2010. szeptember 14., kedd

Keddi összefoglaló

Ami a legjellemzőbb a mai napban, hogy alvás nem sok volt. Livike részéről konkrétan semmi! :( Nem tudom mi volt ma Vele egész nap, de kb azt a formáját hozta, mint amikor elkezdtek előtörni a szemfogai... nyűgös volt, visított mindenért, semmi se volt jó, vergődött, hisztizett, és nem aludt el.... ebből kifolyólag estére már olyan álmos volt, hogy már a perceket számoltam, hogy mikor lehet már fürdetni és letenni Őket aludni. Persze letehettem volna akár 18 órakor is Őket, de ugyebár Levi azért aludt ebéd előtt, kb másfél órát, így Ő még biztos nem tudott volna olyan korán elaludni este. Az is lehet, hogy Livike sem, vagy korán ébredt volna, nem tudom. Mindenesetre kivártuk a 19:30-at és csak utána fürdettünk.

De hogy az elején kezdjem a dolgokat: az éjjel jól telt, nem volt ébredés, aludtunk reggel 7:45-ig. Mivel mostanában jó dolgunk van a reggeli ébredések szempontjából, majdnem rosszul esett, hogy olyan "korán" fel kell kelnem. (pedig nem vagyok telhetetlen, de ma különösen nem esett jól, szerintem ha egyáltalán nem kellett volna felkelnem, akkor lett volna jó... fájt a hasam, derekam, mindenem... igaz, ez csak pár nap havonta, de elég ezt is kibírni úgy, hogy közben ugyanúgy kell a gyerekeket emelgetni, a karámot átlépkedni, hajolgatni, stb. Na de más is kibírja, így én is... :) )
Miután felkeltem és elkészítettem a kajákat meg magamat is. :) kissé bosszantott a dolog, hogy a kisasszony közben visszaaludt.. Levike egyáltalán nem is volt még fent..
8:35-kor ébredtek fel, mint utólag kiderült Livike mára végleg úgy gondolta, hogy ennyi volt az alvásból, köszöni szépen.

Apa ma is 10-re ment dolgozni, viszont a héten már nem megy, kivette a maradék három nap szabiját ami még most szeptemberig volt, a másik kettő meg a rendes szabadnap ami elvileg jár egy héten.

Gyorsan kitakarítottam, a gyümölcsöt már előtte megcsináltam, telt az idő szépen.
10:25-kor vittem ki a gyerekeket a teraszra tízóraizni, kb háromnegyedét meg is ették tőlem, a maradékot (majdnem mindet) Mamától fogadták el. Livike már akkor is eléggé nyűgöske volt.. visított ha kellett, ha nem. (kell egyáltalán bármikor? mert szerintem nem..)
Miután ettek udvaron és utcán szaladgálás következett, hadd fáradjanak jól le. :)
Levike megevett valami föld-szerűséget, nem tudom mi volt az, de nagyon nyújtogatta a nyelvét, biztos nem volt finom. :)) Kiszedtem a szájából amit tudtam, de tuti evett is belőle. Hátha máskor nem fogja megkóstolni. :) Amíg nem kutyagumi addig sok baj nem lehet abból, amit a fűben talál.. de azért nem kell megkóstolni mindent! Csak ugye nem tudjuk folyamatosan mindkettőt figyelni, főleg, hogy akkor épp Mama bement mert telefon volt, a két gyerek meg tuti az udvar két ellentétes végében császkált....
12 óra körül jöttünk be, ittak teát, próbáltam még a maradék gyümölcsöt is adni, valamennyit még ettek belőle, de így is maradt egy kevés.

12:30-kor egy kis tápszerrel letettem Őket aludni.
Levike el is aludt szépen, Livike visítani kezdett, így bent maradtam Vele, lefeküdtem a macira, majd az ágyunkra is, de ha ki akartam jönni egyből állt fel és visított, nem aludt el... Mostanában a napközbeni alvásokkal nem volt ilyen gond. (ma mondjuk az estivel nem volt..:) )
13:15-kor meguntam, hogy nem marad, így fogtam és bevittem Mamához, hogy legalább Levikét ne ébressze fel... Betettem az utazóágyba az előszobában, Mama főzött, volt mozgás, nem volt egyedül, én is ott voltam, csomó játék is oda lett adva meg olyan dolgok is amik elvileg nem játékok, csak hogy elfoglalja már magát valamivel.. hát nem sikerült. Csak percekig volt el, utána visított...
Meglátta a chilli paprikát (cserepes) a konyhapulton, elkezdett rá nyammnyammolni :D Mondta Mama, hogy az nem kaja, az erős, majd kap mást.. Almaszeletet kapott, meg is ette, majd 14 óra körül összeállítottuk az ebédjüket is. Én várni akartam, hogy Levivel egyszerre egyenek, ne legyen már az, hogy egész délután etetés van... (egymás után). Volt a fagyasztóban még a múltkori répás-krumplis-zelleres pépes kajából, azt vettem ki meg husit is, plusszban egy alma is bele lett még főzve, szerintem elég finom volt így. Livikének eleinte nem ízlett, de Mama csak rávette, hogy egyen. Ott bent, az utazóágyban...!
Közben 14:30 körül kijöttem, hogy megnézem már Levit, mert szokása úgy felébredni, hogy egy kukkja sincs csak áll és nézelődik. Most is így volt. :) Gyorsan vittem Őt is, de már a székébe, hogy ott egyen. Én etettem, elég jól ette. Livikét is kihoztam nemsoká, de Ő ott már nem kért főzeléket. A túrórudit se nagyon, a kekszet se, mindent csak eldobált..:( És visított persze...
Nem tudom mi lehetett a baj. A fájós része mára szebb lett, cseréltem a pelust a kisdolgoknál is sűrűn, a nagyoknál meg rögtön ahogy észrevettem. (nem nehéz szag alapján rájönni:D) Így a fogára gondolok, hogy még mindig a szemfogak kínozzák. Bár már áttört mind a négy, mégis biztos fájnak még ahogy jönnek egyre jobban elő..
Front ma nem volt, holnapra kettőt is jósolnak, de Ő nem is szokta ezeket megérezni - eddig - inkább Levike a nyekergősebb frontok idején. Szóval nem értettem a Lány viselkedését ma...

