2010. január 20., szerda

Védőnői látogatás...

Írok erről is, de előbb az éjszakáról pár sort.
Szépen elaludtak, Levike ébredt 0:15-kor sírva, gyorsan csináltam Neki 120 ml kaját, mert az estit egyikőjük sem ette meg, várható volt, a babapoci jelzése.. :)
Következőleg Livike ébresztett sírva, visítva, sikítva, meg amit el lehet képzelni ilyen téren, azt bemutatta... Először fogíny kenegetéssel próbálkoztam, de nem sokat ért. A következő dolog Nála is a kaja volt, ami meg is hozta a várt eredményt.
El is aludt, de előtte megette. :)
Természetesen Levike is felébredt a nagy sírás-rívásra, így Ő is kapott még egy kis repetát.
Reggelre üres cumisüvegek fogadtak bennünket, jobban mondva Apát, mert Ő jött ki megcsinálni a reggeli kajájukat amíg én rendbe tettem a két porontyot.

Következett a szokásos takarítás, rend rakás, játszós placc összerakása, gyümölcs készítés..
Közben jött a Dédi Mama is, babázott jó sokat, legalább nyugodtan tudtam csinálni a dolgom. :)
Apa 9:30-kor elindult dolgozni, mi pedig a Dédivel 10:05-kor hozzáfogtunk etetni, legalább a Mama tudott dolgozni, nem kellett lejönnie. (ez azért nem jó, ha munkaidőben, de főleg délelőtt lejön, mert a kapucsengő nem hallatszik ide, és bármikor jöhet csomagos, postás, na meg Ügyfél is, bár azoknak telefonálniuk kell, ettől függetlenül van, aki ide jön személyesen... )
Dédivel épp az első falatot adtuk a gyerekeknek, amikor hívott a védőnő, hogy itt van a kapuban.
Biztos meg van az oka annak, hogy nem előre szól, gondolom, hogy az épp aktuális állapotokat lássa a családban, ne legyen idő rákészülni, puccba vágni mindent...
Más okát nem látok, meg értelmét sem. Na mindegy. :)
Legalább most épp nem tisztába tevés közben érkezett... :)

Livike persze megint nem akart enni!
Fém kiskanállal evett pár falatot, kb a negyedét a gyümölcsnek, utána ráhagytam, hogy majd később próbálkozom (végül Mama amikor bejött a vége felé, akkor Nála megette a Lány.. persze nem egyszerűen, a kanapénak dőlve ülve... a hordozóban nem marad már...:(  )
Mivel nem evett, Livike bemutathatta kúszás tudományát, most már legtöbbször szépen kúszik, nem féloldalasan, mint eleinte.
Levike is bemutatta a kúszást és a mászást is, jól meg lett dicsérve, szépen szabályosan kúszik. És a fogai is tetszettek a védőnőnek, mert a végén megmutatta egy teliszájas kacagással.... :)))



Mondtam, hogy Levi ha felültetjük megül, nem csak támasztékkal, de a placc közepén is, állni nem akar, rogyik össze. Livike pedig megállna meg szaladna is ha fogjuk, viszont ülni nem hajnandó, csúszik hanyatt rögtön.
Erre azt mondta a védőnő, hogy nem baj, nem kell erőltetni, majd ha magától csinálja az a jó.
Igazodjon el az ember mostmár ezen a dolgon!
Én is úgy tudtam, hogy nem szabad direkt ültetni meg állítani a gyerekeket, majd maguktól fogják csinálni, mert ha előre csináltatjuk akkor majd önállóan nem fogja tudni.
A tévében meg a neten meg több helyen azt láttam, hogy igenis KELL csináltatni velük ezeket a dolgokat, mert úgy tanulják meg. kitámasztani párnával és ültetni....
Most akkor mivan?? :(
Nem szeretném elrontani Őket, bár elég aggasztó hogy mindjárt 11 hónaposak, és még nem ülnek. Más gyerekek már 6 hónaposan .......

