2010. szeptember 2., csütörtök

Csütörtöki összefoglaló

Megint jól eltelt az idő, pedig már egy ideje itt ülök a gép előtt, csak mindig mást csinálok, olvasgatok, nézelődök, az írás általában a végére marad. Nade itt vagyok és írom is a mai nap eseményeit. :)

Éjszaka minden rendben volt, a takarót jól tűrték, mondjuk reggelre már nem volt rajtuk, de 5 órakor még igen, amikor Apa felkelt, mert jelzett a telefonja, menni kellett dolgozni.
Mi szerencsére tudtunk aludni, gyorsan betakartam a gyerekeket és én is bújtam vissza az ágyba, annyira hideg volt még, hogy kijönni se volt kedvem...
Aludtunk 8:25-ig. :) Talán ha nem kelek fel akkor vissza alszik Levi is, de így észrevett és jobban felébredt, előtte csak félálomban nyöszörgött. Livike is hamarosan ébredt, kisebb-nagyobb csúszásokkal de kész lettem, - mindig találtam valami egyéb dolgot amit csináljak... - durván 9 órára már készen voltak, sőt már a kajájukat is majdnem megették addigra. :)

Itt volt ma a Dédi Mama is, most Ő segített etetni is, Livike nem akart enni egyáltalán - nálam - de a Déditől megette! Kaja előtt volt séta, mert nem akartak egyből a székeikbe menni, na meg gondolom örültek végre, hogy nincs sár és nagy hideg, lehet járkálni, szaladni, felfedezni dolgokat, még ha csak itt az udvaron is, itt is van elég sok minden. Sajnos sok olyan is, amihez nem igazán szabad hozzányúlni... A kintlét alatt a leggyakrabban használt szavaink/mondataink a gyerekekhez: "Lassan!", "Ne rohanj!", "Nem szabad!", "Dobd el a kezedből!", "Ne vedd a szádba!", "Köpd ki!", "Söpörd le a kezed!", na és persze a harmadik gyerek, Berci is kapja az intelmeket, leginkább a "Menj már arrébb!" és ennek kicsit durvább változatai, annyira nem szeretem, ha megnyalja Őket, ha fellöki, ha odasimul és szőrözik.... Pedig ő is csak játszani szeretne, ott szeret lenni, ahol mi vagyunk és a gyerekek vannak, mégis na! :(
Ma egyébként kissé félve és féltve, de végignéztük ahogy Livike az orrát simogatja a Bercinek, majd hozzábújik, mert a kutty persze hanyatt vágta magát, örült, hogy dögönyözik... Persze ahogy Berci fel akart kelni és fordult oldalra a mellette guggoló Livikét szépen fel is lökte...:) Nem volt sértődés, csak seggrecsüccs, felállt és folytatta volna a simogatást, de ekkor Berci meglátta a labdát és ment azután... :)))
Gyors kézmosás és egyebek, amit lehet megtettünk, de én mondjuk nem venném szívesen, ha pl arcon nyalna úgy direktbe a kutya, mint ahogy még az előző eset előtt is tette Livikével.. A labda volt a bűnös! :) Berci kergette a labdát, Livike is meg szerette volna fogni, meg is fogta, de a Berci közben jól képennyalta... :D Akkor is volt egy lecsücsülés. :)
Úgyhogy Livike azt hiszem ma elég jól összeismerkedett a kutyával. :)
Levike talán kicsit tart tőle... nem tudom miért, de ha megy utána a Berci akkor mindig néz hátra, meg gyorsabban megy.. amúgyis mindig rohan pedig.
A labdát viszi Neki, meg úgy alapban elvan, csak mintha nem lenne olyan bátor, mint Livike.
Amit viszont sürgősen meg kell szüntetni, vagyis le kell szoktatni róla a kutyát is és a gyerekeket is, az az, hogy a kaját kiveszi a kezükből! Sétálgatnak, néha adunk almaszeletet, vagy kekszet, mert pl előtte meglátták a hullott almát vagy valamit és akkor már egyből "nyammnyamm" van, a lényeg, hogy van náluk valami kaja. Berci megy utánuk és vagy csak megnyalja, vagy próbálja megnyalni, vagy el is veszi, persze úgy, hogy odaadják... Namost szegény kutya se tudhatja, hogy most akkor mit csináljon, mert mi szólunk, hogy ne vegye el, menjen arrébb, ne kunyeráljon, a gyerekek meg nyújtják oda a kezükből a kaját.
És akkor döntse el a kutya, hogy elveheti-e vagy sem. :)
Bár ez fordítva is igaz - lenne és szerintem lesz is, ha egyszer véletlen nem figyelünk vagy lassúak leszünk :D - ugyanis ha a Berci táljában van kaja akkor az is a "nyamm" kategóriába tartozik a gyerekeknél és már nyúlnának is érte :)) A kutya vize szintén kívánatos dolog, bár főként kézmosásra szeretnék használni. :)))
A kutya-gyerekek kajája dologhoz még annyit tennék hozzá, hogy abban se csak a kutya a hibás, hogy a teraszon folyton ott van amikor esznek, mert ledobálják, jóhogy megeszi... viszont ha nincs ott a kutya, akkor is ledobálják, tehát ha eddig nem lett volna ott, akkor is odamegy.. és utána már neki dobálják a kaját... :(

