2010. szeptember 16., csütörtök

Csütörtöki dolgok... :)

Ma elég jó idő volt, úgyhogy ki is használtuk, sokat voltunk levegőn a gyerekekkel. Várom már azt az időt, amikor nyugodtan kint lehetnek az udvaron, nem kell figyelni folyton, hogy éppen mit esznek meg, mihez nyúlnak, amihez nem kellene.. Az elesések szerencsére már ritkák, elég biztosan mennek, vagyis szaladnak, de azért így is van egy-két pottyanás, leginkább a nem-odafigyelésük miatt. Minden, mindig annyira nagyon sürgős, hogy nem érnek rá szépen odamenni, rohanni kell, lehetőleg tele kézzel.
Délután elég jól elszaladgáltak két db, egyenként madzagra kötött ásványvizes palackkal, volt bennük egy kis csapvíz is, hogy nehezebbek legyenek, néha a legegyszerűbb "játék" a legérdekesebb. :) Persze egy idő után kellett csinálni egy harmadikat is, mert Livike kisajátította mindkettőt, két kézzel húzta maga után az üvegeket, Levike meg hisztizni kezdett, hogy Neki nem maradt egy sem. :)

Nade haladjunk sorban.
Éjjel minden rendben volt, aludtunk reggel 7:45-ig. Apa már korábban felkelt, mikor felébredtem már nem is volt itthon, még 7 óra körül elindult horgászni. Gondolom ki akarta használni, hogy ma még szép idő volt, pedig már esőt jósoltak mára is.
Jól indult a napunk, hamar rendbe tettem a gyerekeket, takarítottam, gyümölcsöt csináltam, odakint összesöpörtem a faleveleket meg ilyesmi...
A gyerekeket 10:15-kor vittem ki az etetőszékeikbe, hogy kezdjük a tízórait. Levike jól ette, Livike egyáltalán nem akarta elfogadni. Közben idejött Mama, akitől persze Livike is evett. Papa egy ügyféllel beszélgetett, ezért nem jött ide köszönni, amit Livike eléggé nehezményezett, pedig Ő köszönt is, hogy "szia", de a Papa nem figyelt, erre Livike szemrehányóan mondta, hogy "ejnye" de az a hangsúly...! :)) Pár napja mondja ezt is a tiszta "hoppá" mellett.. :))Persze utána jött Papa is, volt nagy öröm. :)
Itt volt ma délelőtt a Dédi Mama is, úgyhogy Vele is sétáltunk, sőt babakocsiztunk is egy kicsit az utcán, amíg Papa levágta a füvet gyorsan. A babakocsi pedig azért került az érdeklődés középpontjába, mert meglátták a gyerekek ahogy ki lett tolva a garázsból (azért, hogy a fűnyírót ki lehessen hozni.)
Persze kb két percig akartak a kocsiban lenni, utána inkább saját lábon mentek. :) Nagyok Ők már... :)
Bent az udvaron is volt szaladgálás és játszás, majd miután a Dédi Mama elindult haza hamarosan mi is bejöttünk, mert már 11:25 volt ekkor.
Kézmosás, Livike hisztije - mert nem akart bejönni, tea ivás, kis játék után 11:50-kor tettem le Őket aludni egy kis tápszerrel. El is aludtak hamar, de nem tartott túl sokáig ez az állapot.

12:45-kor Levike ébredt fel nagyon ijedten, sírva, nem értettem mi baja. Kivettem, de csak zokogott, nem állt meg, nem tűrte, hogy felvegyem, nem akart megnyugodni. Biztos valami nagyon rosszat álmodhatott, vagy nem tudom mi lehetett. :(( Livike is felébredt, úgyhogy ennyi volt mára az alvásuk. Pedig most talán aludt volna még a Lány is... Ő is elkezdett sírni, most Ő ijedhetett meg Levike sírásától. Máskor fordítva szokott lenni.
Bejött Mama, hogy mi történt, mondtam, hogy nem tudom, de megnyugtatni sem.... Nála megnyugodott... amúgyis mamás most nagyon. Máskor is, de a napokban mindenért rögtön rohan oda Mamához, fel akarja vetetni magát ha kell, ha nem, ha valami játékot nem ér el, vagy nem kap meg akkor egyből mamázik ezerrel, ha nincs ott Mama, akkor is mondja.. szóval a lényeg, hogy megnyugodott, bár kellett pár perc így is. Csak kézben volt el, még a szobában a földön ülve is csak ölben maradt. Bújt, látszott, hogy fél. De mitől? Nem tudom mi történhetett az alvása alatt. :((
13:30 körül eljutottunk arra a szintre, hogy már szépen eljátszogattak, ki tudtunk jönni a szobából. Akkor már fontosabb volt egymással veszekedni a játékokon, dobálni mindent, felhajtani a szőnyeget, szóval a szokásos dolgokat csinálták. :))
Livike is eléggé nyűgöske lett, biztos azért, mert nem aludta ki magát. Vagy ki tudja miért.

