2010. szeptember 7., kedd

Keddi összefoglaló

Éjjel minden rendben volt, aludtunk reggel 8:20-ig. Livike eléggé türelmetlenül várta, hogy kész legyek a kajával és rendbe tegyem, nem kezdődött valami jól a nap, a visítozása miatt legalábbis nem. :(
Amúgy nem volt semmi baj. 9:30-kor kitettük Őket az utazóágyba, addig kiporszívóztam, most a konvektorok "karbantartása" miatt tartott tovább a dolog. Külső takarítás volt, leszedtem a burkolatokat, leporszívóztam a készüléket, majd kívül is a faliszellőzőket. A szobai szellőzőben tanyázott pár szúnyog, amik ki is jöttek ahogy megbolygattam őket.. Miután kész lettem következett a szaladgálás, majd 11 óra előtt nem sokkal a gyümölcs adása, amit Levi evett jobban, Livike alig akart elfogadni pár kanállal, azt is Mamától, Apától és tőlem nem kérte. :(
Miután jól kiszaladgálták magukat még kaja után is, 11:50-kor bejöttünk, kézmosás, tea ivás, majd még megették a maradék gyümölcsöt, akkor már Livike is ette! :)
Ezután Mama kiment, majd 12:35-kor egy kis tápszerrel letettem a gyerekeket aludni.
Hamar el is aludtak.
Kimentem megint dudvázni, jól el is telt az idő, arra jöttem be, hogy Livike sír, tehát felébredt, de már addigra Levike is fent volt. Végülis már 14:05 volt ekkor! :)
Kicsit játszottunk, meg próbáltam kicsit pihenni, a sok guggolás miatt jól esett kinyújtózni.. :) Kivételesen jól jött, hogy fel kellett feküdnöm a kanapéra, hogy ne menjenek fel rá a gyerekek. :))

Az ebédet 14:50-kor kezdtük adni Mamával, Livike megint nem igazán akart enni. Sőt, úgy is mondhatnám, hogy kb 2 kanállal, vagyis semmit nem evett. :(
A túrórudiért persze tátotta a száját! :(
Újabb séta és szaladgálás következett, majd 15:15-kor bejöttünk teát inni, játszani.
Egy ideig Papa volt idebent, majd a Dédi Mama jött le amíg ettünk - Ő korábban evett már, megszokta, hogy időben ebédel, mi meg akkor eszünk amikor tudunk... - majd Mama is lejött, én pedig elszaladtam a kisboltba szemelő esőben. Annyira nem esett, hogy kinyissam az esernyőt... azóta is esik folyamatosan, már jobban, mint akkor. 16:40 volt amikor indultam, 17 órára itthon is voltam.
Mama közben épp letette volna aludni a gyerekeket, majd be akarta hajtani a szoba ajtót, na erre mindketten felkeltek, nem aludtak még amúgy sem. Ezután sem. Ki kellett venni Őket, megint játék következett...

18 órakor Mama bement, én pedig készítettem az uzsonnát, ma párizsi és sajt falatkákat kaptak és kenyeret, majd joghurtot, amiből csak Levi evett akkor.
18:45-kor vittem be Őket a szobába, kicsit később még bepróbálkoztam a joghurt maradékával, de akkor is inkább Levike ette. Azért Livike is kért pár kanállal.
Livike az uzsonnát jól ette, dehát nem csoda, addigra már biztos megéhezett... :)

Mama 19:30 körül jött újra vissza, lassan készülődhettünk a fürdéshez, többek között azért is, mert a szagok alapján valaki nagyon be lehetett tojva.. Úgy is volt, Levike volt a "tettes". :))
Mivel Livikének hiába szóltunk többször is, hogy méltóztasson már odajönni, hogy vigye Mama fürdeni, Levike pedig egyből ácsingózott, így most rendhagyó módon a legény fürdött először! :) Talán ilyen még nem is volt.
Így most mindkettőjüket Mama fürdette, mert Livikét én most egy ideje nem vállalom a folyamatos ellenkezése, ugrálása miatt... Minden cselre szükség volt Mamának is, még egy merőkanalat is kapott, azzal játszott és azzal lett a fejére öntögetve a víz. :))) Legalább leült, már az is haladás.. Meg a hajmosás is összejött. :)
A konvektorokat begyújtottam, de itt a konyhában fürdés után ki is oltottam, a szobában alapon megy most is.
Levike pedig egyre erősebben rákezdett épp most, úgyhogy megyek is és megnézem... (21:43)
(Megnéztem. Megint betojt... és elfogyott a kajája. Remélem most már aludni fog reggelig! )
Ott tartottam, hogy fürdés. Végülis ezek után már a fekvés és az elpakolás, ágyazás
volt hátra, majd megnéztem a filmet, persze amíg nem kezdődött meg, addig is bent kellett lennem, mert különben Livike visított.
Így viszont szépen elaludt, Levike eddig nem aludt el, pukizgatott rendesen, és mint kiderült eredménye is lett a dolognak. Na de most már talán elalszik. :)

Az eső továbbra is esik. :(
Nem nagyon tudok már mit írni most, úgyhogy be is fejezem.
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)