2010. május 23., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló

Gyorsan így a nap végén (?) röviden:
Éjjel minden rendben volt, nem ébredt fel egyikőjük sem. Aludtunk 7:45-ig. Livike ébredt elsőnek, mint mindig mostanában. :) (Apa volt a legelső, 6:30-kor:) )
Kijöttem, készülődtem, kaját csináltam, mégis jól eltelt az idő, mert közben kimentem az udvarra is, ahol Papa már készülődött a terasz-tető faanyagának a méretre vágásához, majd később lenolajozásához, stb... Apa is kint volt, bár 10-re ment dolgozni, így segíteni nem tudott. A lényeg az, hogy 8:15-kor fogtunk hozzá a gyerekek rendbetételéhez, Livike már nagyon méltatlankodott, konkrétan torka szakadtából ordított, hogy most már aztán legyen valami, ne a kiságyban kelljen már lennie! :) Lett. Hamarosan mindketten ehették a reggeli tápszerüket, majd szintén eltelt az idő egészen 10 óráig, úgy, hogy semmivel nem haladtam. :( Se szoba rendbetétel, se gyümölcs, se semmi.... Olyan semmiheznincs kedvem volt ma egész nap, meg sírhatnékom, meg nulla türelmem. (máskor egy kicsi legalább van....)

10 órakor tettem rendbe a szobát, amikor felszedem a habtapit is, hogy kitakarítsak alatta, akkor azért tovább tart, mint egyébként, de már muszáj volt....
Gyorsan a gyümölcsöt is megcsináltam, Mama itt volt addig a gyerekeket lefoglalni. :)
Kint volt a tízórai, nem a teraszon, mert ott már nagyon meleg volt, hanem a cseresznye fa alá lett letéve a hintaágy állvány, a tetejét is megkereste Papa, úgyhogy nem potyogott így semmi a gyerekek fejére meg a kajába, na és evés után hintázni is tudtak legalább félárnyékban. :))
Mindez 10:40-kor volt...

Kaja után hintázás, sétálás, még az utcára is kimentünk, mert ott legalább egyenes az út, kocsi meg szerencsére - ünnepnap lévén - kevés volt az úton. :)
12:05-kor tettem le aludni a gyerekeket egy kis tápszerrel...
El is aludtak hamarosan.
Livike 13 órakor már fent volt, Levike fél órával tovább bírta, de jól elvoltak, én közben még a kinti konyhában tudtam pakolászni, mosogatni, takarítani..

Az ebéd 14:45-kor volt. A tegnapi főztöm kapták ma is. Most is Livike ette jobban, de azért a végén Levike is megevett majdnem ugyanannyit, úgyhogy nem túl sok maradt... azt persze már kidobtam.
Ha nem Mama eteti Őket, akkor tuti nem esznek ennyit sem.
Túrórudi, majd hintapalinta, utána séta is volt, megint az utcán is. Levike már ment egyenesen a kapuhoz, hogy ki akar menni. :)))
Így kimentünk... Egyszercsak jön szembe Apa biciklivel. :)) Mondta, hogy valószínűleg korábban végez, de hogy már 16 órakor itthon lesz, azt nem sejtettem. :)
17 órakor tettem le aludni a gyerkőcöket. Először csak az ebéd utáni teájukkal tettem be az ágyba mindkettőt, mert már felidegesítettek, hogy épp összeraktam a habtapit, és máris nekiestek újra, hogy szétszedjék. :( Levike el is aludt! Ilyen sem volt még, hogy tápszer nélkül elaludjon...! Azért csináltam Neki is, hogy ha felébred legyen, de nem kellett volna, mert híja sem volt. :( Livike persze balhézott, de kb 10 perc után elaludt Ő is.....

Ahogy elaludtak gyorsan elmentem a cukrászdába, hátha nyitva van alapon. Nyitva volt. Sőt, annyian voltak, hogy kint volt a sor vége az utcán... :))
Szerencsére akármilyen sokan is vannak, halad a sor, mert sok a kiszolgáló személy is. :)
Hoztam sütit és fagyit, de akármennyire siettem, csak megolvadtak kissé.... Pedig kb 12 perc az út...
Persze mikor haza értem, Livike már Apánál volt, nézték Papát, meg járkáltak, stb... de szerencsére azért valamennyit aludt is, nem azonnal ébredt fel, ahogy elmentem, mint máskor. )

17:50-kor kapták meg az uzsonnát, ami ma bundáskenyér volt. Livike nagyon sokat megevett, nem tudom pontosan mennyit, mert én is ettem, közben csipegettem Nekik falatkákat... :) Levike is evett, bár nem annyit, mint amikor mondjuk párizsit kap, de magához képest ebből a kajából sokat evett! :) Ő nem szereti annyira, mint Livike. Levike ezért kapott párizsit is meg sajtot, (Livike is kapott egy keveset) így talán jól lakott a Legény is. :)


18:40-kor vittem be Őket a szobába, kaptak teát, játszottunk, majd egy ideig csak Ők játszottak, - elég jól egyébként - majd ismét közösen múlattuk az időt fürdésig.

A fürdésre 20:25-kor került sor. Minden jól ment, Livikének most is az ágyba letétel nem tetszett, kellett vagy 10 perc mire lenyugodott és elfogadta, hogy most már aludni kell (és enni).
Most épp Levi sírt fel, úgyhogy nem biztos, hogy ennyi mára a "műszak" Majd meglátjuk.... Korán van még. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)