Apa 14 óra körül ért haza, hamarosan készítettem is az ebédet a gyerekeknek és 14 órakor el is kezdtünk etetni odakint. Nagyon jó idő volt egész délután szerencsére.
Ma is levest ettek, jó sok sűrejét és egy kis levét is, mindketten elég sokat megettek belőle. Kaptak még szokás szerint túrórudit is, de azt most egyikőjük se nagyon ette. Mehetnékük volt már nagyon... így ha nem akartuk hogy visítsanak meg nyűglődjenek jobbnak láttuk elengedni őket az udvaron. :)
16 órakor jöttünk be. Azt hiszem mára megvolt a nagy levegőzés, szaladgálás, játszás. :)

16:40-kor elszaladtam a postára, a gyógyszertárba meg a kisboltba is, 17:15-kor értem haza. A gyerekek elég jól elvoltak, többek között azzal telt az idő amíg odavoltam, hogy már korábban szétszakadt a nagy maci hátán egy helyen a varrásnál, azt most felfedezték és módszeresen kiszedegették belőle a vatelint vagy nem tudom mivel van töltve.... Utána összeszedték és adták Apának, hogy tegye vissza a maciba. :) Csodálkozva kérdeztem, mikor haza jöttem, hogy a maci mit keres a pelenkázón? Ekkor mondta el Apa, hogy az úgy volt hogy.... és elvette, hogy ne szedjék tovább. Gyorsan megvarrtam, talán egy ideig bírni fogja, bár most gyanítom, hogy a cérnát fogják kiszúrni és ott kezdik majd meg újra. Hát ez nem igaz, hogy nálunk semmi játék, eszköz, bútor, stb. nem marad épen! :(( Mindent tönkre kell tenni? :(
17:30 körül már nagyon nyűgösek voltak, de álmosak is! Ekkor már nem lehet aludni, az biztos, mert mi lesz így este?
17:50 körül kezdtünk enni, de úgy, hogy bevittük a gyerekeket is Mamáékhoz, így Ők ott uzsonnáztak, mi meg közben ebédeltünk/vacsoráztunk közösen. Tegnap jobb volt, mert korábban ettünk, a gyerekeket akkor még le lehetett tenni "aludni", de legalább nyugton voltak, nem úgy, mint most, hogy folyton oda kellett szaladgálni a kaját adni, fegyelmezni, hogy ne dobálják el, stb.
Miután végeztünk kihoztam a székeket és még bent maradtunk kicsit játszani, hűtőmágneseket, cipőket, papucsokat pakolni, na meg folyton a számítógépet akarták babrálni, a kábeleket, az egeret, a papírokat az íróasztalon... a szék párnákat szétdobálták, meg úgy általában mindent. Pakoltam folyamatosan el... ők meg szét. :))
19:25-kor jöttünk ki, hiszen már fürdés idő következett, mivel nem aludtak délután és már nagyon álmosak voltak, gondoltam jó lesz időben fürdetni, hadd aludjanak minél előbb.
Úgy is volt.
19:40-kor Apával kezdtük a fürdetést. Livike volt az első, csak amikor ki kellett jönni, az nem tetszett. Ment a visítás, tekergés még öltöztetés közben is.
Levikét én fürdettem, Vele nem volt semmi gond.
Levike talán kezdi jelezni, ha tele a pelus! :) Én nem láttam, Mama mondta, hogy még amikor bent voltunk Levike nyúlkált oda a pelusához és mutogatott. Ez az előtt pár perccel volt, ahogy én egy elszaladása következtében megéreztem a szagot... :))

20:10-kor már mindketten az ágyaikban voltak és ettek. Levike szerintem rögtön el is aludt, Livike viszont nem akart. Bent kellett maradni Vele kb negyed órát, csak azután jöhettünk ki, hogy elaludt, amúgy visított.
Azóta nyugalom van, remélem marad is reggelig!
Ennyi lenne mára, a többit - ha lesz - majd holnap írom meg.
Mint mindig. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)