2010. szeptember 3., péntek

Pénteki összefoglaló

Tényleg megpróbálom rövidebbre fogni, nem szeretném, ha mindig szétunná magát a Kedves Olvasó mire a végére ér. A rövid is lehet persze unalmas, de legalább hamarabb túl van rajta az ember. :)
Ezt mindig eldöntöm olyankor, amikor nagyon hosszút sikerült írnom, mint tegnap is. Nekem is fárasztó végigolvasni, mert mindig kiposztolás után olvasom át, utána javítom az elütéseket, mert ha még a szerkesztésben nézem, ott általában nem veszem észre.. pedig még alá is húzza pirossal, ha valami nem jó, de akkor pl azt, hogy "Livi" se írhatnám le, mert a gép szerint az sem helyes. Na igen, elvileg Lívi, lenne, azt fogadná el, de hogy néz már az ki! :))
A másik meg az, hogy sokszor úgy ütök mellé, hogy amúgy értelmes szó lesz, tehát nem húzza alá, csak átolvasva jelentkezik a bibi.
És még így is marad benne hiba! :)))
Nna.. ennyi bevezető után most már tényleg szorítkozzunk a tényekre!...:)

Az éjszakánk jól telt, Livike néha felsikított, de tényleg.. úgy megijedtem, de ennyi volt, aludt tovább... A takaró rajtuk volt, annyira nem fázhatott. Talán rosszat álmodott. :(
Reggel Apa már 7 óra előtt felkelt, nekünk még sikerült aludnunk 8:25-ig. :))
Felkeltem, tettem a szokásos dolgokat, már le sem írom. Aki már csak két napunkat is olvasta, úgyis tudja. :D

9:40-kor tettem ki a gyerekeket az utazóágyba, nem a teraszra, hanem lentebb, napos helyre, de nem igazán akartak benne maradni... :(
Közben Apa vásárolni volt, majd meg is érkezett, Őt nézték a gyerekek, hogy hogyan készülődik a főzéshez.
Persze nagyon mehetnékük volt, szaladgálni szerettek volna, nem a járókaként funkcionáló utazóágyban lenni. :(
Mivel Mama is dolgozott és főzött is, egyedül lettem volna a két gyerkőcre, nem mertem kivenni Őket úgy... de Mama végül kijött a nagy visításra és így már a gyerekeknek is szabad lett az út az udvaron.
Ma azt hiszem nem is volt esés, legalábbis sírós és sérüléses tuti nem. :) Egyre biztosabban el lehet őket engedni, egyre többször megállom, hogy nem megyek utánuk, "majd visszajönnek..."

10:45-kor kezdtem adni a tízórait, Livike ette jobban, úgyhogy megint elkélt Mama segítsége.... Tőle megette Levi is.
Kaja után még egy kis szaladgálás, már sétát nem is írok, mert olyan náluk nem létezik. :( Csak rohanás....
11:35-kor jöttünk be, tea ivás, játék, telt az idő...
12:15-kor csináltam egy kis tápszert és letettem Őket aludni, hátha eléggé álmosak és fáradtak már az alváshoz. Azok voltak!
Szerencsére elég hamar elaludtak mindketten, és 13:45-kor ébredtek egyszerre! Livike volt az első, gyanítom, hogy Ő ébresztette Levit is, mert nagyon sírósan, sikítósan, rosszul ébredt a KicsiLány. Meg sem akart nyugodni. :(
Közben Papa is haza ért, még Ő is vigasztalgatta Livikét, a fogára gyanakodtunk, mert miután bekentem az ínyét kicsit megnyugodott.

