2010. május 28., péntek

Péntek - eddig jó! :)

Éjjel minden rendben volt, leszámítva azt, hogy párszor voltak fent a gyerekek. Nem tudom pontosan hányszor és melyikőjük, mert mindig vissza is aludtak hamar - én is. - miután megnéztem kézzel, hogy esetleg van-e lázuk.
Ami biztos, hogy Livike 2:15-kor volt fent, Levike 3 óra után valamikor, majd megint Livike 4:55-kor, ekkor már fel is keltem, - úgy is kellett nemsoká, mert Apa ment dolgozni - és csináltam 120 ml kaját a Lánynak amivel szépen vissza is aludt.

Reggel 8:50-ig tudtunk aludni! Ezzel kiegyeznék minden nap :D
Ne legyek telhetetlen, örüljek, hogy nem ébrednek fél óránként, meg hogy egyáltalán alszanak! (örülök...:) )

Mamáék készülődtek, ma kezdődött a veterános túra, bár ma még nincs konkrét menet, azt majd holnap, de már ki kellett menni a Tiszaligetbe, ott várták a résztvevőket, egyebek.
Azt hittem, hogy három napig odalesznek, de kiderült, hogy éjszakára haza jönnek mindkét este (ma meg holnap) Mama jópárszor elmondta még induláskor, hogy ha bármi van hívjam telefonon, elérhető és pótolható, tud jönni, ha kell. Ha lázuk lenne, vagy bármi egyéb baj. Persze, megígértem, hogy szólok... Mondjuk egy kis - csillapítható - lázzal tuti nem fogok, úgyhogy remélem ezügyben nem is fogunk beszélni! :)

Eddig egyébként nem volt ma lázuk! :) Nem is mértem még, mert teljesen normális a hőmérsékletük tapintásra, a kedvük is jó, de mondjuk a jókedv nem zárja ki a lázat, mint tegnap is tapasztalhattuk.

Elég későn, konkrétan délben adtam Nekik a tízórai gyümölcsöt. Mivel majdnem 9-kor reggeliztek, jól elvoltak, meg megint elszöszmötöltem az időt, nem is voltam vele jóval korábban készen.
Úgy tűnik, csak "ki kell éheztetni" őket, mert ügyesen megették a teli tálka gyümölcsöt, mind a ketten kb fele-fele arányban.
Sokat nem tudtunk kint lenni sajnos. Azok a rohadék szúnyogok...!! :(
Árnyékban voltak a székek, a tűző napra csak nem tehetem ki a gyerekeket.... ott viszont van szúnyog. Bár most van a napon is, ahogy az előbb kint voltam, láttam. :(
Hajnalban meg kora reggel szakadt az eső.... Most jó idő van, de Mamáékat sem (meg a résztvevőket és a többi szervezőt) sem irigylem most a Tiszaligetben, ahol biztos még több vérszívó van, mint itt.

12:20-kor tettem le a gyerekeket aludni, viszonylag hamar el is aludtak, hamar is ébredtek: 13:15-kor Livike már fent volt és kiabált, kivettem, de késő volt: felébresztette Levit is. Azóta játszanak. (én is voltam bent velük, nehogy valaki azt higgye, hogy órákra teljesen egyedül hagyom Őket...! )

Kész az ebédjük: almafőzelék, a változatosság kedvéért. Biztosra szeretnék menni. Tegnap olyan jól megették Apától, hátha ma tőlem is úgy eszik!
Azért 16 óráig nem szeretnék várni az ebéddel, mert már így is jól eltoltunk minden étkezést... Az, hogy mi nem ebédelünk, csak mondjuk délután vagy este eszünk, nem jelenti azt, hogy a gyerekeknek is így kell megszoknia.

Azt sem akarom megvárni, hogy nagyon nyűgösek legyenek, úgyhogy azt hiszem hamarosan nekiveselkedek az etetésnek.
El kellene jutnom arra a szintre, hogy ne érdekeljen, ne görcsöljek azon, hogy megeszik vagy sem a főzeléket... Ha esznek esznek, ha nem nem. Akkor max kapnak darabosat... csak ugye a főzelék KELL mert a hús is abban van, ami szintén KELL, mint ahogy a gyümölcs is. Mert az, hogy felkockázok egy almát, az nem ugyanolyan tápértékű, mint mikor 2és fél alma, 1 banán vagy barack meg még babapiskóta is van az összeturmixolt kajában.

Egyelőre ennyi, majd még jövök ma valamikor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)