2010. szeptember 18., szombat

Szombat

Az éjszakánk a továbbiakban jól telt, aludtunk reggel 7:50-ig. Mindketten fent voltak már, de mégis csak 8:10-kor keltem fel, addig még jól elvoltak. Végülis utána is, mert mire kész lettem mindennel azt hittem vissza is aludtak, olyan csendben voltak. :)
Gyorsan rendbe tettem Őket, majd a lakást is. Az eső egész éjjel esett, reggel is, majd elállt kb fél órára 9 óra körül. Utána újrakezdte, majd 10 óra óta nem esik, szépen sütött a nap, viszonylag jó idő volt ma egészen késő délutánig.
Apa elment vásárolni 9:40-kor, 10:30 körül ért haza. Én éppen el akartam kezdeni az etetést, de így legalább nem egyedül kellett megoldanom. :) Idebent ettek, Apától, elfogyott az összes gyümölcs. :) (a tegnapi banános tejberizst kidobtam, olyan gusztustalanul megbarnult, és "érdekes" állaga lett még a hűtőben tárolva is, hogy azt még a kutyának sem adtam volna oda...) Csináltam frissen alma-banán-nektarin-babapiskóta majdnem-pépes egyveleget és azt kapták. :))
Egy-két keksz és kölesgolyó után már csak a nyekergés, visítás ment, mert nagyon mehetnékük volt kifelé a levegőre. Mivel kint hatalmas sár volt, sétálni nem lehetett. :( (..mert ha betartanák, hogy csak a járdán mennek, még a kavicsosra se lehetett rámenni, akkor OK, de így?)
Ekkor már 11:15 körül járt az idő... Mamáék épp indultak ki a Tiszaligetbe egy rendezvényre a Veterán Klubbal (és más motoros társaságokkal), én pedig jobb híján kitettem a gyerekeket az utazóágyba. A semmitől több, mégis levegőn vannak!
Bár tartottam attól, hogy nem fognak maradni, elég jól elvoltak több, mint egy órán át! Közben nem győztem visszaadni rájuk a sapkát és Livikére a zoknit! Mindig lehúzza..:( Apa főzött, én pedig elkezdtem megint dudvázni, bár teljesen fölösleges mert egy-két nap esik és újra ugyanakkora, mint előtte volt. Ráadásul ragad a föld, de legalább könnyen kijön a dudva. :))
Volt egy időszak, amikor nagyon szépen eljátszottak, ültek az utazóágyban, nem is láttam Őket, hangjukat se hallottam. Kb 10 perc után csak odanéztem már, bár elvileg nem volt bent semmi olyan játék, amit szétszedhetnek... Elvileg. Gyakorlatilag volt egy kulcstartó, amin egy szivacs-szerű anyagból készült citrom volt. Volt. :( Cafatokra szaggatták. (rágták?) Pedig olyan aranyos kis citrom volt.:( És régi...:( Mindent tönkre tesznek, egyszerűen nem tudom már mit kellene odaadni, amiért nem kár, amit nem sajnálnék. Az ilyeneket sajnálom, amit évekig őrizgetünk a gyerekek pedig hamar tesznek róla, hogy kárba vesszen. Na jó, csak egy kulcstartó, a többi is csak egy X dolog... de akkor is! Miért nem lehet vigyázni a dolgokra? Tudom, kicsik még...
Na lépjünk tovább.. :)

12:25-kor hoztam be a gyerkőcöket, kaptak jó meleg teát, kicsit játszottunk, de nagyon álmosnak tűntek, így 12:40-kor letettem Őket aludni egy kis tápszerrel.
Gyorsan átöltöztem és siettem a kisboltba kenyérért meg egy-két apróságért, a bébiőrt kivittem Apának, hogy hallja, ha felébredne valamelyikőjük.
Hamar megjártam, gyorsan ettem, majd pakolásztam, mosogattam, stb.
Livike 13:45-kor ébredt fel. Kivettem, játszottunk, jól elvolt, de vigyáznom kellett, hogy ne ébressze fel Levit is...
Közben Papa hazajött, hozott a gyerekeknek két kis széket, olyat, mint a kerti bútorokhoz szokott lenni műanyag szék, csak kicsiben. :) (kipróbáltam, nagyon szűkösen még én is beleférek..:D ) Természetesen egy piros és egy kék színűt kaptak a gyerekek. :) Mire bejöttem a székekkel már Levike is felébredt, úgyhogy Ő kb 14:15-ig aludt, ha jól emlékszem.
Livike nagyon ügyesen felül a székre, szemből kezdi, felhúzza a lábát majd megfordul és úgy ül le. Levike először nem tudott egyedül ráülni, segítettem Neki, utána már ment egyedül is. :)) Bejött a sejtésem is a székekkel kapcsolatban: miért is használnák rendeltetésszerűen? Elvileg a szék arra való, hogy ráüljünk. Namost... Ők azt csinálják, hogy megfogják, járkálnak vele felemelve, odateszik közvetlenül a karámhoz, legtöbbször úgy, hogy a hátsó lábai kilógnak, magyarul ferde az egész és labilis.. de ha jól is teszik le, akkor is felállnak rá, - főleg Levi - úgyhogy veszélyes dolog ez a szék... Készítettem pár képet is, majd felteszem külön posztba, valószínűleg nem ma, majd ahogy sikerül. :))
Mindenesetre a székekkel egyedül nem hagyhatjuk Őket, úgyhogy ahogy elkezdtünk ebédeltetni és már nem voltak bent a gyerekek, gyorsan ki is hoztam a két kis széket. Felügyelettel használhatják, majdcsak megtanulják, hogy mire való. :)