Na jólvan, sose végzek a mai nap leírásával, ha ennyit szöszmötölök ezen a gyerek-kutya dolgon. Jól meglegyenek ez a lényeg, de azért normális távolságtartással kellene szerintem.

Ott tartottam, hogy tízórai, ami 10:30-kor volt, utána újabb séta, majd 11:30-kor bejöttünk, ittak teát, majd 11:45-kor letettem Őket, hátha elalszanak... Nem akartam még olyan korán, de már ment a szoba leamortizálása, ágyon rohangálás, karám cibálás, ja és a sötétítő függönyt is leszaggatták tartó sínnel együtt (félig).
Volt egy kevés alvás is, 12:30-tól kb 13:10-ig aludt Livike, majd kb 5 perc múlva Levike is felébredt, úgyhogy most nem mentünk be a Mamáékhoz, maradtunk itt a helyünkön. :) Amíg aludtak kiselejteztem a fiókokba való cuccaimat, kb a fele maradt meg, jobb az arány, mint sejtettem. :D
Visszapakolnom még nem sikerült.. és nem tudom mikor fog, de majd írom ezt is, csak jussak odáig...

Játszottunk, elég jól, viszonylag kevés bosszúsággal, bár a fiókokat kiszedtem, mert majdnem magukra rántották, így jó kis kuckó lett ahova be lehetett bújni, be lehetett tenni mindent és ilyesmi dolgok. :))

14:20-kor kezdtem adni az ebédet, ma is üvegeset ettek, mert elment az idő a ruhaválogatással, na meg nagyon ötletem se lett volna, hogy mi az amit meg is ennének abból a pár kajából, amit meg tudok csinálni és szeretni is szokták....
Elég jól ettek, bár kellett könyörögni, felváltva.. először Livi ette jobban, majd Levi... de végül csak elfogyott! A darázs is megérkezett, úgy tűnik már állandó "vendégünk" lesz evések idejére. (Bár azt nem tudom, hogy mindig ugyanaz a példány jön-e ide, de kitartó és szenvtelen, az biztos!)
Mire végeztünk szerencsére megérkezett Mama és Papa is, úgyhogy nem kellett egyből bejönni, vagy az utazóágyba menni, lehetett sétálni, labdázni, szaladgálni! :))
Ma elég sokszor "messze engedtem" magamtól a gyerekeket, de ez annyira rossz érzés, úgy félek, hogy elesik, hogy a szemem láttára töri magát össze! :(( Két kisebb esés volt Levikének, egyik délelőtt, másik délután, ami pici horzsolással is járt, mindkétszer az ujját ütötte be a betonba, halványan vérzett is, de hamar elállt.. jobban szokott sírni egy sima "nyomtalan" esésnél is, mint ennél...
Biztos rosszul teszi le a kezét esésnél, azért sértette fel a beton. Vagy mert az éle volt éppen...
A kutyás hancúrozás Papának volt köszönhető, mert Mama is és én is azt szerettük volna, ha nem ér úgy annyira hozzá, ha nem bújik arccal a kutyához.. de Papa mondta, hogy hagyjuk, hadd ismerkedjenek, hadd szokják egymást... Hát jólvan...

16 órakor bejöttünk, teáztak, játszottunk... Mamáék megint elmentek egy helyre, majd 17 óra körül jöttek, addig egy alvásfélét is megpróbáltunk, de persze nem aludtak el a gyerekek, csak a kaját ették meg. 16:35-kor tettem le Őket, de a viháncoláson, nevetgélésen, na és persze a tápszer megevésén kívül nem volt más...

