2010. május 8., szombat

Borongós szombat délelőtt..

Nem nagyon kellene most az eső. A falnak most az tenne jót, ha sütne a nap, meleg lenne, száradhatna gyorsan, rendesen. :)
Pedig az előbb már csepergett az eső is, azt hittem nem tudom befejezni a takarítást, pakolást. Persze nagyjából elpakoltunk még Apával, de még fel kellett mosni a teraszt, visszatenni az asztalt, elpakolni a létrát, felsöpörni az udvart, stb....

Kezdem az estével, amiről nem sok írni való van, hiszen szerencsére aludtak mindketten, nem kellett se plusz kaja, se altatás. :))
Reggel én keltem elsőnek, közvetlen Livike után persze... :) Ez 7:20-kor volt.
Levike még aludt. Apa is aludt volna, de Livike felébresztette a "mia-mia"-zással, így kelt Ő is. Bár úgyis kellett volna, mert gyorsan eltelik az a pár óra, amíg dolgoznia kell menni... és még ott volt a festés is.
Hozzá is fogott még 8 óra előtt. 9:40-re kész is volt, (nem csak akkora a felület, mint ami a képen látszik, és sok a kis beugró az ablakoknál, a gázcsőnél is macerás...) De lényegesen haladósabb volt, mint tegnap elsőre lefesteni. :)

Én közben rendbetettem a gyerekeket, és amíg ettek a kiságyaikban elszaladtam a kisboltba friss kenyérért, pékáruért, üdítőért, joghurtért.... Meg is jöttem hamar. :)
Utána takarítás, gyerekek kiengedése a placcra.
Mindketten egyből az ágyon voltak, nem is kell mondani. :)
Mostanában a két ajtós szekrény meg az ágyunk közé le szoktam tenni a nagypárnámat, hogy ha leesnek, legalább puhára essenek. :)
Levikének sikerült is ott landolnia, kis koppanás volt csak, de az a lába lehetett, ahogy a szekrénybe ütődött. :) Jövök be, erre Levike már áll és a hifit szereli, valamint a polcról pakol... :) Livike csak ül az ágy szélén és nézi. :))
Kivettem onnan Levit, nem nagyon díjazta. Mászott is vissza, de akkor leült szépen az ágyra.
Előtte pedig egy olyan kép fogadott, hogy Livike állt az ágy karfáján, ahol szokott, hogy elérje az éjjeli fényt.... Levike pedig mellette ült, de úgy, hogy a lába belógott a kiságyába a rácsokon keresztül... :))) Mintha nem férnének el a földön..... :)

Tegnap pedig Livike erősen méltatlankodott - konkrétan rikácsolt, veszekedett, valami éktelen visítást levágott.... bemegyek, hát a Lány a Levi kiságya meg a mi ágyunk széle között volt becsúszva combig... Gondolom állt a szélén, és mivel van egy kis hely a két ágy között, szépen belépett és beszorult...
Ezt akkor le is fényképeztem, mert nem láttam veszélyesnek, nem sírt, csak nem tetszett neki a "szorult helyzet". :)


Azt a telefontartót nem tudom honnan szedte elő, de az egészben talán az volt a legveszélyesebb... Jó, hogy nem akadt fel vele valahova, vagy nem tekeredett a nyakára. Jól el is vettem Tőle, miután kiszabadítottam. :))

Visszatérve a mai napra, 10:30-kor tízóraiztattam. Úgy gondoltam, hogy most nem turmixolva kapják a gyümölcsöt, mint máskor, mert úgysem eszik meg, csak pocséklás...
Kaptak egy pár falatka párizsit, sajtot, kiflit, majd felkockáztam egy almát és azt is megkapták. Tulajdonképpen együtt ették. :) Jó, így nem két alma + fél barack volt a gyümölcs adag, de legalább valamit ettek! :) Kézzel szeretnek enni, ez van.
A pépeset nem adhatom úgy oda. A főzeléket sem... :( Talán jobban jól laktak, mint tegnap. :)
11:40-kor hoztam be Őket, kaptak egy kicsi tápszert és most alszanak. Bár 12:40-kor Livike felsírt, de vissza is aludt.
Nemsokára ebédeltetés... Ugye nem kell mondanom: félek tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)