2010. szeptember 26., vasárnap

Vasárnap folytatás

Levike sem alhatott akármeddig, hiába voltam bent, Livike felébresztette Őt is 13:45 körül. Ezután már hármasban játszottunk, 14:20 körül kapták meg az ebédet csak úgy bent a szobában, nem a székeikben. Az eső még mindig esett, később elállt, de kimenni így sem tudtunk a nagy sár miatt. :( Végül is jól tűrték a gyerekek a mai szobafogságot, sokat szellőztettünk, játszottunk, elvoltunk.
Az ebédet Mama készítette: húslevesből kiszedett zöldségek, hús és kicsi csirkemáj kissé besűrítve, turmixolva. A csigatészta külön volt, két adagba tettem ki a kaját, az egyikbe tettem tésztát (Livikének, hogy darabos legyen), a másikba nem. A gyerekek megvicceltek bennünket, mert Levike ette jobban a tésztásat, Livike inkább a "simát", mivel két tálkából ettek, így nem tudom pontosan mennyit, de szerintem elég sokat. :) Utána megettek 2 db óriás túrórudit is, ezek szerint jót tett a pár napos rudi-szünet. (már unták, egyet sem ettek meg, dobálták...)
Holnapra is maradt a "főzelékből", remélem akkor is ízleni fog. :)

15:30 körül épp próbáltunk Mamával valahogy meglógni, hogy mi is ehessünk, a gyerekek meg majd eljátszogatnak itt kint, a bébiőrön úgyis halljuk, ha összevesznek, stb, amikor haza ért Apa. Egyből megoldódott, hogy ki legyen a pesztra. :) Kérdeztük, hogy jön-e Ő is enni, de nem kért, mielőtt elindult evett, azt mondta.
Viszonylag nyugisan megkajáltunk, pakoltunk, mosogattunk, majd 16:20 körül jöttem ki újra.
Elvileg el akartam menni a Sparba, de sok kedvem nem volt, ilyenkor már kenyér se nagyon szokott lenni, úgyhogy inkább maradtam itthon.
Apa gyorsan kitalálta, hogy majd Ő süt kenyeret! Pizzatésztát akart először csak úgy simán, utána variált még egy kicsit és végül ilyen kalács és kenyér keveréke tészta készült, bagett formába lettek kialakítva, 4 db lett, épp belefért a nagy tepsinkbe. :) Finom lett! :) Kenyérgond megoldva.  :)

A gyerekeknek az uzsonnát 18 órakor kezdtem adni, gyorsan ettek és sokat, a joghurt nagy részét is megették még itt a székeikben, a többit meg a szobában kicsivel később.
Mikor kisült a "kenyér", abból is kaptak, kicsi falatkákat csipegettem Nekik, - miután már csak langyos volt - és azt ették de úgy, mint akik sose ettek! :)) Ez után ették meg a maradék joghurtot és még teát is ittak később.

Gyorsan telt az idő, kezdhettünk is fürdetni nem sokára.
Végül 19:50-kor kezdtük, Apa Livikét rendezte le, én Levikét fürdettem. Minden rendben ment. Levike kapott éjszakára Nurofent, és bár nem feküdt le egyből, pár perc után mégis meggondolta magát és elkezdett enni, azóta már alszik is. Livike is elaludt hamar, de most épp hallottam kicsit beszélgetni, magyarul fent van... Remélem visszaalszik és ma nem Ő fog műsort csinálni nekünk. :(

Ennyi lenne mára és a hétre is, még korán van, ha lesz még valami akkor úgyis megírom holnap. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)