2010. szeptember 19., vasárnap

Nyűgös vasárnap....

Megint esett az eső egész éjjel és egész nap, kivéve délelőtt egy fél órát, majd valamikor 19 óra után állt el. Addig folyamatosan esett, hol jobban, hol kevésbé de a lényegen mindez nem változtat... a lényeg pedig az, hogy már megint nem tudtunk kimenni a gyerekekkel. A nyűgösség legfőbb oka ez volt. (gondolom...) A másik a fogzás, mert azért az se maradt ám abba...!

Éjszaka Levike ébredt sírva 3:15-kor, kapott kaját és talán el is aludt, de 4 órakor megint sírni kezdett. 4:15-ig vártam, hátha megnyugszik, beszélgettem Hozzá, simogattam, de inkább mintha mégjobban behergelte volna magát.... a végén azt értük el, hogy Livike is felébredt. :( Levike teljesen azt hitte, hogy reggel van, nem akart lefeküdni, ha felvettem vigyorgott, ment volna játszani, stb. Bekentem az ínyét, tisztába tettem és kapott még egy kis kaját (Livike is) amivel utána már el is aludt egészen reggel 8:55-ig! Nem hiányzott ez a hajnali ébredés és fentlét, elszoktam tőle. :( Pedig mikor picik voltak örültem, ha csak egyszer kellett Hozzájuk felkelni. :)

Mivel későn indult a napunk minden csúszott.
A tízórai gyümölcsöt 11:20-kor kezdtem adni idebent, gyorsan és ügyesen megették Apától. Kaptak utána kekszet és kölesgolyót is, majd bementünk a szobába teázni és játszani. Ekkor már dél volt. Gyorsan hajat mostam, mert valahogy mindig elmarad.. vagy nincs időm, vagy ha lenne, akkor alszanak, akkor meg azért nem lehet.... (hangos a hajszárító)
12:25 körül végeztem, a gyerekek még jól elvoltak, szaladgáltak, játszottak, de egyre nyűgösebbek lettek... mentek volna ki, de az eső miatt nem lehetett... :(
13 órakor tettem le Őket aludni egy kis tápszerrel, majd hamarosan el is aludtak mindketten!
Gyorsan elszaladtam a Sparba, az eső éppcsak szemelt és amikor visszafelé jöttem már el is állt, de csak addig, utána megint rákezdett. :(

Mindketten 14:15-kor ébredtek. Először Livike, sírt, kivettem de már késő volt, felébresztette Levikét is. :( Mind a ketten nagyon rosszul ébredtek, sírtak, alig akartak megnyugodni. :( Beletellett vagy 10 percbe mire újra "normálisan" tudtak játszani, egyáltalán lenni. :((
Azt hittem éhesek és azért ilyen nyűgöskék, úgyhogy 14:40-kor meg is kapták az ebédet csak úgy bent a szobában, hátha jobban esznek, ha nem kell az etetőszékbe ülni. A tegnapi vadas kaját kapták ma is, de alig ettek belőle. :( Így kibontottam egy üvegeset amit viszont jól megettek! Ha valami ízlik akkor nincs sok gond az evéssel! :)) (bár azért erősen hangulat és kedv függő is ez Náluk..)

Kaja után megint játék következett, végülis egész nap az volt... Később a játék eldurvult, folyton felhajtották a szőnyeget, majd bukdácsoltak benne, majd az ágyon rohangáltak, a tévét ütötték a légycsapóval, a rácsot rázták, stb. Hiába szóltunk, kértük hogy ne, semmit nem ért. Na, akkor irány a kiságy. Pár perc sztereó visítás után lenyugodtak, bár odafeküdtem a macira és adtam még egy háromnegyed üres palacsintát megmelegítve, kis falatokban adogattam, közben a lufikat dobáltuk, lenyugodtak. Mondtam, hogy ha jók lesznek kijöhetnek a placcra. :) Kivettem Őket, elég jól elvoltak már ezután, de ott kellett mindig lenni, mert különben ment a rendbontás. :))