14:15-kor kezdtem adni az ebédet, ami ma húslevesből kiszedett zöldségek és leves volt turmixolva, hús helyett pedig egy kis friss, gyenge kacsamáj volt benne. (apróra vágva, lepirítva, finoman, akár magában is jó lett volna de így is finom volt! )
Levike ette jobban. Livike pontosan 1 kanállal evett meg tőlem. Apa is próbálkozott, Tőle elfogadott még pár kanállal, majd evett még sima húslevest csigatésztával, na abból elég sokat! :)
Kaptak utána üres palacsintát is, ami Levinek nem nagyon kellett most valamiért, de Livike ette rendesen! :)
2-3 db kekszet is ettek, majd volt egy kis nézelődni való, ugyanis Papa hozta a fűnyírót, amit általában szeretni szoktak a gyerekek. Levike tologatni szereti, azt tudom. :) A hangjától meg hát... van amikor félnek, van amikor nem.
Livike most először kacagott, majd sírt, majd már nem érdekelte, csak nézte...
Egy idő után én is vágtam, mert valahogy jól esett most ilyesmit csinálni... :))
Úgyhogy most Papával kicsit szerepet cseréltünk. :)
Én a füvet vágtam, Ő meg ráadta a szandált a gyerekekre és beletette Őket a hintába, majd amikor már kész lettem a fűnyírással "kiengedte" Őket szaladgálni. Azt hiszem túl hamar, mert Levike megtámadta a fűnyírót, meg kellett volna várni, amíg kimegy a kapun, hogy az utcán is levágja a füvet és utána kivenni Őket a hintából.. na mindegy már, kis sírással és toporzékolással végül ki tudott menni Papa a géppel. Mármint nem Papa toporzékolt... :D
Ma volt az első olyan alkalom 2 percnél tovább, hogy csak én voltam kint a gyerekekkel. Egyedül. Hát... szerencsére nem volt esés, nem volt semmi baj, csak mindig mindent felszednek, megtalálnak, megkóstolnak, ketten háromfelé mennek... Kézen fogni nem igazán lehet Őket, mert általában nem egy irányba akarnak menni.
Na de a lényeg, hogy bírtam kb 20 percig, utána bejöttünk. :)
Szépen jöttek, nem kellett könyörögni, Livike feljött magától a magas terasz szélén négykézláb, majd bejött, végigrágta az összes almát ami itt van a konyhában elérhető magasságban persze... pedig van Nekik direkt megmosott, előkészített alma a hűtőben, Neki az kellett ami meg sincs még mosva... !
Kézmosás, tea ivás, persze almát is kaptak, játék a szobában...
Ekkor már 16 óra is elmúlt...
16:45-kor elszaladtam a postára meg a gyógyszertárba, 17:10-re itthon is voltam.

Játszottunk, telt az idő, egyre nyűgösebbek lettek, na meg gondolom éhesebbek is.
18:10-kor kezdtem adni az uzsonnát - idebent - ami most fasírt volt, mert ma az is készült, és szokták szeretni! :)
Két és felet megettek! (nagy méretű fasírtok...) Friss kenyeret is kaptak hozzá, a legvégén joghurtot és még kekszet is, majd miután bementünk ittak teát és megették a joghurt maradékát is kicsivel később.

Fürdésig jól elvoltunk, bár már álmosodtak, Levi néha majd' elaludt állva!
20 órakor kezdtük a fürdést, minden simán és jól ment. Most én fürdettem Livikét, Apa Levikét.. Livikénél kihagytam a hajmosást, nem izzad már úgy, mint nyáron, nem is koszolta magát össze, így ha nem muszáj nem mosom... (a könnyebb utat választom:( ) Persze az is mentség lehet, hogy hideg van, meg ne fázzon a feje, hiába töröljük jól meg.

20:25-kor már az ágyaikban voltak, Livikétől megint nem lehetett kijönni... így maradtunk tévét nézni. :) Hamarosan kezdődött a film is, megnéztük, majd kijöttünk, mert Livike is aludt már akkorra...
Levike 22 órakor volt fent, de csináltam még 90 ml tápszert és azóta csendben van.

Azt hiszem ennyi mára, remélem alszunk reggelig! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)