2010. május 8., szombat

...végül a szombat este

Már nem esik az eső. Tudom, senkit nem érdekel, hogy milyen idő van, de ha már ma mindig ezzel kezdtem, legyek már következetes. :)

Ahogy sejtettem, jól el is telt az idő az uzsonna-vacsorával. :) 19 órakor vittem be a gyerekeket a szobába, kaptak gyümölcslét és szépen eljátszogattak addig, amíg én pakoltam, mosogattam, készítettem az esti tápszert. (ekkor még csak bekészítettem a vizet a mikróba... )
Utána már bent voltam én is, nem volt semmi gond, se hiszti, se más. Mondjuk mikor Livike megkapta az üres ásványvizes üveget, (konkrétan lekönyörögte a polcról, miért is nem dobtam már ki egész nap?) akkor természetesen Levinek is az kellett volna. Nem volt másik. Beletörődött, ami ritka jelenség nála, elvolt valami mással. (később mondjuk volt még ebből nyekergés...)
19:40 körül értek haza Mamáék, persze egyből jött Mama, később Papa is, na volt öröm, meg minden, a gyerekek azt se tudták, hogy mit csináljanak hirtelen...:)))
A vizes üvegen nem sokáig vitáztak, elvették egymástól párszor, de utána mindig volt más érdekesség. Pl a fürdőkád. :) Ezzel az új káddal még nem "játszottak" úgy, mint a régivel, hogy letettük üresen és belemásztak. Hát most ez is megtörtént. Először Livike volt benne elég sokáig, majd Levike is kipróbálta, de Neki nem tetszett.

20 óra is elmúlt már amikor elkezdtük a fürdetést. A szokásos felállásban végeztük ezt a műveletet: Livike velem, Levike Mamával fürdött. :)
Viszonylag hamar el is aludtak, de 21 órakor felébredt mindkettő, elfogyott a kaja... Nem lehet rajtuk kiigazodni. :( Délután nem ették meg a tápszert... este jól bekajáltak az uzsonnából, erre kevés lett a 150 ml tápszer... Kaptak még 90-et, remélem ez már elég lesz. :)

Keresgettem neten, hogy mégis milyen fajta tápszerre lehetne áttérni, azzal a folyamatos vegyítéses módszerrel, de mindenki mást ír. Kinek mi jött be. DM-es, Rossmannos, mindenféle márkák amiket nem is ismerek.... :( Én csak a Humana-t meg a Milupát ismerem, na meg kezdetnek volt a Beba, még a kórházban, meg még egy dobozzal vettünk is mikor haza jöttünk, de utána váltottunk, az orvos kiírt valami mást... Szóval tanácstalan vagyok tápszer ügyben, jó lenne valami olyan, ami mondjuk nem 2500 Ft 600 grammos létére.... Ha a 900 grammos két napra elég, akkor ezt vehetem szinte minden nap. :(

Most a blog olvasóitól szeretnék tanácsot kérni! Valahogy jobban hiszek a tapasztalatnak, még ha másoké is az a tapasztalat, mint a reklámoknak meg leírásoknak. :) Persze minden gyerek más, ezért is ír mindenki mást a fórumokon is.
Szóval, aki ebben a témában érintett, legyen olyan kedves és írja már meg nekem, hogy így 14 hónaposan milyen fajta tápszert ad(ott) a gyermekének/gyermekeinek!
Jelenleg a Milupa Milumil AR-et isszák, bukósak soha nem voltak, de szeretik, lehet, hogy pont a sűrűsége miatt. Ezt csak azért írom, hogy az AR típus nem indokolt...
Támpontnak nagyon jó lenne pár vélemény... :)
Előre is köszönöm, ha kapok válaszokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)