Telt az idő... Magunknak bermudát gondoltunk vacsorára, Apa csinált is belevaló krémet kenőmájasból, hagymából, fűszerekből... Persze ebből a gyerekek nem kaphattak, mert nagyon intenzív íze lett. Nekünk ízlett, de Nekik még nem való.
Viszont, hogy ne legyen egyhangú az uzsonna és újítsunk is, csináltam Nekik olyat, hogy megkentem vajjal a kenyeret, tettem bele vékonyra szelt sonkát és sajtot és azt sütöttem meg a bermuda sütőben. Féltem, hogy nem fog ízleni, mert a vajas pirítós se nagyon jött be valamelyik nap, de nagyon ették! Úgyhogy van mostmár még egy variáció uzsonnára, amit adhatunk. :))
A joghurt megint nem nagyon kellett, Levike evett meg kb 3 kanállal, Livike semmit. Később a szobában viszont mindketten ették, el is fogyott mind! Szerintem kicsit már unják, mint ahogy a túrórudit is. :(

18 óra után ették az uzsonnát, 18:40 körül mentünk be a szobába teázni és joghurtot enni valamint játszani még egy utolsót fürdés előtt. :)
Ma is volt sok rohangálás körbe-körbe, hát igen, a mozgáshiány... :(
A fürdést 19:45-kor kezdtük, Livike Apával fürdött, ma is csak a kádból ki-pelenkázóra fel időszakban volt visítás, feszítés, amúgy jól tűrte a dolgokat. :) Levikét én fürdettem, ma is simán és jól ment minden. Olyat nevettem Neki, mert amikor törölgettem és látta, hogy veszem elő a pelust, mutogatta a kukiját, hogy el ne felejtsem... :)))) Persze a vízben is megmostam, elvileg annyi is elég lett volna, de meg kellett törölgetnem még külön is, mert nem nyugodott volna különben. :)) Tudja, hogy mi után mi következik! Még az a furcsa, hogy ha beszélünk valamiről, nem is Nekik mondjuk, de pl benne van, hogy "tea" akkor fogják és hozzák a teás üvegjüket..! Annyira értenek mindent, hogy nem is hinnénk! De akkor szótfogadni miért nem tudnak? A "nem szabad"-ot miért nem értik? Miért kell kiröhögni? Olyan bosszantó tud lenni. :(( És csakazértis folytatják a rosszaságot...
Livike fájós része vagy 3 napja megint elég csúnya. :( Pedig volt egy nap, amikor szinte már "normális" állapotú volt, mégis visszatért a pirosság. :( Pedig ugyanúgy kenjük, kezeljük, mégis... :( Nem tudom mikor múlik már el....

Miután kész lettünk, mindketten ehették a kajájukat, hamar el is aludtak!
Tegnap is minden rendben volt hajnalig, hát nem tudom ma hogy lesz.. Lesz-e ébredés. Szerintem a foga kínozza Levikét. :( Ahogy kenegettem az ínyét éreztem és láttam is, hogy bizony Nála is igencsak beindultak a szemfogak! Már 3 áttört, a jobb alsó még csak dudorodik. Hát ezért lehet a nyűgösség és az éjjeli ébredések!
Livike éjjel nem szokott felébredni fogzáskor, Ő inkább nappal nem alszik és este is nehezen alszik el vagy nagyon sírósan... Nem egyformák, hiába ikrek! :) Levike nap közben sokat alszik - ha hagyja Livike - este is könnyen elalszik, és éjjel ébred..

Ennyi lenne mára.
Remélem, hogy holnap már jobb idő lesz és ki is tudunk menni, jobban lefáradnak, na meg sokat levegőznek, mert az nagyon hiányzik Nekik. :( Hiába a szellőztetés... az nem ugyanaz.

Holnap jövök valamikor.
Apa még hétfőn és kedden is szabad lesz, így kapta meg a jövő heti szabadnapjait. Nem túl jó, mert most egyben van a "sok" - egy hét - szabadság, utána meg dolgozhat végig. Eléggé szenvedett a napokban, hogy még horgászni se tud kimenni a szakadó esőben. Szerintem ha holnap nem esik biztos kimegy... Pedig már én szeretnék nagyon eljutni a CBA-ba vagy valahova de majd meglátjuk hogy alakul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)