Időközben kész lett a mi ebédünk is, babgulyás és palacsinta, úgyhogy jól el is ment az idő a palacsinták betöltésével... nem akartam már félbe hagyni, bár nem is nagyon jelezték a gyerekek, hogy éhesek lennének.
Az ebédre 14:45-kor került sor a teraszon. Apa csinált a gyerekeknek ilyen vadas-féle kaját, azt ették, tettem még bele almát és husit is, nem turmixoltam össze, csak apróra volt törve. Livike jól ette először, de mikor Levike kiköpte mert darabos volt, onnantól kezdve Livike sem kérte. Összeturmixoltam, úgy még ettek valamennyit, de azért többet is ehettek volna. Na mindegy, ettek utána üres palacsintát is meg kekszet... (később még bepróbálkoztam ezzel a kajával, jópár kanállal ettek még, de ezt már bent a szobában...)
Bár az eső már délelőtt elállt és azóta szépen sütött a nap, az udvar csak nem akart szikkadni, úgyhogy szaladgálás továbbra is kilőve. :( Livikét betettem az utazóágyba, de visított, úgyhogy így járt.. két választásuk volt, vagy ott lesznek, vagy idebent. Ezek szerint az utóbbit választották. Itt jól elvoltak, szaladgáltak ezerrel, viháncoltak, kergetőztek, én beültem a szoba közepére Ők meg körbe-körbe szaladgáltak... :) Én elhiszem, hogy hiányzik a mozgás, hát hogyne... :((

16:50-kor - bár nem akartam de - letettem Őket aludni egy kis tápszerrel, mert már álmosnak tűntek... El is aludtak mindketten szinte rögtön!
Levike ébredt elsőnek 17:35-kor, meglátta a palacsintát és hevesen nyamnyammolni kezdett. Apa adott Neki a túrós palacsintából, nagyon ette, ízlett Neki. :) Közben folyamatosan dumált, pár napja mindent magyaráz, csak keveset értünk belőle, de szerintem Livivel értik egymást. Ugyanis addig beszélgetett, míg felébredt Livike is, majd csak azt láttuk, hogy Levike áll a Livi kiságya előtt, dumál, majd széttárt karokkal mondja, hogy "eeee" (el). Na mondom biztos most mesélte el, hogy evett palacsintát és elfogyott. :D (maradt még...) Livike is kapott, pedig mondtam, hogy nem kéne bepalacsintáztatni Őket, mert akkor mi lesz az uzsonnával. Hát ez már így esett, jól laktak azzal. Később kaptak még joghurtot is, gondolom ha egyszer kimarad a sonka/párizsi/virsli evészet nem lesz baj belőle. Ha ez ízlett, akkor jól van így most az egyszer. :)

Telt az idő, elég jó kedvük volt, sokat játszottunk, mozogtak, szaladgáltak... :)
Mindketten bújósak voltak, egyfolytában kéredzkedtek fel, Livikével táncoltam, de amikor letettem akkora hisztit levágott, hogy csak na! Hanyatt vágta magát és visított. Dehát Levike is jönni akart, Őt is fel kellett vegyem kicsit, kettőt nem bírok. :( Úgy, hogy csak térdeltem fogtam mindkettőjüket, de az nem volt jó, fel kellett állni! Mondtam Apának, hogy vegye már fel Livikét kicsit, táncikáljunk, hadd örüljenek! Volt ám boldogság! Meg utána elkeseredés is, amikor letettük Őket.. bújtak hozzám, főleg Levike, de Livike is kivételesen elég jól közeledett és tűrte is a szeretgetésemet. :)))

Hamarosan eljött a fürdés ideje is, 19:35 volt amikor elkezdtük. Livike vidáman, nevetve ment Apával fürdeni, már magának mosta a haját! Élvezte a pancsit. Haladunk! Most már csak azt kellene valahogy kiküszöbölni, hogy amikor ki kell jönni ne hisztizzen. De már ez is nagy eredmény a pár nappal ezelőtti keserves fürdésekhez képest!
Levikét én fürdettem, Vele most sem volt semmi baj, álmos volt már nagyon....
Ahogy ágyba kerültek mindketten, Livike nemsokára felállt, magyarázott, meg széttárt karokkal mutogatott, hogy "eeee". Gondoltam, hogy elfogyott a kajája, az a baja, de nem. Volt még benne, csak már kihűlt. Megmelegítettem, úgy már jó volt. :))
Egy ideig még fel-fel állt, nézte a Megasztárt... :D 21 óra előtt viszont már aludt Ő is Levikével együtt.
Azóta is alszanak, remélem így is marad, de az elmúlt napokhoz hasonlóan gondolom ma is várható nemsokára ébredés... meglátjuk. :)

Megint esik az eső már vagy három órája... Régen esett. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)