2010. május 15., szombat

A szombati nap vége (?)

Ez még egyáltalán nem biztos, túl szép is lenne, az utóbbi 2-3 naphoz képest, ha ma már nem ébrednének fel. Már az is fura, hogy alszanak végre. :)
Livike leszámítva a fürdés előtti kb 10 percet végig nyűgöske volt... :(
17:30-kor megkapták az uzsonnát, elég sokat ettek. Livike egy egész doboz joghurtot megevett, Levike hiába kiabált, mondtam Neki, hogy kap Ő is, de most ne hagyjam már abba Livinél az etetést, ha már egyszer ilyen jól belefogott. :) Úgy tűnt megértette, bár nagyon rossz volt látni, hogy úúúgy nézi a joghurtot, hogy mennyire enné Ő is. :(
Persze kb másfél perc alatt megette a Lány, a következő dobozzal Levinek bontottam.... Livike még abból is kért, kb 4 kiskanállal evett meg belőle. :) A főzeléket enné ilyen jól....! :)
Levike nem ette olyan nagy lendülettel, mint amennyire kérte a Liviét... :) Az utolsó két kanálnyit már én ettem meg, nem kérte. Mondjuk jóval többet evett az uzsonnából, mint Livike, meg úgy általában egész nap többet evett.

18:35-kor vittem be Őket a szobába egy-egy kisüveg teával. El is kezdték inni, de Livike csak nem nyugodott meg, mármint újrakezdte a sírást/ordítást/visítást.
Néha elfelejtkezett róla és nevetgélt meg játszott.... :)
Amíg készítettem az esti tápszert, magyarul nem voltam a szobában, Livike megtett 3 lépést kapaszkodás nélkül, majd lecsücsült.. :) Kár, hogy nem ismételte meg később is... Lehet, hogy most mozgásfejlődési ugrás van a Lánynál, azért ilyen nyűgi?
Délután bent Mamáéknál a szobában pedig nagyon nem "szépen" ment kézen fogva... Tekergett, nem tartotta magát, kinyomta a hasát, szóval nem nézném ki belőle, hogy mostanában egyedül fog járni... :( Levi már úgy megy, sőt szalad, hogy hajjajj!

Nem is írtam, tegnap hívott a védőnő telefonon, hogy kedden mennünk kell a 15 hónapos oltásra. Plusz még a Prevenar utolsóját is megkapják. Szegénykéim. :( Nem elég egyszerre az MMR? Arról már így is olyan sok rosszat hallottam... mint pl 39 fokos láz, meg ilyenek. :((
Nem beszélve arról, hogy Livike amilyen ellenálló mostanában (mindig is az volt ilyen téren...), hogy fogják beadni?
Nem igazán kívánom magunknak a jövő hetet. Mert biztos lesz pár nehéz napunk. :(
Kedd, 11:30....

A kis kitérő után jön a nap folytatása:
19:45-kor fürdettük meg Őket Apával. Simán ment minden.
Na de utána...! Pedig hétvégén nincs is film! :)
Livike evett egy kicsit és utána éktelen visításba kezdett. Hisztizett is, nem is kicsit. Legalábbis tekergette magát, meg szinte pattogott az ágyban, ahogy dobálta a testét!
Párszor kidobálta a kajáját, én visszaadtam, lefektettem, felkelt.
Mikor már egy órája ezt játszottuk, és már Levike is csatlakozott, mert félt Livitől, akkor felvettem a Lányt. Fogtam, nézelődött. Nekidőltem Levi kiságyának, Levi a hátamat paskolgatta, Livi meg Levi arcát.. és vigyorogtak, Kacagtak. Bújócskáztak. Hmmmmm. De nagy baja van valakinek!! Letettem Livikét, hogy ha a kezemben nem fáj semmi, akkor az ágyban is jó....! Nem volt jó. Ordítás, "pattogás", keserves és éktelen visítás. :(
Kaját visszaadtam, lefektettem, (Levit is) elmondtam viszonylag visszafogottan (de közben majd' szét robbantam már az idegtől....) hogy most már kusslegyen, maradjon csendben, egyen és aludjon...
Tovább visított. Kijöttem.
2 perc múlva vihogás, majd csend.
Azóta is.
Meddig?

ui: nem kapkodjuk fel azonnal. Talán még többet is hagyjuk sírni (egyes álláspontok szerint) mint kellene, épp emiatt, hogy ne legyen "felkapatva". És mégis úgy tűnik... Az a baj, hogy nem tudom, hogy most tényleg fáj-e valamije, van-e valami baja, vagy csak hisztizik. De a hisztinek is kell, hogy oka legyen nem? Ha minden rendben van (lenne) akkor nem csinálná... Vagy igen? A kezemben elvolt... nagyon is jól... De ott se mindig marad... vágta már magát úgy hanyatt kézben tartva, hogy azt hittem elejtem, mert akkorát rántott magán! Nem tudom. Nem értem. De nagyon nem lenne jó, ha ez így folytatódna. Arra szoktam gondolni, hogy "szerencsések" vagyunk, mert eddig azért többségében JÓ éjszakáink voltak. Vagy... valamikor el kell kezdeni? (az éjszakával mondjuk MÉG most sincs gond, csak az elalvással...)

Az esőnek köszönhetően egyébként csak a tízórai ideje alatt voltak levegőn... talán ez is közre játszott a hangulatukban....

Mára ennyi. Megyek, hátha hagynak aludni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)