összetörve, de csak Livike evett belőle valamennyit, Levi csak egy kanállal evett... jobb híján kapott egy üveges kaját, aminek nagy részét megintcsak Livike ette meg, de ebből legalább Levi is evett. :)
Közben mi is ebédeltünk, utoljára én, mert jobb híján megint kaptak palacsintát, hogy addig nyugton legyenek, és tudjak én is enni. :) Ez már Nesquickkel töltött volt, de kiszedtem belőle a kakaót, mégis ahhoz, hogy kikenjék magukat, eléggé olyan maradt a tészta... :)
Úgy voltam vele, nem baj, úgyis pancsolás jön majd ezután. A bodyjukat pedig egyből mostam is ki, mert ugye arra is jutott kakaó...
Elég sokat pancsoltak, kétszer is vittem még forró vizet a medencébe, de mikor újra kihűlt akkor már inkább kivettük a gyerekeket, bár még nem fáztak, de elég volt ez már egyszerre, úgy gondoltam.
14:40 lehetett ekkor, de nem igazán tudom.
Miután újra szárazok voltak, a szobában játszottunk még egy ideig, majd 15:20-kor kicsi tápszer és irány az ágy, mert már álmosnak tűntek, a mégnagyobb nyűgösségből, szemdörzsölésből, csetlésbotlásból ítélve.
El is aludtak elég hamar. :)

Livike 16:30-kor már fent volt, Levike még alhatott 10 percet, mielőtt a Lány felverte volna Őt is. :(
Újabb kör nyekergés, játékpróbálkozások, majd 17 órakor kivittem Őket uzsonnázni, mert Livike már egyfolytában nyammnyammozott... (Látta a palacsintát a tűzhelyen:D) Nem azt kaptak persze, volt még rántott hús, azt ették. (sajttal és kenyérrel) Majdnem kaptak hozzá egy bal mutatóujjam hegyét is, mert sikerült belevágnom a kenyér felvágása közben (ahogy kockáztam fel, lecsúszott az éles kés a kenyér héjáról és.... belevágtam:( Nem vészes, hideg vízsugár alá tettem, majd mikor csak nem akart elállni a vérzés akkor tettem rá egy kis arcszeszt és úgy ragasztottam le ragtapasszal. Egy óra múlva már le is vehettem róla a cuccot, de azért még mindig érzékeny...)
Az uzsonnát egyébként elég jól megették, de a végén azért kapott a Berci is megint egy adagot. :(
Már nagyon nem tűrték az ülést a helyükön, így kezdődhetett az udvaron szaladgálás, mindent jól megnézés és megkóstolás is. (Livike és a civirág meg minden egyéb esete...) Jól le lettek fárasztva, megint volt minimum 1 fő/gyerek, ez így jó arány, mindig így kellene:D

18:45-kor jöttünk be keserves sírások közepette, de muszáj volt mert már a szúnyogok is felélénkültek - biztos érezték az esőt - meg már ideje is volt.
Tea tea hátán, játék, kicsi nyűglődés, de most inkább szépen el lehetett Velük játszani...
Fürdés 19:45-kor, majd irány az ágy az esti tápszerrel.
Hamar csend lett, most nyugodtan vacsorázhattunk mi is.

Volt ma is elég sok tenni valóm/nk, de eltelt ez a nap is.

Megyek is és próbálok aludni, bár még mindig nagyon meleg van. Ez az eső csak ijesztgetésnek volt jó, alig esett valami kevés. Előtte pedig úgy villámlott és dörgött az ég, hogy néha folyamatosan világos volt a sűrű villámoktól...

Mára ennyi, ha lesz még valami azt majd holnap megírom úgyis. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)