2010. május 26., szerda

Szerda délelőtt

Éjjel nyugalom volt, Livike reggelre majdnem az egész kis üveg teát megitta, amit az este odakészítettem Neki. Gondoltam, hogy biztos szomjas lesz majd ha felébred, igazam lett. Azt hiszem ezentúl mindig készítek mindkettőjüknek teát éjjelre.

7 órakor ébresztett most kivételesen Levike. Nyekergett, nem szokott így ébredni... féltem, hogy mit tapasztalok, hogy talán csupa láz, vagy valami, de szerencsére csak hőemelkedésük volt reggel mindkettőjüknek.
Livinek 36,8 °C (ez még nem is hőemelkedés), Levinek pedig pont 37°C volt a hője.

Alapban jó kedvük volt, de ahogy telt az idő egyre bágyadtabbak, "elesettebbek" lettek... Mire oda jutottam, hogy kész volt a kaja (a placc már korábban, jól eljátszogattak (= felszedték a habtapi háromnegyedét utána abban bukdácsoltak...) és aktuális volt a következő hőmérés már elég ijesztően "melegek" voltak mind a ketten.
Mégis, a hőmérő Livinél "csak" 37,1°C-ot, Levinél pedig 37,7°C-ot mutatott.
Mivel alapjában ha nem is nagyon de emelkedik, így Levike kapott 5 mg Nurofen szirupot. Livikének még nem adtunk, meglátjuk ebéd előtt mit mérünk.

10:20-kor megették a gyümölcsöt a teraszon, (Mamával) majd következett egy kis séta. Hintába most nem tettük Őket, Levit így is félve hoztuk ki, elvileg lázzal nem lehet, de ez még nem olyan nagy láz, és nem is volt kint sokáig.
Egyébként egyszersem biztos, hogy az oltási betegség tünete a láz. Lehet, hogy megfújta Őket a szél, elég sokat sétáltunk az utóbbi napokban, néha sapka nélkül, mert kb addig tart a fejükön, amíg rátesszük. És még örülnek is, vigyorognak, amikor leveszik. A megkötős se tart túl sokáig... Kapucnis mellény szokott rajtuk lenni, de a fülük abból ugyanúgy kint van, bele tud fújni a szél.

11 órakor tettem le Őket aludni, kaptak egy kis tápszert, de a tea is ott volt, már tízórai előtt is kaptak teát, Levi szinte meg is itta mindet. Sok folyadék, az a lényeg most. Na meg a lázcsillapítás.

Livike 12:20-kor ébredt. Levike még alszik....
Itt tartunk most.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)