2010. július 27., kedd

Keddi dolgok...

Az éjszakánk jól telt, talán egyszer ébredt fel Livike, de aludt is, csak én is felébredtem a nyöszörgésére, ennyi.
Reggel többször hallottam már motoszkálást, beszélgetést, de sosem volt olyan "vészes" hogy fel is kelljen kelni egészen 8:05-ig! Akkor már Livike állt, Levike még ült és úgy dumáltak, viháncoltak, nevetgéltek. Jó hangulatban indult a napunk.
Gyorsan rendbetettem Őket, 8:25-kor már mindketten ettek, én a kávét vártam, hogy lejöjjön....Apa ekkor ébredt fel.. :) Ezek szerint elég halkan lezajlott a reggeli rutin, de tényleg, semmi hangoskodás, esetleg sírás, kiabálás nem volt.

9 órakor már kész volt a gyümölcs is, én kiporszívóztam, kitettem a gyerekeket, majd jól felmostam mindent, mármint a szőnyegeken kívül. :))) A szobában a padlót enyhén nedvessel, a konyhát, fürdőt, teraszt már bővebben. Amikor esik az eső a terasz nagyon szutykos tud lenni, két okból is: felveri az eső a sarat a szélére, a másik meg a drága Berci kutya, aki véletlenül sem a járdán közlekedik, sáros lábbal gyalogolja tele az egész teraszt. :(
Nem sokáig örülhettem a tisztaságnak, délután megint esett... megint össze lett járkálva, bár még csak enyhén. :)

A gyerekek szépen elvoltak, a tízórait 10:10-kor kezdtük adni a teraszon, egy kiskanálnyi híján megették mindet. Ettek még továbbá a mi reggelinkből is, ami sajtos omlett volt, majd még kiflit és kölesgolyót is kaptak... :)
Kicsit hintáztunk, járkáltunk, majd 11:25-kor letettem Őket aludni egy kis tápszerrel.

Livike 12:25-kor ébredt, hozta a formáját, az 1 órás alvást. :( Először kiraktam a placcra, de az első dolga az volt, hogy ment oda Levi ágyához, próbálta piszkálni, szerencsére nem érte el! :)
Így bevittem Mamához az irodába, legalább Levi hadd aludjon amíg akar.
Elég jól akart, mert 14:20-kor ébredt fel! Akkor is már úgy voltam vele, hogy már nem bánom, ha Livi ébreszti fel, azt sem, de már elég volt ennyi alvás, nem fogunk vele bírni a délután folyamán, ha ennyit alszik... Végül magától ébredt, mert már ült, amikor kijöttem Livikével, hogy tisztába tegyem....
13:30-ra lettem készen a kajájukkal, Mama odabent megetette Livikét, egy egész túrórudit is megevett, plusz még kölesgolyót is kapott. És még nyammnyammolt! Hát mást már nem tudtam adni Neki! Persze amikor Levit etettük kínáltuk a kisasszonyt is, nem kért... csak a szája járt :D
Levike 14:40-kor kapta meg az ebédet, aminek egy részét ki is borítottam, vagyis Levi kilökte a kezemből a tálat... nem sok ment ki, de akkor nagyon ideges lettem. :( Nem evett annyit, mint Livike, de azért gondolom jól lakott Ő is. A túrórudijának a felét ette csak meg, golyót evett elég jól, bár abból nincs olyan mennyiség, hogy "jó", az csak nasi. :)))

15:15-kor kimentünk sétálni az utcára, szigorúan lábon, a babakocsis séta csak nekünk fárasztó, a gyerekek csak ülnek. Fáradjanak csak el saját maguk is! :)))
Jó sokat mentünk, Levike már fel is kéredzkedett, de utána mégis menni akart még egy kicsit. Hát menjen. :)
16 órakor jöttünk be. Játszottunk, de nagyon nyűglődtek. Még mindig ki akartak menni. Dehát esőben, sárban, hova? :( Jó, hogy kimentünk előtte sétálni, mert később már az eső miatt nem lett volna ennyi levegőzésük sem.
Addig-addig játszottunk meg próbáltunk valamiféle elterelést csinálni, hogy 17 óra lett... Akkor már nem akartam letenni Őket aludni, Levi tuti nem aludt volna el 16 órakor, Livike talán... de így Ő se aludt. :(
Húztuk az időt, nemsoká lehetett uzsonnázni, utána meg már féllábon is kibírjuk!
Hát.. nehéz volt, sok visítás, hisztizés jellemezte a délutánt, fürdés időre egészen felélénkültek, jó kedvük lett, még kergetőztünk is, persze Livike nem akart jönni fürdeni :)

Uzsonna 17:25-kor volt, 18 óráig eleszegettek, párizsi, sajt, pizzatészta (Apa sütött pizzát ma, jó vastag tésztával (nyami:) ) ami a gyerekeknek is jó volt kenyér helyett...:) ), meggyes joghurt. Kevés veszteséggel zárták az akciót (=nem szórtak le sokat) :)

Fürdésig játék, hiszti, vidámság, a sorrend majdnem mindegy, volt itt minden!
19:25-kor kezdtünk fürdetni, Livike megint levágott egy megavisítást amikor vittem törölközni, annyira kell vigyázni, hogy ne ugorjon ki a kezemből, ne verje be a fejét, amikor hátracsapja a hiszti hevében... :( Gyorsan rendbetettem, ehetett is. Ezután következett Levi Apával, Levike már rendesen tudja, hogy hajmosásnál dörzsölni kell a haját, csinálja Ő is. Sőt, előre mutatja, hogy most már az jön! :))
Hamarosan Levike is az ágyában volt és ehetett, és ekkor még csak 19:55 volt!

Még korán van, de egyelőre csend van... alszanak, nem hallok cuppogást, semmit. :)
Biztos, hogy lesz még ébredés, nagyon ritka az, amikor innentől kezdve reggelig alszanak, de ki tudja! Ez az esős, nyomott idő, a sok nyűglődés, a nagy sétálás... talán megtette a hatását.
Holnap megírom, ha lesz mit. (az éjjelről). :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)