2010. szeptember 9., csütörtök

Paradicsomos krumpli, bőrgyógyász meg ilyesmi... :)

Elkezdem most írni (18:35), de lehet, hogy csak majd este, fürdés és elalvás után fogom tudni befejezni ezt a bejegyzést. Meglátjuk. :)
Az alvás Livikének 14:15-ig tartott, de lehet, hogy még visszaszunnyadt, ugyanis gyorsan kimentem, hogy ne zavarjak még itt sem az apró szöszmötölésemmel, hadd aludjon még Levike amíg tud, ha csendben marad a Lány, akkor nem hozom ki. Úgy is volt, csendben maradt, talán aludt is még, nem tudom.
Mama 14:30-kor hívott, hogy hamarosan haza ér, ha még nem etettem, akkor várjam meg. Meg is vártam, legalább még ma egyenek normálisan, mert ki tudja nálam hogy fognak enni holnap meg azután...
Egész gyorsan haza ért, Martfűtől "kísértem", na jó, csak 20 km, de egész addig beszéltünk, amíg ide nem ért a sarokra a kisbolthoz. :))
Akkor jöttem be, már mindketten fent voltak, de jól elvoltak, nem volt hangoskodás, semmi. Olyannyira jó kedvük volt, hogy akárhogy hívtam Őket, nem akartak jönni, hogy tisztába tegyem Őket és öltözzünk a kinti evéshez. :)) Szaladgáltak, vigyorogtak, minden jó volt! :) Nem lettek volna még éhesek? Hát nem tudom...
15:30-kor azért csak elkezdtük az etetést, mert lassan már uzsonna idő lenne (normális esetben nem 18 óra után uzsonnáznak a gyerekek...). Közben Mama is megnézte Livike égő vörös testrészét, Ő is mondta, hogy nagyon csúnya, kérdezte, hogy rendel az orvos. Mondom ma elvileg 16-ig. Hát akkor gyorsan öltözzek és vigyem el. Ő marad Levivel. Úgy is volt, akárhogy siettem, 15:40 lett, mire elindultunk, nem kellett 5 perc, így, hogy csak egyedül volt Livike a babakocsiban, jóval könnyebb volt tolni, majdnem szaladtam már vele... Hiába. :( Csak az asszisztensnő volt már bent, azt mondta 15:30-ig van az orvos. És tényleg úgy van, csak elfelejtettem, mert 8:30-tól 15:30-ig van a rendelési ideje. Más kérdés, hogy mentem én már oda 15:55-kor tápszert íratni és ott volt még az orvos. Mondjuk akkor volt beteg is a váróban.
A lényeg, hogy okosabbak nem lettünk, az asszisztens nem nézte meg Livikét, nem tudott így semmit mondani vagy ajánlani, jöjjünk vissza holnap reggel 9-re, rendelési idő kezdetére. Ha kell, Ő segít, betolom a babakocsit, ellesz Levivel amíg az orvos Livikét vizsgálja. Aha... csak épp azt felejtettük ki, hogy a babakocsi nem fér be az ajtón.... Ez úgy jött fel, hogy én egyedül segítség nélkül nem merem elvinni mindkét gyerkőcöt, itthon ugye nem maradhat Levike. Erre mondta, hogy majd segít. Aranyos volt, majd reggel felhívom, hogy ne várjon, nem megyünk.

