2010. szeptember 15., szerda

Elég jól telt a nap, csak a koraeste volt nyűgösebb...- szerda

Az éjszakánk szerencsére jól telt, Livike sem ébredt fel utána már, úgy kifáradhatott szegénykém, hogy hajnal 4-ig meg se nyikkant! Akkor is csak felsírt de aludt is tovább.
Apa korán kelt, mert nem tudott aludni, így el is indult bevásárolni, mire 8:10-kor kész lettem a gyerekek rendbe tételével már haza is ért. :)
7:45-kor ébredtem arra, hogy Levike sír, de elég keservesen, igyekeztem is összekapni magam, kaját csinálni és tisztába tenni, öltöztetni. Azt hittem tele a pelus, az a baja de a rengeteg pisin kívül más nem volt. :)Így már csak arra tudtam gondolni, hogy éhes, ami valószínűleg igaz is volt, mert hamar megette a kajáját.
Livike csak akkor ébredt fel, amikor Levikével szinte kész voltam. Nem siette el az ébredést, nyújtózkodott majd felült és csak nézett mosolyogva.. Mondtam, hogy nyújtózkodjál még Livike! Erre ülve feltette a két karját és csinálta - nem felejtették el pici korukban a "nyúúújtózkodunk, tapsolunk" játékot. :)) Levi is nyújtózkodott a pelenkázón, csak ugye "simán" se fér már el rendesen rajta, nemhogy kezét lábát kinyújtva :D
Jókedvűen indult a nap, Livike is ügyes volt, nem hisztizett, szépen tűrt minden szokásos macerát, mert Neki macera minden amit muszáj vele csinálni, még a tisztába tevés is, ha épp olyanja van.

Következtek a szokásos dolgok, majd 10:15-kor kivittem Őket az etetőszékeikbe és kezdtem adni a gyümölcsöt. Apa közben főzött, egy része már kész is volt az ebédnek, a többi készült. Ettől függetlenül jött segíteni, mert Livike nem akart enni, úgyhogy átvette a tálkát és a kanalat, így már ette a Lány is. Pár perc után mennie kellett az ebédünket intézni, újra én próbáltam adni a kaját, de nem nagyon ment.. eldobáltak mindent, amit elterelésnek szántam, szóval valahogy nem ment ez ma (sem) nekem. :((( Kijött Mama, tőle megették mindet, majdnem kevés is lett! Hát... mégiscsak, a Mama, az a Mama! :)))
Kaja után séta következett az udvaron és az utcán is, Levike most meg van örülve a dallamcsengőnkért, ami nem rég lett felszerelve a másik mellé, hogy itt is halljuk, jó hangosan zenél. Azt kellett nyomkodni csomószor, mert nagyon tetszett Levikének. :)) Livike pedig fél tőle! :(( Mindig sírva fakad, ha meghallja, ma kivételesen nem, de én igyekeztem jó messzire sétálni Vele akkor az utcán, amikor nyomkodta Mama a csengőt. :)
Bejöttünk, még az udvaron szaladgáltak, majd Levike bekéredzkedett az irodába Mamával, aholis elkezdett mutogatni a számítógépre és táncikált is hozzá, hogy neki zene kell! Be kellett kapcsolni a youtube-ot és mindenféle zenéket játszani, mert most ilyenje volt! :) Elég sokáig elvoltak így kettesben Mama és Levike. :) Livikével közben kint járkáltunk, persze felszedett a Lány mindenféle dolgot, még egy törpeparadicsomot is lekunyerált, megmostam és odaadtam. Beleharapott, rágta egy ideig majd kiköpte. Lehet, hogy savanyú volt? :))) Persze utána még kétszer megtalálta, hiába dobtam el jó messzire, hogy nehogy megegye a földről. :))
Kb 10 percre csatlakoztunk a "diszkósokhoz", Livike is táncikált, pörgött-forgott, mulatott a kezével, de nem minden zenére, csak ami Neki is tetszett, arra! :))) El tudják már dönteni, hogy mi az ami bejön Nekik és mi az ami nem. Érthetően kifejezik a nemtetszésüket! :)

