2010. május 18., kedd

15 hónapos oltás

Túl vagyunk rajta, nem is magától az oltástól tartottam én, hanem az utóhatásoktól.
Egyelőre minden rendben, de hol van még a 7-9 nap, amikor általában előjönnek a "mellékhatások" valamint az oltási betegség néven emlegetett "csúnyaságok"?! :(

Reggel 5 órakor nem volt ébredés a telefon jelzésére, 8:30-kor keltünk fel. :)
Nem is bántam, hogy ilyen későn, mert így később kaphatták meg a tízórait is, legalább nem aludtak el addig, amíg menni kellett.

Épp végeztünk a tízóraival és már mentünk is, Papával, kocsival.
Senki nem volt a váróteremben. Hirtelen megijedtem, hogy esetleg nem is most kellett volna mennünk?:)

A védőnő mondta, hogy nem kell a bodyt sem levenni a méréshez, én meg mondtam, hogy jó, egyébként mértem Őket reggel. Akkor jó, meg se méri. Pff. :)
A ma reggeli mérések eredménye a következő volt:
Levi: 9230 gramm,
Livi: 8530 gramm.
Levike nagydolog után, Livike előtte volt.
Úgyahogy elégedett vagyok, nekem már az is jó, hogy nem fogytak. Sőt, mindketten gyarapodtak! :)

Levikével kezdte az orvos az oltás(oka)t.
Az elsőt, amit a karjába adtak meg sem érezte, fel sem nyekkent. A combjába adottnál már sírt, de Papánál viszonylag hamar megnyugodott. Sőt, kb 5 perc múlva a saját lábán jött vissza a rendelőbe... :)) A védőnőknek nagyon tetszett a NagyFiú. :))
Livikét én fogtam, bár Papa mondta, hogy cseréljünk gyereket, de addigra a doki beadta a karjába, szépen tűrte a Lány, bár kicsit elpityeredett. A combjába történt szúrást jobban zokon vette, a karomban is sírdogált még pár percet, de utána felfedezte a plafonról lógó halacska figurákat és heves miamiázásba kezdett. :))
Ettől függetlenül a kinti öltöztetéshez ketten kellettünk Papával, mert már mikor le akarta fektetni, hogy ráadja a harisnyát, sírni kezdett és nem feküdt le.
Összességében szerintem nagyon jól viselték a dolgot, rosszabbra számítottam.

Kérdezte az orvos, hogy kell-e valamit írni. a Vigantol olajon meg a Germicid kúpon kívül szóba került a tápszer is. Mondtam, hogy csak jó lenne valami, mert egyelőre nem tudjuk elhagyni. Mondta, hogy hát van a Milupának most valami új tápszere, ami adható 3 éves korig, de nem jutott eszébe a neve. Erre mondta az Edina védőnő (ő az, aki helyettesíteni szokott, a számomra kedvesebbik..:) ) hogy az AR is kiírható 3 éves korig, van rá támogatás is. Pff... :)) Jó, akkor mennyi kell? Lestem nagyokat. :) Mondom jó sok! :)) Kiírta a szokásos 8 doboznyit, azt mondta ennek elégnek kell lennie jó darabig, de azért szokjunk már rá a tehéntejre. Mondtam, hogy próbáljuk, meg minden, de nem nagyon megy egyelőre... Mindenesetre meglepődtem, mert az egy éves státusznál még annyira ellene volt a tápszernek! Mennyi idegeskedéstől megkímélt volna, ha akkor felírja és folyamatosan azóta is!
Többek között a nagy licitharcoktól a Teszveszen/Vaterán. :) Szerencsére úgy igazán nem fizettem rá soha a tápszerekre, esetleg a postaköltséggel volt néha több, mintha receptre veszem. :)

12 órára már itthon is voltunk, sőt addigra már ágyban voltak a gyerekek egy kis tápszerrel, hamarosan el is aludtak.
Livike kb fél óra után felébredt, felvettem, elaludt a vállamon. Letettem, nézelődött, de vissza aludt. :)
13:10-kor megint fent volt, de szépen elbeszélgetett, majd csak Levivel együtt, 13:45-kor vettem ki Őt is az ágyból és kezdhettük az ebédet.
Mama még épp megtudta etetni Őket nagyjából, utána mentek edzésre, de a végét már én adtam a főzeléknek. Levike evett még egy pár kanállal, ettek még piskótatallért és túrórudit is.

Jó kedvük volt, játszottunk, de mostanra már álmosak lettek, úgyhogy most 16:20-kor tettem le Őket aludni...

Ha Apa haza ér, - elvileg hamarosan - akkor elmegyek a gyógyszertárba kiváltani egy adag tápszert, meg a Germicid kúpot is. Germicid C-t már csak éjjelre adjunk, azt mondta az orvos, mivel abban nyugtató is van, és ha járkálnak akkor elesnek tőle...
Egyelőre nincs lázuk, de nem is most jön az ki, ahogy olvastam róla...

Egyelőre ennyi....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)