Gyorsan haza is értünk, Mama épp Levikét öltöztette.. Mint kiderült, át kellett öltöztetni, ugyanis a paradicsomos krumpli (üveges) még mindig, vagyis továbbra se lett kedvenc Levikénél... Pár kanállal volt már csak hátra, addig elég jól ette, amikoris egy-az egyben sugárban visszaköszönt a kaja. :(( A body kivételével mindent le kellett cserélni, az etetőszéket, a tálcát, mindent tisztítani kellett... Szegénykém... :(( Annyiból "jó" hogy most derült ez ki, és nem én jártam így mondjuk holnap.... Merthogy eléggé finnyás létemre nem tudom hogy oldottam volna meg a helyzetet... :( A pelusban lévő dolgokkal semmi bajom, azt letakarítom ha kell, de a hányást.... Nna... haladjunk inkább tovább.
Miután Livike is beülhetett a székébe, folytatódhatott az evés. Levike evett még egy kis borsólevest, Livike is azt ette, valamint a maradék paradicsomos krumpliból is egy keveset.. Neki sem a kedvence ez a fajta, majd inkább csinálunk házit, azt talán jobban eszi Ő is.
Kaptak még kekszet is... Közben Mamának eszébe jutott a bőrgyógyász, akihez Levit is vittük már régebben, meg én is mentem csak magam, hogy írassak kenőcsöt, utoljára márciusban. Felhívtam a doktornőt, hogy vannak-e sokan, mehetünk-e. Persze. Ekkor 16:15 volt. Kocsiba ültünk és mentünk. Levike megint félt kicsit, de mire odaértünk megnyugodott. Pedig ez nem is az a kocsi volt amiben félni szokott. :(
Csak én mentem be Livikével, Mama kint maradt Levikével, valameddig a kocsiban ültek majd sétálgattak az utcán. Volt sok brümm, vagyis autó, sok kirakat, sok járókelő, szóval sok-sok minden érdekes dolog. :))
Livike az első 5 percet konkrétan végig visította, félt. :(( Már lent az ajtónál elkezdte, mert elektromos nyitó van, ami berregett, az ajtó kattant, megijedt.. Mondjuk elég félelmetes amúgy is az a lépcsőház.. nagy magas, régi stílusú, belső udvaros, folyosós, tekergős lépcsős épület. Felértünk, bementünk, Livike még mindig visított. Még a doktornő meg is kérdezte, hogy megütötte magát a kicsi, hogy így sír? Mondom nem... csak megijedt. Na utána se nagyon akart lenyugodni, szerintem égő volt számomra is, hogy nem tudom megnyugtatni. :(( Kapott matricát a doktornőtől, meg még egyet, hogy Levikének is hozzon. :))) Az se hatotta meg a leányzót. :)) A lényeg, hogy megnézte az érintett területet, egyértelműen a fogzás miatt van, a hígabb széklet, a megváltozott vizelet összetétele kimarta. De nem értem akkor sem, nincs alatta olyan sokáig a pisis pelus sem, a kakis meg főleg.. mégis ki tudta marni? És ott fent? Nem is a fenekét? Mondta a doktornő, hogy ez szokásos, ne aggódjak, elmúlik idővel is, de ad kenőcsöt, az majd segít. Ha egy hét múlva se lenne szebb, akkor kell csak visszamenni. Mondtam ezt a Neogranormon+Canestenes dolgot, azt mondta, hogy az nem kell, mert nem gomba, ez "ki van marva". Hát akkor azért fáj annyira szegénykémnek, mert ég, viszket. :((
Adjak még Fenistil cseppet is, szerinte 10-et, bár mondtam, hogy még nincs 10 kg, nem baj. Azért nappalra annyit biztos nem adok, nem merek, mert Ő is kómás lesz mint Levi szokott, aztán csetlik-botlik itt nekem össze-vissza.
Miután felöltöztettem Livikét már nyugodt volt, nézelődött, érdeklődött minden iránt, és legfőképp: csendben volt! :) Még a visításos időszakban a doktornő megjegyezte, hogy "bizony jó sok fogacska van már ott!" Hát, mondom van... a szemfogak kínozzák éppen, és pont ott, annál a nagyon jó fénynél láttam meg én is, hogy az alsók is most már áttörtek, mindkettő csücske szépen fehérlik.
Kaptunk tehát receptet, fizettem és jöttünk is.
A gyógyszertárnál leadtuk a receptet, ekkor 17:10 volt. Mondták, hogy 18 óra előtt lehet is jönni érte. Mama ment is, már 17:45-kor kész volt. Mama ezután ment dolgára, sokára fog végezni, talán fürdésre nem is ér haza, úgyhogy valószínűleg egyedül fürdetek. De majd meglátjuk. Ha tudom, akkor húzom a dolgot 20 óráig, ha nem, akkor megfürdetek egyedül, Szombaton úgyis nekem kell, hadd szokjam! :)

17:20-kor megkapták az uzsonnát, majd 18 óra után nem sokkal be is jöttünk, mert már semmi nem volt jó. :( Mint kiderült Livike arcát megcsípte egy szúnyog. Szegénykém... minden eléri mostanában. :(((
Úgy tűnik be tudom fejezni az írást, a folytatással majd jövök később, vagy holnap.
Most már megyek be és játszunk, készülődök a fürdéshez, lassan idő lesz, majdcsak eltelik ez a fél-egy óra, szerintem elég gyorsan, ha nem lesznek nyűgösek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)