Épp szólt a déli harangszó, amikor bejöttünk, kezet mostunk és teáztak, játszottak.
12:25-kor tettem le Őket aludni egy kis tápszerrel, Livike is szépen lefeküdt és hamarosan el is aludt, Levikéről már nem is beszélek, Ő ilyenkor szinte azonnal elalszik, ahogy leteszem. A kajája mégis elfogy mire felkel, szóval megeszi közben valahogy. :))
12:30 és 13:45 között nem sok infóm van az itthoni dolgokról, mert gyorsan biciklire ültem és elmentem a városba összesen két üzletbe, mert hiába a "szabadnap" amit kaptam Apától, mégse tudok én órákig odalenni, amikor tudom, hogy ha felébrednek nem egyszerű velük. :( Úgyhogy elintéztem a fontos dolgokat és jöttem is hazafelé.. Hátha eljutok még a héten máshova is, bár az időjárás előrejelzést nézve kétségeim vannak afelől is, hogy akár a kisboltba eljussak. Esőben nem igazán megyek én sehova. :(
Mikor haza értem Livike a szobában szaladgált, Levike az ágyában állt, mindketten a kajájuk maradékát ették, Apa nézte a tévét.. szerintem aludt is, de lehet, hogy csak addig, amíg a gyerekek is. :)) Livike kb fél órát aludt, utána felébredt, Levike az érkezésem előtt ébredt kb 10 perccel.
Kivettem Levit is, játszottunk kicsit, majd 14:25-kor elkezdtük az ebédeltetést a teraszon. Zöldségleves volt ma házi reszelt tésztával, abból elég sokat megettek mind a ketten! Szokták szeretni az ilyesmi leveseket mostanában. :)) Kaptak még egy kis pirított májat krumplival összetörve, abból csak Livike evett, Levike ki is köpte azonnal, ahogy megérezte az ízét. Nem szereti a májat, úgy tűnik, mert nem ez az első ilyen eset. :(
Kaptak még szokás szerint túrórudit, kekszet és kölesgolyót is, sőt baconos lepényt is (vagy mi a neve annak a Szapáry pékséges kajának...) de mindezekből keveset ettek, kivéve a túrót, mert az elfogyott mind! :))
Livike már minden elhajigált, úgy fel tud mérgelni, mert sunyin csinálja, néz, vigyorog, kiteszi a kezét, és ha mondom, hogy "el ne dobd" csak azért is eldobja és vigyorog tovább. Ez még a kiszámíthatóbb eset, ilyenkor jó esetben ki tudom venni a kezéből, de amikor hisztiből, hirtelen, kapkodva kezd dobálni, az a nehezebb eset. :(

15:40 körül jöttünk be, teázás, játék, elég jó hangulat volt, Apa bent volt a szobában, én itt a konyhában vasaltam...
Megint rájöttek a bébikarám megmaradt eleminek egy gyenge pontjára. Az összeillesztéseknél nem tudják szétcsavarni - még, mert rejtett csavar van... - de ott, ahol a falhoz van rögzítve, már az alsó illesztésnél ki tudták tekerni az anyacsavart, bár szét nem jött a cucc, de a csavarral vígan szaladgált a Lány, mutatta, hogy Ő milyen "ügyes" volt! Azok a kis pici ujjak...." Tovább tartott visszatekernünk, mint amíg újra szétszedte.... Mert persze utána folyton azt matatták mindketten, rendesen nekihasalva, odabújva, szakértő szemekkel és kezekkel szereltek.. Még este is! Holnap majd jól meg kell húzni kulccsal azt a csavart, nem csak kézzel visszatekerni, hátha majd nem tudják kitekerni. :(

