2010. szeptember 29., szerda

Szerda - folytatás

Ott tartottam, hogy Livike felébredt. Bevittem Mamához, egy darabig pakolászott, rajzolt, majd elfogadta, hogy bele lett téve az utazóágyba. A végén még egy fotóalbumot is kapott, ahol magától felismerte a Papát, ahogy egy régi nyaraláson áll a medence szélén. :))
Levike 14:45-kor ébredt fel, most is csak úgy vettem észre, hogy kijöttem megnézni, épp akkor tápászkodott fel, de mindezt teljesen csendben. :))
Livike is kijöhetett mostmár, kicsit játszottunk, majd 15 óra után megkapták a gyümölcsöt is, amit nem nagyon akartak megenni. Mamánál pedig enni szoktak, de most nem nagyon jött össze. Azért a végén nem sok maradt, de elég sok idő kellett, hogy így legyen. :(
Kaja után játszottunk, elég szépen elvoltak, percekig tudtak ülni az ölemben és mellettem anélkül, hogy összevesztek volna, vagy valami "nem szabad" kategóriás dolgot csináltak volna! :))

Apa 16:30-kor ért haza, rögtön el is kezdett halat pucolni, bár Ő mondta, hogy menjek a boltba, majd utána megpucolja. Én meg mondtam, hogy inkább csinálja meg világosban, én majd megyek, ha végzett. Úgy is lett.

17:45 körül jött Papa, hogy beviszi a gyerekeket kicsit hozzájuk, úgyhogy Apa pihenhetett egy kicsit, mert én meg elszaladtam a kisboltba, utána bent voltam Mamáéknál, ettem én is, úgyhogy telt az idő rendesen. A gyerekeknek nem kellett külön uzsonnát adni, mert odabent jól bekajáltak. :) Ettek húslevesből csigatésztát, tojásos nokedlit, sült husi falatkákat és még joghurtot is. Sokat és jól ettek. :) Livike Papa ölében/térdén ülve evett nagy tányérból, nagy kanállal... :)))

19 óra volt kb, amikor kijöttünk, játszogattunk, majd készítettem a fürdős cuccokat meg az esti tápszert.
A fürdést 20:05-kor kezdtük, muszáj volt fárasztani a gyerekeket, kicsit birkózni, hancúrozni, mert féltem, hogy nem fognak elaludni, a délutáni udvaron szaladgálás elmaradt ma.

A fürdés és öltözködés simán ment, lefeküdni egyikőjük sem akart, de nem volt nagy balhézás... Livike először kérette magát kicsit, ki akart jönni egyfolytában, állt, sírt, nem feküdt le, én hiába feküdtem a nagy macin az ágya mellett. Kb 5 perc után mégis meggondolta magát: lefeküdt, evett és el is aludt hamarosan.
Nem így levike! :( Az egész filmet végigállta, ahogy vége lett elkezdett sírni.. jött volna ki. Hát... ha nem akartam, hogy Livikét felébressze, ki kellett vennem. :( Teljesen megszokja már, hogy nem a helyén alszik el. Bízom benne, hogy nem így lesz, volt már ilyen időszaka régebben is, utána simán elaludt a helyén, mint ahogy Livike is szerencsére.
Fürdés előtt nem adtam Nurofent Levikének, de 21:40-kor mégis kapott, mert már majd' szét rágta a kezét.. addig elég nyugisan elvolt, úgy gondoltam nem fog kelleni. Tévedtem.
Elaludni továbbra sem akart, járkált, lefeküdt, felkelt, újra lefeküdt... Néha sírt, néha kacagott, ha pl megcsikiztem. Vagyis Ő csikizte magát az én kezemmel. :) Egyszer megcsikiztem, utána csak odatettem a kezem, Levike magához húzta és csikizte vele magát. :)) (na, ez nagyon értelmes mondat lett:D)
22 órakor már nagyon untuk Apával a helyzetet, ráadásul Livike is felébredt valamire, hiába mondtam Levikének, hogy most aztán meg ne mozduljon és maradjon csendben, Ő persze lemászott az ágyról és direkt odaállt Livike elé. :( Livike vagy nagyon álmos volt, vagy nem tudom, de azon túl, hogy felült, nyekergett kettőt nem igazán csinált mást, pedig attól féltem, hogy ha meglátja Levit akkor majd Ő is ki akar jönni az ágyából. Szépen vissza feküdt és aludt tovább, azóta is így van. :)
Levike még pár perce is randalírozott, de most csend van, szerintem elaludt végre, úgyhogy mindjárt a helyére is teszem... Megyek én is tusolni és aludni... Néha jó éjfél előtt ágyba kerülni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)