15 óra után jöttünk be. Sokat játszottunk, elég jó volt a hangulat, telt múlt az idő.
15:30-körül megpróbáltam letenni Livikét aludni, Levit bevitte Mama, de nem aludt el. A kajáját megette félig, majd járkált, pakolt, játszott..
Így Levit is visszahoztam, ha úgysem alszik, akkor lehetnek együtt is. :)
Egyébként Levinek szerintem jobban hiányzik Livi, ha nagyritkán nincsenek együtt, mint fordított esetben. Ma is, amikor kivittem etetni, folyton a mellette üresen álló székre majd befelé Mamáékhoz mutogatott, és nem nagyon akart enni. Ahogy meghoztam Livit már jobban ette. :)

17 óra után elszaladtam a Sparba, 18 óra előtt értem vissza. Mivel a kisboltban nem voltam, így sonkát vagy párizsit nem hoztam, virslit nem akartam megint adni, így Mama javaslatra most uzsonnára főtt tojást kaptak kevés vajjal, villával összetörve, valamint volt friss üreskalács, azt vékonyan megkentem vajjal és feldaraboltam falatkákra, ezt ették elég jól, főleg Levikének ízlett a tojás. :)
Livike már majd' elaludt evés közben is, de azért evett Ő is.
A joghurtot a székeikben csak Levi ette, a maradékot bent kapták meg a szobában, ott Livike is kért pár kanállal, de nem fele-fele arányban ették, az biztos.

19 óra volt amikor bementünk a szobába teázni és megenni a maradék joghurtot.
Szaladgáltak ezerrel, főleg Levike, de Livikét is nem győztem az ágyról leszedni, féltem, hogy leesik vagy leszédül az álmosságtól. Na meg egyébként is könnyű onnan leesni. :(
Láttam bent egy legyet, mondtam is, hogy ott egy légy! Erre Levi már hozta is a légycsapót és veszettül elkezdett mindenhová csapkodni, leginkább a tévére, amit ugye nem nagyon célszerű... Livike is megtalálta a másik légycsapót, utána már mindketten hadonásztak, csapkodtak egy ideig. :))

19:30 körül Papa is bejött, úgyhogy megint hárman fürdettünk. :)) Livikét most én vittem, kivételesen nálam is jól tűrte még a hajmosást is, csak amikor ki kellett jönni az esett nagyon rosszul Neki! :( De már tudom, hogy erősen, stabilan kell megfogni, ami egy vizes, csúszós, erősen kapálódzó és tekergő gyerkőc estében nem egyszerű feladat. :( Papa lefoglalta, beszélt Neki meg ilyesmi, így csak sikerült megtörölközni és felöltözni. :)) Szépen tűrte az ágybakerülést, ette a kajáját és mire Levike is bekerült az ágyába már szinte félálomban volt, de azért cuppogott a kajával rendesen. :)
Levikét Mama fürdette, Papa kezelte a kukiját, én befejeztem az öltöztetést, megágyaztam, Papa intézte a fürdőkád kiürítését, Mama feltörölt... kész munkamegosztás volt ma este.. :)))
Amikor végeztünk és Mama is kiment, én is kiléptem a szobából, hogy köszönjek, és szinte csodálkoztam, hogy Livike nem visít, tűri, hogy ott hagytam. Ilyen már rég nem volt. :))
Persze inkább visszamentem, hátha csak nem vett észre:D Néztem a tévét, a film is korábban volt ma, de szépen ettek és hamarosan aludtak is mind a ketten.

Jelenleg is így van, bár tartok tőle, hogy Livike még fel fog ma ébredni, legutóbb is így volt, amikor egész nap nem aludt... Majd meglátjuk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)