2010. szeptember 13., hétfő

Hétfő

Az éjszakánk jól telt, Livike volt fent valamikor reggel felé, nem is néztem az órát de már virradt.. hamarosan vissza is aludt és Vele együtt még mi is, egészen 8:35-ig. :)
Ekkor vette kezdetét a napunk, rendbetétel, kaja, takarítás, csak a szokásos dolgok.
Apa 10-re ment dolgozni, 10:30-kor vittem ki a gyerekeket tízóraizni, kicsit nehézkesen, de csak megették a gyümölcsöt tőlem. :)
11 óra előtt nem sokkal kijött Mama, mivel ketten voltunk így tudtak a gyerekek kicsit szaladgálni, bár az eső szemelni kezdett nem sokkal később. :( Bementünk a nappaliba, de nem sokat időztünk, mert már 11:30 volt, gondoltam kijövünk, teáznak és dél körül majd leteszem Őket aludni.
Az alvás ideje kicsit elcsúszott, de ezt szerintem senki nem bánta. :)
Hamarosan megérkeztek Andiék, (Levike keresztszülei) így toltuk az alvás idejét, hogy legalább találkozzanak, játsszanak kicsit együtt is, ne csak az alvó gyerekeket nézzék. :) Kaptunk megint ruhákat, amiket ezúton is nagyon köszönünk, és innen üzenem Andi, hogy a kabát meg az a kord nadrág nem is olyan nagy, aláöltözve jó lesz télire. :))
Volt sok hancúrozás, nevetés, és feltűnően JÓK voltak a gyerekek, szinte furcsa volt, hogy nincs állandó rohangálás, ágyra mászás, pakolás. :)))
13 óra után kicsivel már álmosodtak, úgyhogy le is tettük Őket aludni, nem volt semmi gond, Livike se visított, amikor letettem és kijöttünk. :)
Még egy kicsit bent voltunk Mamáéknál beszélgetni, majd Andiék hamarosan elindultak hazafelé.
Kijöttem, pakolásztam kicsit, Livike 14:10-kor már fent is volt, pedig azt hittem ma is olyan jó sokat fognak aludni, mint tegnap. Hát nem lehet mindig....
Levike is felébredt nemsokára, közben én vasaltam mert jól elvoltak, majd játszottunk kicsit még ebéd előtt.

Az ebédet 15 óra körül kezdtem adni, most már kellett Mama segítsége is, mert nem nagyon akarták enni nálam. :(
Kaja után egy darabig eljátszogattak az utazóágyban, de miután megint járműnek használták (=ütemesen rángatták, hogy arrébb menjen az egész...) behoztam Őket a szobába teázni, alma szeletet enni, játszani. Gyorsan és elég jól telt az idő.

17 óra előtt jött Mama, próbálgattuk az újonnan kapott ruhákat, majd 17:20-kor elszaladtam a Sparba pár fontos dologért, és igen, megint kifogtam, hogy sokan voltak! :( 17:55-re értem haza, kipakoltam és már csinálhattam is az uzsonnát, mert 18 óra lett.
Megint virslit kaptak, (bár jó pár napja nem volt már..) hármat ettek meg, de kaptak még sajtot és bagett falatkákat is. A joghurt negyedét ették csak meg még itt az etetőszékekben, azt is főleg Levike, a maradékot a szobában ették meg később.

19 óra után jött Mama, kicsit még játszottunk, készülődtem az esti dolgokhoz majd 19:30 körül el is kezdtük a fürdést. Levike volt az első, én kezdtem fürdetni, de Ő Mamával akart inkább.. teljesen meg volt ijedve, hogy nem Ő fürdeti.. Ilyenkor általában ez van, hogy Mamának kell mindkettőt fürdetni, mert így szeretnék. :)
A kukikezelés és az öltöztetés már az én dolgom volt, majd mikor Mama kiment én bent maradtam és néztem a tévét, hogy Livikének még véletlen se jusson eszébe visítani, hogy kijövök...
Livike fájós testrésze ma csúnyább lett. :( Nem égő vörös, úgy alapban rózsaszín, ami ugye még nem jó, de néhol pirosabb.. pedig rendszeresen van tisztába téve és kenegetve is. :( Reggel már nem, de most este megint adtam Fenistil cseppeket... hátha belsőleg is gyógyít, nem viszket és nem fáj annyira. Bár elmondani nem tudja, mégis ettől függetlenül ma elég jó volt a Lány, keveset visított, bár azt akkor nagyon. :( Két tisztába tevés elég harcosra sikerült, mert nem akart lefeküdni a pelenkázóra, nem akarta engedni, hogy alátegyem a tiszta pelust és ilyesmi... Hiába volt almaszelet, kiskanál, a telefonom, bármi... azért csak sikerült megoldani a dolgot. :)

Mióta letettük Őket csend van, Livike ebben a percben köhintett egyet, remélem azért visszaalszik, és folytatja is reggelig Levivel együtt. :)

Ennyi lenne mára, holnap úgyis megírom, ha esetleg volt még valami.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)