Apa 17:30 körül ért haza, hamarosan lejött Papa is és hozzákezdtek a szoba újra bababiztossá tételéhez. Egy része sikerült is.
Először is visszatették a függönyt, (vissza kellett csavarozni a sínt is...)
Majd Papa rögzítette a falba a karám elemet, nem kellett az előzőleg a fal mentén elhelyezett elem, hisz ez a karám olyan, hogy elvileg van falhoz rögzíthető tartozéka, így azzal lett feltéve közvetlenül a falra. Bár Papa fúrt a fém elemre nagyobb lyukat, mert szerinte amúgy nagyon gyenge lett volna - kis csavarral - egyből kitépték volna a gyerekek!
Még nem tesztelték, ha lesz eredmény szólok! Remélem csak pozitív! :))
A szekrényajtók közül a tévéállvány melletti alsó szekrényre szereltek két mágnest, oda egyelőre nem tudnak bejutni most már. A két kétajtós egyelőre maradt, azt talán nem tudják kinyitni - meg eléggé időhiány volt most este már... - a következő fontos dolog a fiókos rész volt. Na igen, ez az, ami egyelőre maradt is. :(
Ugyanis egyszerűen nem lehet felszerelni a mágneseket! Ha kiszedjük a fiókokat, akkor egy üres "kocka" van csak, persze a nútok megvannak, azok tartják a fiókokat, de nincsenek köztes elválasztó polcok. Ha a hátuljához tennénk a mágneseket, akkor meg nem csukódik be rendesen a fiók, a mágnes szerkezet vastagságával előrébb jönne... Engem nem zavarna, de a gyerekeknek tuti az az 1 cm-es fogódzkodó lenne a legjobb megoldás arra, hogy előbb-utóbb kihúzzák a mágnes ellenére is a fiókot.
Szóval valami más megoldás kell. Addig meg kiszedegetem minden nap, mert az az első, hogy húzgálják, egymás kezére csukják.. sőt most este Livike lerántotta az egyiket a saját lábára.. :( Csak az eleje jött le a fióknak, mert ez ilyen... lapraszerelt bútor volt, elengedte az előlapot a ragasztás, bár visszatettem én azt csak úgy simán, de néha csak szétjön.. hát most is szétjött, ráesett a Lány lábujjára, kicsit sírt, utána rohant is tovább. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan túlteszik magukat egy-egy fájdalmas esésen, baleseten, ilyesmin.... :)

Amíg Papa és Apa szereltek a gyerekek is meguzsonnáztak, először azt hittem azért megy a balhé a kiságyból, mert ott vannak és nem lehetnek a szobában a földön... de közben ránéztem az órára és már 18:20 volt, hát jóhogy balhéztak, biztos éhesek lehettek már! :)
Gyorsan behoztam a székeiket, meg odatettem a virslit főni - igen, megint... a virsli az jó bónusz kaja, ha nincs itthon más!:) - és hamarosan már ehettek is. :)
Majdnem 4 db-ot meg is ettek, a maradékot és az ötödiket én ettem meg. :)) Kaptak még hozzá sajtot és zsömlét is, majd a végén még háztartási kekszet is rágcsáltak 3-3 db-ot. :) Úgy gondolom most, hogy ez jobb, mint a piskótatallér, talán nem olyan édes.. bár ebben is van valamennyi cukor, az biztos...

19:20-ig a székeikben voltak, azért is adtam már a kekszet is, hogy valamivel ellegyenek még, amíg nem tudunk bemenni, mert az ágyaikba tuti nem tudtam volna letenni Őket anélkül hogy ne lett volna hatalmas ordítás. Így is volt a végén már, unták a széket, unták az egyhelyben létet, máskor ilyenkor már javában rohangálás, játék van odabent.
Mára be is fejezték Papáék a munkát, azt hiszem amíg nem lesz megoldás a fiókok lezárására nem is folytatódik.... amíg megvan ez a módosított karám addig nem fontos lezárni a pelenkázó két még könnyen nyitható fiókját és a szekrény ajtót, bent a 2 kétajtós meg talán még nem akadály. Talán. :))

20 órakor kezdtük a fürdetést, elég simán ment minden, Livike balhézott kicsit már az ágyában, megint bent kellett maradni Vele, ahogy lefeküdtem az ágyra feküdt Ő is és evett. Ha felálltam felállt Ő is és ordított.... Maradtam. :)
Kezdődött a film is, megnéztem, mire vége lett Livike el is aludt. Levike még nem, de 21:15-kor csináltam még egy kis kaját és azzal már alszik is....

Megyek én is, mert megint mindjárt éjfél.... úgy eltelik az idő.. Ilyenkor gyorsan, ha rosszalkodnak a gyerekek akkor lassan! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)