Mama és Papa 17 óra körül értek haza mind a ketten, így azért, hogy tudjunk együtt ebédelni (vagy vacsorázni?) letettem a gyerekeket egy kis tápszerrel, hogy addig is nyugton legyenek, bár azzal szinte tisztában voltam, hogy nem fognak aludni, mivel mostanában nem szoktak, azt viszont csak megszokták hónapokon át, hogy ilyenkor még van egy kis tápszer... Legalább pihentek, erre ezt szoktam mondani. :)
Livike a fél órás ebéd előtti alvásával mondjuk épp alhatott is volna, de mégsem tette. Csak a kacarászást, "hajrázást"*, egymás szórakoztatását hallottuk a bébiőrön keresztül majd' egy órán át. :)
* Livike szokta mondani hosszú perceken keresztül ezt, néha szinte tisztán, amúgy nem tudom mi akar lenni, de a hangsúly meg a hangzás olyan, mintha valami drukker lenne, hogy "hajrá, hajrá" :)) Egyébként általában rohangál közben, vagy Levivel kergetőzik, főleg este és mászva :D De nap közben is mondja, elég csak annyit mondani Neki hasonló hangsúllyal, hogy "hajrá Livi" és már mondja is vigyorogva. :))

18:10-kor megkapták az uzsonnát is, most sajt és szalámi falatkákat kaptak a baconos lepény tészás részével kenyér helyett. :) Miután meglátták a sült kacsacombokat a tálban a tűzhelyen inkább az kellett, úgyhogy abból is kaptak falatkákat a sovány részéből. :)))) Levike keveset evett magához képest, de nem is nagyon akart még enni jönni, szaladgált, meg sem akart ülni a székben, de nem akartam már tovább húzni a kaja időt, ne egyenek már mindig olyan későn, már ez is késő. :( Biztos nem volt éhes. :( Livike nagyon evett, a sírós-visítós rész akkor kezdődött, amikor Apa Levit bevitte a szobába, hogy úgyse eszik csak dobálja, Livike meg itt maradt enni. Levi jött volna vissza, a karámtól nem tudott, szóval Ő ezen sértődött meg, hiába mentem be a joghurttal, csak azért se kellett, csak hisztizett. :( Miután Livike is bejött már ették a joghurtot is, bár kb egynegyede megmaradt így is mert már nem kérték tovább. Livike azért kezdett visítani fürdés előtt, mert kijöttem (Apa se volt akkor bent) hogy készítem a fürdős cuccot, és ez nem tetszett a Lánynak. :(
Fürdés előtt kb 10 percig volt még egy nagy közös hancúrozás, majd Livike addig incselkedett, hogy nem akar fürdeni menni, hogy Apa Levit vitte elsőnek. Hát így járt a KicsiLány... Nem bánta egy cseppet sem, hogy lemaradt az elsőnek fürdő jogáról, jól elnézegette Levike paplanhuzatját, amin kutyusok és méhecskék vannak, lefeküdt rá hasra, mint aki napozik - egy szál pelusban volt akkor már - és nézegette, beszélgetett, mutogatta mi micsoda rajta, hol a szeme, füle, stb... :))
Miután Levike ágyba került mehetett Livike is pancsolni. Menni nem akart, fürödni AKART, kijönni megint nem akart. :)) Szóval két rövidebb visítás között volt egy jó nagy pancsolás, hajmosás is meg minden ami kell. Azért már haladunk.. :)
Ma mindkettőjüket Apa fürdette, én megágyaztam, rendeztem a kádat és feltöröltem, majd most maradnom kellett Livikével, mert visított, ha ki akartam jönni. Hát jó, maradtam... Nem is feküdtem se mellé, se az ágyra, egyszerűen leültem a tévé elé, ez már elég volt. Nem értem mi van Vele ilyenkor, félne valamitől? Elég ennyi, hogy legyen még bent valaki a szobában rajtuk kívül? Ha fél, akkor máskor miért nem? Szóval nem tudom. A lényeg, hogy kb 10 perc alatt elaludt, utána nem soká kezdődött a film is, megnéztem és utána jöttem ki...

Azóta alszanak, meglátjuk holnap, hogy ennyi volt-e a mai nap. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)