2010. szeptember 25., szombat

Szombati dolgok

Ma nagyon jó idő volt nap közben, estére viszont ideért az eső. Sajnos a hétvégére is ilyen időt jósolnak, ami nekünk nagyon nem szokott jól jönni, az udvaron szaladgálás hiánya miatt. :(

Az éjszakánk jól telt, mindketten végig aludtak így mi is egészen reggel 8:25-ig. Csendesen ébredtek a gyerekek, hamar rendbe is tettem Őket, ehették a kajájukat az ágyaikban.
10:30-kor kimentünk, udvaron, utcán sétáltunk, szaladgáltak, gyorsan telt az idő a jó levegőn. Hárman voltunk a két gyerkőcre: Mama, Papa és én, így azért jóval könnyebb velük! :)
A gyümölcsöt 11:40-kor kezdtük adni rendhagyó módon a fű közepén a kis székeiken ülve (olyan is volt, hogy ültek:D) rögtönzött kis asztalnál. (kis műanyag kempingasztalunk van, annak a lábát megcsinálta Papa, hogy alacsonyabb legyen, bár amikor ettek akkor csak két autókerék volt az asztallap alá téve. :)) (a téligumik... lassan már fel se kell vinni a padlásra, úgyis fel kell majd szerelni..:) )
Ügyesen megették a kaját de leginkább odaszaladgálva, nem a székeken ülve. Készült sok kép is, majd válogatok belőlük és teszek fel. Nem ma, az biztos. Most örülök, ha ezt megírom, mert jelenleg Levike még nem alszik. :( (22:48)

Kaja után további levegőzés volt, vagy inkább a levegőzés közben volt a kaja... :)
13 órakor jöttünk be, akkor tettem le aludni a két gyerkőcöt.
Levike el is aludt elég hamar, de Livike nem. Egyáltalán nem aludt ma semmit nap közben! Megint ilyenje volt. :( Persze este felé meg már majd felbukott az álmosságtól...
Mama vásárolni volt, Livikét bevittük és Papával elvolt, nézték a tévét, játszottak, persze én is ott voltam az idő nagy részében.
Livike 14 órától kb másfél órán át evett kisebb-nagyobb megszakításokkal. :) A tegnapi töltött paprikából először megevett egy fél gombócot tőlem, majd később Mamától is még szinte egy egészet.. :) Papa ölében is ült a Lány, Tőle is kérte a falatkákat, úgyhogy Livike ma nagyon sokat evett, aminek persze nagyon örülünk! :)

Levike 15:30-kor ébredt, kivételesen sírva. A napközbeni alvásaiból mostanában csendesen ébred, úgy kell kijönni és ránézni időközönként. Hát, most hallottuk a bébiőrön keresztül is, hogy felkelt. :( Sokat aludt, mégis nyűgös volt. :( A kezét egész nap ette, néha már azt hittem lerágja az ujjait... :( A rágóka nem kell, csak a keze. :( A nyála is ömlik ezerrel... Jöjjön már ki az a jobb alsó szemfog! Most is az kínozza. :( Kézzel már nagyon érezhető, talán egy-két nap és kint is lesz.
Levike továbbra sem szereti a paradicsomos kaját, nem kért belőle, nem is erőltettük, nehogy baj legyen.
16 órakor kihoztam mindkettőjüket, persze volt sértődés, hogy Mama nem jött azonnal. Pár perc után azért lenyugodtak úgy is, hogy csak én voltam itt. :) Mama is kijött hamarosan, előtte én már próbáltam Levikét etetni egy üveges kajával amit szeretni szokott, nem most még az sem kellett Neki. :( Sírt, nyűglődött, fájt nagyon a kitörni készülő foga. (meg még ki tudja mi egyszerre.)
17:15-kor Mama is lejött és próbálkozott etetni, Livike megette nagy részét az üveges kajának is. :)) A maradékot azért megette Levike...
Evés után kimentünk megint sétálni, de most az utcára... még mindig jó idő volt, ma maximálisan kihasználtuk a jó időt.:)

18:20 körül adtam az uzsonnát, de nem a székeikben, hanem bent a szobában, szigorúan én adtam falatonként a szájukba, mert ha Ők veszik el akkor az egész szoba tele lett volna párizsi és sajt darabkákkal. :)
Persze játszottunk előtte is, utána is, folyamatosan. Egyre álmosabbak voltak, nem csak Livike, akinél érthető, hanem Levike is...

19:40-kor kezdtünk fürdetni, rendben volt minden..
Livike szinte már aludt is ahogy letettük. :)
Levike is lefeküdt, de nem telt bele fél perc felállt és ordítani kezdett úgy igazán...! Nem evett, nem volt jó semmi, csak sírt, megint majdnem úgy, mint egyik este, olyan rohangálósan, fájósan. :( Kivettem, kicsit megnyugodott, de utána már úgy is sírt... Visszatettem a helyére, de megint következett az extázisos ordítás, úgyhogy megint a nagy ágyon kötött ki. Persze járkált, szaladgált, 21:40 körül feküdt le egy kicsit és nyugton maradt egy ideig.
Kijöttem, azt hittem alszik is, de 22 órakor ahogy Apa haza ért láttuk, hogy még nem. Félig ülve nézte a tévét. Na igen. Én alig láttam valamit a Megasztárból, mert akkor ordított a legjobban. Utána már az idegességtől nem is néztem inkább.

Ahogy elkezdtem ide írni, előtte adtam még 90 ml kaját Levikének, mert nyújtotta az üres üvegjét és közölte, hogy "nyamm, eeeee" (elfogyott a kaja) :)))

Most Apa van bent Vele, de megyek felváltom, hogy tudjon vacsorázni....
Jó lenne, ha elaludna minél előbb a Fiú, bár egyelőre nem úgy tűnik, mint aki el fog. Nem sír, csak elvan.. játszik, dumál, stb...

Egyelőre ennyi, holnap majd megírom a folytatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)