2010. szeptember 17., péntek

Péntek folytatás

Livike elég jól elvolt velünk bent a szobában, de egyre inkább úgy láttam, hogy éhes, úgyhogy nem vártunk Levikére, 14:15-kor elkezdtem etetni a Lányt csak úgy szépen, odajött egy-egy falatért, utána ment is tovább... :) Levikét sikeresen felébresztette 14:25-kor, nem volt valami kíméletes a kisasszony: behajította a kiságyba a teás üveget. :( Szerencsére nem találta el vele Levit, de akkor is, nem lehetett kellemes erre ébredni... Így Levike is csatlakozott a szaladgáló Livike mellé, közben jöttek egy-egy kanál főzelékért, de ketten kb 2 decinyit ettek meg összesen. :( Livit még meg is értem, hogy nem volt éhes, mert kétszer is kapott tápszert alváshoz, de Levikének már illő lett volna megéheznie. Igaz, nem nagyon volt miben, nem voltak kint a jó levegőn, nem szaladgáltak annyit, mint máskor. :(
Evés után játszottunk, jól eltelt az idő...
16 óra után valamikor Mama is bejött egy kicsit játszani, de sajnos hamar ki kellett mennie mert csöngettek... a telefonját hagyta itt talonban, mert Levike meg volt őrülve, hogy mi az, hogy kimegy a Mama! Azzal egy kicsit vigasztalódott, bár hamarosan el is vettem és inkább odaadtam az enyémet, abban kevesebb kárt tud tenni. Max felhív vagy sms-t ír valakinek, de a Mamáé érintőképernyős, hamarabb elnyomkodná. :) Ja, a telefonról jut eszembe: feltöltöttem a régi - nem is annyira régi, csak hibás - Samsung telefonomat, mert szoktak vele játszani a gyerekek, és tetszik, hogy világít még így is hogy nincs benne SIM kártya. Namost... odaadtam Levinek, egyszercsak furcsa férfihangot hallok, hogy rendőrség, meg ilyenek... Hát nem felhívta a segélyhívót a DrágaKicsiFiam? :D Még jó, hogy automata volt.....

Egyébként elég jól elvoltak, csak időközönként jött rájuk felváltva a hisztizés, nyafogás. Levike lassan olyan lesz, mint egy kislány, úgy tud nyekeregni, toporzékolni, hisztizni, nyávogni..... :)) Amúgy volt sok nevetés, dögönyözés, persze rosszalkodás is... de most mit tudok csinálni??

Még amikor Mama bent volt, próbált adni a gyerekeknek az almafőzelékből, hátha ennék, akkor még csak 16:30 volt kb.. ugyanis előtte bevágtak két tálka kölesgolyót és még mindig éhenkórászan nyammnyammoltak. A főzelék nem nagyon kellett, de kb egy decit biztos megettek. Almaszeletet is kaptak, úgyhogy ettek azért rendesen szerintem, inkább kevesebbet de többször, mint szoktak.

Mivel már nagyon ment a nyekergés az álmosság miatt, 16:45-kor letettem Őket aludni egy kis tápszerrel. Nem akartam, de biztos nem bírták volna ki estig. (Meg mi sem...)
17:20-kor elmentem a Sparba, 18 óra előtt értem haza.
Apa mondta, hogy egy percet nem aludtak... Megették a kaját és kész, utána kikívánkoztak játszani. De legalább pihentek egy kicsit!

Az uzsonnát 18:20-kor kezdtem adni. Azért ilyen későn, mert Apa közben csinált a carbonárához hasonló tésztát, csak most sonka helyett kolbász volt benne. Azt gondolta, hogy majd azt eszik a gyerekek is. Én sejtettem, hogy nem fogják, mert a kolbász miatt füstölt meg sósabb lesz az egész... Mégis megvártam míg kész lesz, na meg a gyerekek se nagyon "kérték" még a kaját.
Kaptak sonkát, sajtot, kenyeret, majd persze meglátták a tűzhelyen a lábast, innentől kezdve szerintem még most is visítana Livike, ha nem adok azonnal! :)
Csak tésztát vettem ki, alig tudtam eldarabolni késsel, olyan gyorsan megevett egy villahegynyit belőle. :)) Türelmetlenül de határozottan nyamnyam-ozott, ahogy kiürült a szája. :))) Nem adtam sokat, mert azért volt kolbászíze rendesen, de nem sós meg nem erős, csak nem tudom.. nem mernék még ilyet adni nagyobb mennyiségben.
Levike megkóstolta, de nem jött be Neki, Ő inkább a joghurtot ette, kb féldoboznyit.
Livike a tészta után nem kért semmit, sőt már a tésztát sem, mert nem voltam hajlandó a kezébe adni, (hogy szétkenje.....)a villáról meg nem kérte mérgében... Nem is volt baj, mentünk be a szobába még kicsit játszani, mert már nagyon idő volt.. fürdés idő. 19:10 volt már ekkor.

Gyorsan csináltam a szokásos esti dolgokat, majd 19:35-kor el is kezdtük a fürdetést. Apa Livikét fürdette, már egyből ült is le a kádban, nem állt, mint máskor, jól elvolt, egyedül a kivétel volt visítós. Mármint amikor ki kellett jönni... Nem tudom meddig maradna a kádban, ha tehetné, amúgymeg nem szerei. Ki érti ezt?
Levikét én fürdettem, töröltem, minden rendben volt.
Livike nem akart lefeküdni, folyton felállt, a kaja nem kellett Neki. :( Így bent maradtunk Apával mindketten, feküdtünk és néztük a tévét. Livike is feküdt, evett, nézte a tévét, és egyszercsak elaludt! :)
Levike nem akart aludni....
Állt a kiságyban és nézett.... Az egész filmet végig állta, amikor vége lett és hátranéztem meg is lepődtem, hogy még mindig ott áll, néma csendben...áll és néz.
Cumisüveg üres, csináltam bele 90 ml-t. Közben felébredt Livike is, mert először az Ő kajáját adtam oda aminek volt még az alján egy kicsi, és gondolom mikor félálomban kereste és nem találta az üvegjét felébredt. Neki is csináltam, de csak 60 ml-t, hogy legyen mivel vissza aludni.
Levike megette és továbbra sem akart aludni. Csináltam még 90 ml-t, közben megnéztem a pelust is, mert jártam már így, hogy csak adtam a kajákat közben meg be volt tojva azért nem aludt el, de most nem volt semmi. Jó kedve volt, viháncolt, ki akart jönni, ha odahajoltam hozzá, akkor kapaszkodott a nyakamba, hát kivettem kicsit. Kár volt. De úgy megsajnáltam, úgy tud bújni, kérni... :(
Pár perc után letettem, kicsit simogattam, ott volt a jó meleg kajája is, innentől kezdve nyugton maradt és el is aludt szépen. De ez már 22:20 körül volt.
Azóta is volt egy-egy felsírás, remélem ennél nyugodtabban fognak aludni éjjel és nem kell majd felváltva kelni Hozzájuk...!
Levikének bekentem az ínyét Dologéllel, mert egyfolytában a szájában van a keze meg minden amit rághat... a bal felső és alsó szemfogakra gyanakszom, de nem tudom biztosan, melyik fogak jönnek.

Ennyi mára, és ahogy nézem az órát tényleg mindjárt ennyi.. :)
Holnap jövök!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)