2010. szeptember 30., csütörtök

... és a folytatás

A gyerekek elég rosszul ébredtek a délutáni alvásból, talán kevés is volt, nem tudom, de nem igazán tudtam megnyugtatni Őket, mindketten a nyakamban lógtak, visítottak... Jajj. :( Gyorsan kijöttem és megmelegítettem a tojásos nokedlit, ahogy megjelentem vele bent a szobában, már ültek is le szépen sorba az ágyunk elé és tátogtak, mint a kis madárkák! Szinte együltő helyükben megették mindet - nem volt túl sok - csak néha álltak fel egy kört szaladni, de jöttek is vissza. Utána egyből jobb kedvük lett. Talán éhesek voltak már? :)) Ittak teát is, majd megcsináltam a gyümölcsöt is, mivel alvás előtt az ebéddel próbálkoztam, a gyümölcs maradt délutánra.
Elég jól megették azt is, kicsit több szaladgálással, gondolom kezdtek már jól lakni. A kedvük határozottan jobb lett, vidáman és huncutul kergetőztünk, a szőnyeg szoba közepéig történő felhajtásán kívül nem is nagyon csináltak "rosszat" a délután hátralévő részében. :)

Mama 16 óra előtt ért haza, nem tudom már pontosan mikor, nem is annyira lényeges ez. :) Hozott grillcsirkét, csinált hozzá zöldségköretet, majd 16:40 körül amikor Papa is haza ért bevittük a gyerekeket is és megebédeltünk. Megint közösen. :) Livike Papa ölében, Levike Mama ölében evett... :) Elég sokat ettek, majd' egy órán keresztül. :)
Nem aprózzák el az evőeszköz-használatot sem: direkt kaptak kis villát (rendes, süteményeset), de Nekik a nagy villa kellett. Elég furcsán nézett ki a helyzet, amikor Livike a nagy villával evett, Papa pedig a kicsivel. :)
A gyerekek nagyon élvezték az evésnek ezt a formáját, de Mamáéknak nem lehetett valami kényelmes.. :((

18 órakor jöttünk ki, Mama itt maradt, de hamarosan haza ért Apa, úgyhogy volt "váltás". :)))
Játszottunk, ettek a gyerekek joghurtot, ittak teát, telt az idő.. Készülődtünk a fürdéshez, mégis 20 óra is elmúlt, amikor végre eljutottunk addig, hogy nekikezdjünk a dolognak. Pont akkor voltak benne legjobban a játék hevében, amikor elvileg már abba kellett volna hagyni. Így játszottunk tovább, hadd fáradjanak jól ki. :))

A fürdés a mostanában szokásos módon zajlott, Livike visított törölközésnél és öltözésnél, szerintem én nem is bírtam volna el vele fizikailag..... :(
Levikével nem volt semmi gond, csak akkor kezdett balhézni, amikor letettem az ágyába. Livike is csatlakozott. Addig szépen feküdt és evett, de ahogy meglátta Levit Ő is felállt és sírni kezdett. :(
A filmet végig állták, kicsit sírtak, de nagy részét csendben nézték... pedig lehet, hogy ezt most nem kellett volna nézniük, kezd lassan horror meg thriller kategóriába átmenni a Jóban rosszban. :( (az előzetest olvasva: már nem sokáig lesz ilyen...)
Miután vége lett a filmnek és odafeküdtem Livike mellé a macira, a Lány hamarosan le is feküdt és 5 perc múlva már aludt is. Nem úgy Levike! Ő csak állt rendületlenül és megszakításokkal bár, de sírt. Fáradtan, álmosan, fájón.. A nyála ömlött... nem győztem törölgetni. :( Bekentem az ínyét Dologéllel, utána még masszíroztam is a fájó helyeket... Nagyon tűrte, szinte el is aludt már állva közben. :)) Ahogy ott térdeltem az ágyánál a nyakamba kapaszkodott és nem akart elengedni... :((( Úgy sírt, mikor mégis felálltam, de nem vettem ki... megsértődött, szaladgált az ágyában egyik sarokból a másikba, sírt és nem volt hajlandó lefeküdni. Enni sem, híja sem volt még az esti kajájának. :((
Biztos így sztrájkolt, hogy nem vettem ki. Továbbra is kitartottam, hogy a helyén kell elaludnia, de mivel nem vagyok híres a türelmemről és sajnáltam is nagyon, 21:40-kor mégis kivettem. :( Már állva aludt szinte, de ha lefektettem egyből felkelt és ordított... Gondoltam gyorsan el fog aludni, ha kiveszem. Na meg ugye enni sem ártana Neki. :( Ahogy kitettem az ágyunkra a helyemre, egyből ette is a kajáját és szerintem már közben el is aludt. :) Ez volt a "könnyebbik" fele a dolognak, mert letenni még nem mertem... Mi van, ha megint felébred és nem fog a helyén aludni? :( Nade próbálok bizakodni, hátha minden rendben lesz. Eddig mindig, mindketten visszaszoktak a helyükre, ha elmúlt egy-egy fogzási hullám. Valahol nem is csodálkozom Levikén, hogy ilyen, mert mind a 4 szemfoga egyszerre jön, három csücske már látszik is, most a negyedik, a jobb felső kínozhatja nagyon, az kézzel már nagyon érezhető, de még nem tört át. Ott van mindig az Ő keze is, és az volt az a pont, amit nagyon tűrt, hogy nyomkodtam Neki....

Megyek is lassan én is, megpróbálok aludni, ha a gyerekek is úgy akarják...!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)