2010. május 13., csütörtök

A folytatásban: evés,játék,fürdés,nyűglődés,alvás.. és egy nagy jégeső. :)

Elég hosszú volt a nap hátralévő része. Nyűgöskés, síros, nehezen elalvós este ez a mai. Azért remélem, hogy most már reggelig nyugalom lesz.

18 órakor hoztam ki a gyerekeket uzsonnázni, addig jól elvoltak/voltunk. Levike ma is lefutotta szerintem a Maratont, annyit járkált a szobában, néha jobb híján körbe-körbe, meg-meg állva, más irányba tovább haladva, perceken keresztül megkapaszkodás vagy elesés nélkül. :) Persze a lába elé továbbra sem néz, és bármennyire igyekeztem elpakolni előle minden játékot vagy mondjuk a teás cumisüveget, néha sikerült valamiben elbuknia, vagy Liviben, vagy bennem, vagy a saját lábában, amikor már nagyon elfáradt. :)))

18:30-ig eszegettek, ügyesen, sokat... párizsi, sajt, kenyér falatkák, a végén joghurt is volt... keveset szórtak szét, úgyhogy azt gondoltam estére alig kell majd tápszer. Tévedtem. :)

19:40-ig jó nagy játék következett, a szokásos fürdés előtti... A végén persze a kiságyaikban voltak immáron egy szál bodyban, mert ha kint maradnak akkor tuti nem tudok bepakolni a fürdéshez anélkül, hogy Ők ellenem dolgoznának. :))

Most Apa fürdette Livikét, mert megint nem jött hozzám a Lány... na jó, Apát ritkábban látja, de azért mégis.... elég rosszul szokott ez esni ilyenkor. :(
Levikét én fürdettem, Ő is kezdi már, hogy nem akar hanyatt feküdni a kádban. :(
De azért csak kész lettünk, szoba rendezés és egyebek, 20:10-re már elvileg csend volt.
Gyakorlatilag nem aludtak el. Az esti tápszer is vegyes volt ma, 90 ml a Humana-ból, 90 ml a Milumil AR-ből. Megették. Sírtak. :( Újabb kaja: 60 ml Humana, 30 ml AR. Megették. Igaz, már követni sem tudtam ki mennyit evett, mert éppen aki jobban ordított az kapta meg azt az üveget, amelyikben még volt, a másikba meg gyorsan csináltam az új adagot. :) Készült még egy 90-es a végén AR-ből, azt Livike kapta meg, jelenleg csend van, de ez kb 21:45-kor következett be.
A filmet végig kiabálták/sírták. Utána Apa nézett volna valami horgászós műsort az NGC-n, na azt is végighangoskodták, már a mi ágyunkon voltak, kivettem mindkettőt... :) Kicsit fárasztottuk még Őket, hátha jobban alszanak, ha nem fáradtak volna le fürdés előtt... :)
Livikén látszott, hogy annyira már nem éhes, - nem is lehetett már - így bekentem az ínyét Dologéllel, hátha azért sír, mert fáj... Jön ugye az a négy rágófoga. A bal felső már kint van, bár gondolom még nőni fog. A jobb alsónak is érződik minden "sarka", a másik kettő még félig van áttörve. Ugyanakkor felül a bal kettesnél is furcsább az íny tapintása, mint a másik három (ugyanolyan) ponton. Szerintem ott is jön hamarosan egy fogacska... :)

Azt hiszem mára ennyi, holnap lehet, hogy tényleg jóval tovább kell Apának dolgoznia, addig totál egyedül leszek a gyerekekkel. Mamáék valamikor este fognak csak haza érni.

Ja, majdnem elfelejtettem írni: akkora jégeső volt itt este, hogy azt hittem beveri az ablakot. :( A gyerekek csak néztek, mutogattak kifelé, hogy ugyan mi lehet az, de nem féltek, csak csodálkoztak, hallgatták a kopogást, a dörgést, majd felhangosítottam a tévét, hogy inkább arra figyeljenek. Attól tartottam, hogy mégis meg fognak esetleg ijedni a vihartól, de nem. :)
Mikor elállt, kimentünk Apával "kárfelmérni", a paradicsomokat teljesen leverte a jég, a szőlőleveleket kilyuggatta meg ilyenek történtek... A fal megúszta, pedig épp befelé vert az eső, azt hittük majd nyoma marad a viszonylag frissen festett házfalunkon, de nem. :))

Mára ennyi. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)