2010. szeptember 9., csütörtök

Csütörtök - eddig

Az este Livike kb 5-10 percenként felsírt, fel is ébredt, fel is állt, alig akart megnyugodni, kellett még 90 ml tápszer (nem hiszem, hogy az éhség, inkább a megnyugvás miatt) éjfél után 10 perccel és utána már aludt reggelig. Éjjel kb egyszer hallottam még felsírni, de akkor szerintem csak belegabalyodott a hálózsákba, mert utána már aludt rendesen.
Reggel Apa már 7 óra előtt felkelt, én csak 7:45-kor, Levike akkor már ébredezett. Livike csak 8:10-kor ébredt, úgyhogy utána tettem rendbe mindkettőjüket.
Livike alsó része (most ezt hogy írjam, nem a feneke, hanem a punija, de ez elég vulgárisnak tűnik így leírva.. mondjuk a kuki se jobb. Na most a Google által kiadott, és a blog statisztikájában megjelenő keresőszavak összesítés biztos, hogy tele lesz ezekkel a szavakkal...:D ) szóval piros volt még, de nem annyira égően vörös, mint az este volt. Viszont két órával később már megint olyan volt, sőt, 13 óra előtt meg már mintha haladna lejjebb is, a combja tövénél... :( Egyelőre Fenistillel kenem, az talán enyhíti a viszketést és a fájdalmat. (ha egyáltalán viszket is, mert hogy fáj, az biztos. Alig lehet hozzáérni, keservesen sír és húzódozik. :(( )
Egyébként elég jól elvoltak, kitakarítottam és csináltam a szokásos dolgokat, majd 10 órakor kitettük a gyerekeket az utazóágyba. Jól tűrték, bár nem sokkal később kicsit többen lettünk a megszokottnál, ugyanis jött a Dédi Mama is, (aki minden héten jön), a másik Dédi Mama is itt volt még, mindketten a gyerekek körül voltak, plusz még Mama, Apa és én is itt voltunk. Csoda, hogy nem akartak az ágyban maradni, hanem jötte volna kifelé? :))
11 órakor kezdtük volna a tízórait, de persze előtte sétálni kellett, nem úgy megy az, hogy egyből eszünk! :)
Mivel egész éjjel esett az eső, elég nagy sár és víz van mindenhol. A gyerekeknek pedig még csak szandáljuk van, sürgősen venni kell most már téli cipőt és gumicsizmát is vagy valamit, mert így most kényszermegoldást alkalmaztunk, hogy ne ázzon el a zoknijuk és ne fázzanak fel: egy-egy kis nejlonzacskót húztunk a szandáljukra amiket befőttes gumikkal rögzítettünk a lábszáraikon. Persze ellenkeztek, nem tudták mi lesz, mi készül. :) Miután elkezdtek benne járkálni, még tetszett is, hogy zörög a lábukon. :))
Miután járkáltak egy kicsit kezdődhetett a tízóraiztatás.
Apa kezdte, Mama folytatta, mi többiek meg néztük. :)

Kaja után újra sétálás, de 11:25-kor be kellett jönni, aminek egyáltalán nem örültek a gyerekek, de hirtelen mindenki elment, nem maradhattam kint egyedül velük. (Apa dolgozni, Mama vitte a Dédi Mamát a vizsgálatra, majd haza Földvárra, a másik Dédi is indult, mert ment a busza...)

Kellett vagy negyed óra mire lenyugodtak a kedélyek, teázás, játék, lassan megszokták, hogy bejöttünk és most már maradni is kell.
Annyira jól elvoltak, hogy a terveim szerinti dél helyett 12:45-kor tettem le Őket aludni, addigra már elég álmosak voltak ahhoz, hogy el is aludjanak pár percen belül.
Jelenleg is alszanak.
Kint újra elborult, szerintem megint esni fog az eső. :(
Ennyi egyelőre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)