2010. május 17., hétfő

Rendhagyó folytatás.... :)

A napirendünk is felborult, már ha egyáltalán van ilyenünk mostanában. :))
Papa 16:15-kor ért haza. Mivel már jóideje tervben volt, hogy venni kell a gyerekeknek valami normális cipőt vagy szandált így kocsiba ültünk és elindultunk. :)
A gyerekek persze még nem aludtak, épp arra készültem, hogy leteszem Őket aludni, de így ez a dolog tolódott kb 2 órát. :)
Apának épp előtte írtam egy cetlit, hogy ha haza ér és nem talál bennünket, ne ijedjen meg, de ahogy elindultunk hívott is, hogy maradnia kell, hiába ment reggel 6-ra, este 8-ig marad.
Ráadásul holnap is mennie kell, nem tudott szabadnapot kérni, úgyhogy az oltásra valószínűleg Papával megyünk.

Szerencsére az első helyen találtunk megfelelő szandált mindkettőjüknek. Livikének 18-as, rózsaszínes-lilás "csíkos" (pántonként váltakozik a színe) bőrszandált vettünk, még az is nagy egy kicsit, de kisebb nem volt. Na meg nem árt, ha kibírja a nyarat. :)Levikének a 18-as éppen jó volt, de már inkább kilógott a lábujja, úgyhogy Neki 19-est vettünk. Természetesen ez is bőr, és sötétkék egyszínű szandál. :)
Vettünk továbbá Livikének egy kendőt, olyan belebújós fajtát.
A szandálok 4300 Ft-ba kerültek/db. A kendő meg 1770 Ft! :) A sapka árakon már újszülött korukban is kiakadtunk, mert egy picike, öklömnyi sapka is 1800 Ft-ba került....
Azért örülök, hogy megúsztuk ennyiből, mert amilyen árakat hallottam, meg láttam már a neten cipőügyben....
Bár ez nekem semmitmondó márka, de legalább nem kínai, hanem magyar.
Egyébként sem vagyok egy márka függő vagy vadászó, de sok helyen azt olvastam, hogy a gyerekek első cipőinek nagyon jónak kell lenniük... Szerintem ezek elég jók lesznek.
Itt megtalálható a Liviéhez hasonló szandálcipő (a jobb oldali, csak fehér csatokkal van), de a "kocsiszandik" kategóriában van, ez viszont már "járkálós" ahogy mondták. :) Vastagabb a talpa, de még rugalmas azért.. Na majd meglátjuk, hogy tud benne menni a Lány. Levike szépen, ügyesen. Úgy járkált az üzletben, hogy néha azt sem tudtam hol van, annyit ment:) Majd ha Livike is magától megy, nem csak kézen fogva akkor biztos jobban fog "kinézni" a járása. :)

Livike annyira jól elvolt az idegen környezetben, hogy kb fél óra után szólalt meg először, hogy "miamiaaaa" :)))  Addig csak nézelődött, nem igazán tudta szerintem, hogy mi is történik most. :)

Miután végeztünk, kb 17:30 volt ekkor, úgy gondoltuk megnézzük a buszpálya udvarnál lévő üzletközpontban lévő játszóházat/gyermekmegőrzőt. Úgysem voltak még ilyenben.
1 óra díja 600 Ft. 10 percé pedig 200 Ft. Jól meg van ez csinálva! :) Persze gyerekenként.
Tíz percre mentünk be, bár mondta a hölgy aki ott volt, hogy inkább jobb lenne holnap délelőtt menni, mert most nagyobb gyerekek is vannak... De úgyis csak benéztünk, kibírtuk. Van egy nagy ketrec amiben sok kis labda van, mint egy medencében, abba szerettük volna beengedni a gyerkőcöket. Csak ugyanabba a labdás ketrecbe két csúszda is vezet, amin két nagyobb gyerek csúszkált, egyáltalán nem figyelték, hogy épp ráesnek-e a mieinkre, úgyhogy onnan el is kellett jönnünk. Volt még sok egyéb játék, egyensúlyozós hinta, kuckó, gurulós állatkák... (mint a kismotor, csak más formájú), csomó kisautó, stb. Aki volt már ilyen helyen az biztos tudja mik szoktak lenni. Én még nem voltam. :)
Egyelőre elég is volt, de biztos megyünk még, mert a gyerekeknek úgy tűnt, tetszik. Bár álmosak voltak már nagyon, hiszen kimaradt a délutáni alvás.

18 óra előtt nem sokkal értünk haza. Gyorsan csináltam egy kis tápszert és letettük Őket aludni. Uzsonnázni biztos nem tudtak volna az álmosság/fáradtság miatt.
El is aludtak, utána én gyorsan elszaladtam a Sparba.
Gyors voltam, de nem eléggé, már fent voltak mikor jöttem. Mama épp az uzsonnát adta Nekik, hát igen, 18:45-kor épp uzsonna idő van. :) Vacsora lett belőle. :)
Megittak egy csomó teát is utána, a fürdést is csúsztattuk, mert mire befejezték a kaját szinte kezdhettük volna, mert az idő már ott járt...
20:40-kor kezdtük, a filmet így ma nem láttam, de nem fog összedőlni a világ, ha egyet nem látok. Meg azt hiszem még mindig felszokták tenni a netre, majd megnézem holnap, ha lesz rá idő. :)
Apa is haza ért a fürdés kezdetére, meg is lepődött, hogy még csak most kezdjük, de elmondtam miért van ez így, meg is értette. :)
Segíteni viszont nem tudott, mert a bal válla teljesen beállt, megmozdítani alig tudja. Biztos az időjárás okozza, mert Mama is mondta, hogy szinte nincs olyan része ami ma ne fájna, vagy görcsölne. :(
Mamával megfürdettük a gyerekeket, majd irány az ágy az esti tápszerrel. Ma csak simán AR-es, mert nincs Humanas tápunk, pedig többek között azért is mentem a Sparba, de nem volt. :(
Holnap valamit alkudozni kellene a gyerekorvossal, hátha kiírná még az AR-t, mert ma azt olvastam valahol, hogy indokolt esetben 3 éves korig kiírja.... na most ki ellenőrzi azt le, hogy indokolt-e? Mi kell hozzá? Orvosi papír, hogy bizonyítottan refluxos? Nem tudom. De azt is olvastam, hogy hiába írják ki, akkor is annyiba kerül, mint simán, mert csak 1 éves korig van rá TB támogatás. Holnap többet tudunk, hiába is húzom most ezzel az időt meg szaporítom feleslegesen a szót.

Az elalvás sem ment ma este egyszerűen. Vagy inkább írjam úgy, hogy ma este sem?
Livike kb 5 perc után visítani kezdett, nem nyugodott le semmire, az ínyét sem engedte bekenni, a kaja se nagyon kellett, csak a visítás ment, de az nagyon. Végül kivettem a nagyágyra. Ez meg Levinek nem tetszett, úgyhogy Őt is kivettem. Kézzel-lábbal próbáltam akadályozni, hogy ne menjenek le az ágyról, Apa is segített ahogy tudott egy kézzel, ígyis "kapott" egy két ütést/rúgást/ráesést/könyöklést/ráfekvést a fájós vállára.
22:30-kor újabb kísérletet tettem a lefektetésükre, talán sikeresen, mert azóta csend van. Bár épp az előbb Levike felébredt, remélem most már nyugi lesz és alhatunk, mert megint átcsúsztunk a következő napba. Nem baj, átírom a dátumot, hogy még a hétfőbe kerüljön a bejegyzés. :)(0:04 van egyébként)
Ennyi mára, holnap jövök ahogy tudok.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)