2010. május 22., szombat

Szombat: eddig elég jól telt :)

Tegnap este Livike kétszer felébredt, de mindig vissza is aludt pár percen belül. Hajnalban 3:55-kor viszont nem volt elég a plüssállatka beadása, a visszafektetés, simogatás, csak sírt és kiabált... így csináltam 90 ml kaját, azt megette és el is aludt. :)
Következőleg reggel 7:20-kor ébredt, akkor már muszáj volt nekem is felkelnem, hiába szerettem volna, ha alszunk még kicsit. Hát igen, így jártam. Két nap, amikor felkeltem korábban, akkor bezzeg aludtak 9-ig! :)
Levike ma is akkor ébredt fel, amikor Livikét kezdtem öltöztetni, kissé kába volt még, de Ő is hamarosan kész lett, ehették a reggeli tápszerüket.

Apa ma csak most délutánra ment be dolgozni 17 órára, és vagy 21-kor végez, vagy hajnal 2-kor... Lagzi van ma, nem tudni még ki lesz a "zárós". Kértem, hogy szóljon már telefonon, ha mégis Neki kell maradnia, tudjak róla....
Mivel az utóbbi napokban 5-kor kelt, ma is felébredt akkor, így fel is kelt, hozott friss pékárut a közeli pékségből, majd Papával elmentek a fatelepre, mert ha minden jól megy a napokban elkészül a teraszunk végre, sok év után! :) Ahhoz kellett megvenni a faanyagot, lesz "rendes" tető, meg egyelőre oszlopok elöl meg az egyik oldalán (a másik oldalon az iroda fala van), azután majd később vagy be lesz "kerítésezve", vagy falazva, de akkor már bővítés lesz a lakásunkon is... de ez még a jövő, a jelen az a tető elkészítése. :))
Amíg odavoltak én szokás szerint megcsináltam a gyümölcsöt, takarítottam, meg amit ilyenkor szoktam.

A tízórait 10:40-kor adtuk, mindketten ették a gyümölcsöt, de nem olyan jól, maradt valamennyi. Nem baj, az belekerült az ebéjükbe. Nem hiszem, hogy elrontja az alma meg egy kis őszibarack a főzeléket, meg a babapiskóta. :)
Kaja után hintáztak, majd sétáltattuk is kicsit a gyerkőcöket. Levike már igazán nagyfiúsan, egy kezemet fogva ment, sőt szaladt, volt mikor el is engedtem, hadd menjen, de mindig ott voltam mögötte, mert bármikor eleshet, nem akartam hogy megüsse magát a betonban, vagy épp a rózsabokorban kössön ki. Az meg a másik, hogy mindig a kutya ivóvizében akar kezet mosni, ma pedig ahogy meglátta a kajáját (a kutyáét) elkezdett nyamm-nyammozni... :))))
Bementünk az irodába is, Mamáék már készülődtek, mert délre mentek bowling versenyre, ekkor már 11:45 volt...
Levike jópárszor ellépkedett a konyhaajtóig, meg vissza, utóbb már nem is mentem utána, gondoltam majd visszafordul és jön. De nem. Be akart menni a konyhába, ahol úgy van küszöb, hogy egy lépcső van, vagyis így már kettő, de a második az már a konyha járólapja... Levike drága pedig fel akart lépni, de nem sikerült és szépen lefejelte a követ. :( Akkorát csattant, én azt hittem a tenyere volt, mert olyan hangot hallottam, de nem.... a homloka, vagyis a két szeme között az orrgyökénél ütötte be, be is pirosodott, majd kékült, délutánra meg már ott virít egy kis púp is. :(( Szegénykém...... egyszer nem megyek utána és tessék, elesik! :( Amúgy a kedve jó, aludt is elég sokat, 12 órától 14:15-ig. Livike csak 13 óráig volt hajlandó aludni. Levike azóta is jó kedvű, bár az ebédet most nem igazán ette meg, aggódom is, hogy nem az ütés miatt van esetleg valami baja, csak ugye mondani nem tudja. :( Remélem nem kapott agyrázkódást vagy valami ilyesmit.... :(

Az ebédre 14:30-kor került sor. A mai főzelék sárgarépából, krumpliból, kicsi karalábéból, almából, valamint a gyümölcs maradékból állt. Kicsi habarás és tejföl is volt rajta. Tegnap ugyanilyen volt, csak karalábé helyett zellerrel. Akkor szerette, ette. Most meg nem. :( Livike viszont megevett vagy két decit! :) Levike kb 5 kanálnyit, azt is nehezen. De a pogácsa, az ment! Remélem, hogy csak éppen nem volt hozzá kedve, és nem az ütés miatt nem evett. Ejj..... hogy mindig van valami ami miatt aggódhatok! :( Még az oltási betegségeket is "várom" de ha az átlagot nézzük akkor van még pár napunk keddig-csütörtökig. (7-9 nap) De jó lenne, ha semmi nem jönne ki rajtuk! Lázuk az első nap óta egyáltalán nincs. :)

Most játszanak, de hamarosan megkapják a kis tápszerüket és leteszem Őket aludni, hogy az uzsonnára kipihentek és frissek legyenek. :))
Livike már gondolom álmos lesz, mert Ő fent van 13 óra óta... Levike lehet, hogy nem is fog aludni....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)