2010. szeptember 5., vasárnap

... és a folytatás

13:45-kor felöltöztettem a gyerekeket, először Livikét tettem ki az utazóágyba, hogy amíg Levit öltöztetem ne háborogjon az etetőszékben. :) Papa közben kijött, mert persze az utazóágyban is csak visított, nem erre számított, mehetnéke volt. Szerintem ha tehetnék egész nap az udvaron lennének. De egyrészt már nincs olyan jó idő, másrészt ki bírná azt egész nap, hogy utánuk szaladgáljon, vigyázzon Rájuk, mert mindig az a rész az érdekes, ami veszélyes(ebb), nem a füves terület, ahol biztonságban lehetnének. :( Levikét is kivittem, de Ő már egyből kapta is a cipőjét és Livikével együtt következett egy kis ebéd előtti szaladgálás. :)
Lassan menni még mindig nem tudnak, csak rohanni, akár úgy is, hogy mindkét kezük tele van valamivel... így meg ugyebár nehéz esni is, vagyis kivédeni az esést. Szerencsére nem estek el, de Levikének így is elég már az a két sérülés az ujjain amit a napokban szerzett be esések közben. Mindkét kezén egy-egy ujjáról lement a hámréteg picit, most varasodik, elég csúnya, mert barna, de majd elmúlik. Viszont biztos fáj és érzékeny, mert bármikor hozzáér vele valamihez, jön és mutatja...
Jól eltelt az idő, 14:25-kor nagynehezen rávettem Őket, hogy mossunk kezet és kezdjük az evést. Ma üvegeset kaptak, Livike jól ette, de mivel darabos volt így Levinek nem nagyon akart ízleni kezdetben. Vagy csak tőlem nem, mert Papától meg szépen ette. :)
Kaptak utána túrórudit és kekszet is, majd újabb szaladgálás következett, de csak rövidebb ideig..

15 órakor bejöttünk, kaptak teát és egy közepes méretű almát is megettek felszeletelve. 15:30-kor elszaladtam a Sparba, előtte még egy kis tálka kölesgolyót odaadtam Papának, hogy adja a gyerekeknek, ha kérik.. Persze, hogy kérték, meg is ették mind, mire visszajöttem. :)

16:25-kor kicsi tápszerrel letettem Őket aludni, hogy tudjunk mi is enni...
Azt hittem nem lesz alvás, de végül lett, 17:30-kor ébredtek fel. :)
Közben Apa is haza ért még 17 óra körül.
Játszottunk, nyűgösek voltak, főleg Livike. Biztos a foga kínozza, legalábbis bízom benne, hogy az, és ha kibújnak a szemfogak akkor ez a visítós időszak is véget fog érni. Na igen... akkor majd lesz megint valami más.

Az uzsonnát 18 órakor adtam, jól ettek, sokat is és vidáman. :)
Joghurt, tea és pár szem kölesgolyó is volt, de ezek már a szobában...
Újabb játék, a mai utolsó volt soron ezután..
Készítettem a fürdős cuccot, az esti tápszert, a törölközőket, a hálóruhákat, majd összepakoltam a szanaszét heverő játékokat, hogy most már fürdés jön, ez 19:45-kor volt..
Közben Apa talált szúnyogot, miután kértem, hogy nézzen már szét, mert engem speciel három helyen is megcsípett 5 perc alatt, ne maradjon már éjjelre bent szúnyog a gyerekek miatt (is). Na persze a légycsapó rögtön mindkettőjüknek kellett, jó hogy van három is. :))) Előszedték a lufikat és azokat püfölték, na meg akit épp értek.. én is kaptam egy-két csapást pedig mindig mondjuk, hogy emberre nem szabad ütni.. csak a földre, ágyra, rácsra.... Persze majd meg is jegyzik! :(
Levi nagyon cseles volt: oldalról rámcsapott, majd a hátam mögött elszaladt a másik irányba... Livike közben odaért ahol előtte Levi volt, magyarul én azt hittem Ő vágott fejen... Szegény csak nézett nagy szemekkel, hogy miért nézek rá mérgesen... mikor nem is Ő volt. Levi meg a másik sarokban röhögött... :)
Eltelt az idő, 20 óra is volt már mikor fürdetni kezdtünk.
Apa vitte a visító kapálódzó Livikét, aki mindezt a fürdés közben se hagyta abba! :( Nem tudom néha mi jön rá, hogy ennyire ellene van a fürdésnek.... :(
Nagynehezen kész lett, most hálóruhát váltottunk, eddig hosszú ujjú bodyra adtunk közepesen vastag hálózsákot, előtte amíg jobb idők voltak, akkor rövid ujjú bodyra pamut rugdalózót, a kánikulában egy szál body... na a lényeg, hogy most a hideg éjszakák miatt Livike megkapta a pamut rugdalózós variációt plusz még erre a vastag, ujjatlan hálózsákot. De ez olyan takaró vastagságú anyag. :) Így nem kell a paplan, hátha jobban alszik. Levikénél már nehezebb a dolog, Ő ugyanis nem tűri ezt a vastag hálózsákot... valamelyik este is ráadtuk de le kellett vennem, mint ahogy ma is. Még jó, hogy a rugdalózóját nem cseréltem le a vékonyabbra, maradt a viszonylag vastag, de Neki majd kelleni fog a takaró, ha végre elalszik!
Eddig ugyanis még nem sikerült 20:30 óta, pedig már 22:30 van! :(
21:30-ig egyikőjük sem aludt, de kaptak repetát, amivel Livike már el is aludt, Levike pedig még most is kapott egy 90 ml-t, hátha ezzel már sikerül Neki is végre aludnia. Jó lenne!

Azt hiszem ennyi lenne mára, most már remélem nyugalom lesz...!
Holnap megint hétfő. Milyen gyorsan eltelik egy hét! Rohan az idő.
Mindjárt karácsony. :)
Na, azért az odébb van még, pedig nekem úgy tűnik, hogy nemrég volt... :)
Be is fejezem, holnap majd jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)