Kaja terén amiket elmondtam, hogy miket adunk megfelelőnek tartotta, az Aktíviát lehet adni direktbe is, nem csak főzelékbe. Meg sajtot is. Meg túrót, abból is a Bakony-t mert az krémesebb mint a többi, hiába mondtam, hogy azt akartam adni Nekik, meg még Aktívia is volt benne hogy lágyabb legyen, mégse ették meg. A túrórudit viszont szeretik.
Mikor mondtam, hogy délután tejpép van gyümölccsel vagy pudinggal, vagy csak magában, akkor azt mondta, hogy jó. (a gyümölcsös túrót lehet tízóraira adni...) Múltkor meg azt mondta, hogy délután is főzeléket adjunk.. :)
Meg hogy nem kell már mindig tápszer, gyümölcs meg ebéd után se kell meg éjjel se. Erre most mikor mondom, hogy azzal hajlandóak elaludni, akkor azt mondta, hogy nem baj, ha szeretik, egyék.... :)))))

A gyógytornát most nem hozta fel, ezek szerint ez Neki elég volt, hogy Levi is megindult a mozgással.....
Viszont ha február 1-jén nem ülnek vagy állnak, akkor a kora.utógondozáson ki akarja írni a tornát a doktornő. :(
Hátha nem kell, hátha csak az van, hogy el vannak maradva, és majd szépen maguktól mindent be fognak hozni.... amit tudom, hogy nagyrészt az én hibám, hogy így van... ha lett volna normálisan anyatej, akkor biztos hogy jóval előrébb járnának már a fejlődésben.
Már csak abban bízom, hogy ha később is, de utolérik magukat, és nem lesz semmi bajuk.. Ha kell a torna, hát kell. Annyira nem vagyok én ellene, csak a macera miatt.... minden megoldható persze, ha az egészségükről van szó. Egyelőre viszont nem kell torna, és ez jó! :)

Volt még szó egy válaszható oltásról, amit az egy éves kor betöltése után szoktak beadni. Nem kötelező, ha úgy döntünk, hogy kell, akkor ki kell íratni az orvossal még egy éves kor előtt, és utána beadatni. Egy db oltás, nem sorozat, mint a Prevenar volt, 2000 Ft-ba kerül az 1 db. Az agyhártyagyulladás egyik fajtája ellen véd. A védőnő nagyon ajánlja, mindenkinek szokta mondani, hogy adassák be, bár mivel nem kötelező csak javasolhatja.
Én még erről nem is hallottam, hogy létezik, így majd utána olvasok a Neten milyen vélemények vannak róla. Mama szerint sok kisgyerek lebénult az oltás után. Nem tudom, hogy Ő mit olvasott, vagy látott a tévében, még az oltás nevét se tudjuk, honnan tudta most hirtelen, hogy épp erről az oltásról volt szó a bénulásos eseteknél? Na majd átgondoljuk....
A szúrás se jó, de ha elkapják a betegséget az még rosszabb! Ha meg mellékhatása van, az meg főleg.. Nehéz dolgok ezek! 
Apa biztos azt mondja majd, hogy fölösleges macera meg fájdalom okozás, na meg hogy Ő tuti nem jön amikor be kell adatni, elég volt egyszer a Prevenarnál ott lennie.....

Megbeszéltünk még egy március 2. keddi tanácsadási és 1 éves státuszvizsgálati időpontot, valamint felírhattam az új rendelési és tanácsadási időpontokat, mert megváltoztak. A gyermek háziorvosunk is nyugdíjba ment. (még én is hozzá tartoztam 6 éves koromtól, ahogy ideköltöztünk, bár sokszor nem látott, mivel nagyon ritkán voltam beteg. Inkább az iskolaorvosi rendeléseken találkoztunk többször, mert ott is Ő volt...:)  ) Szóval most másik orvos van, a védőnő szerint aranyos, Mama szerint is az, mert Ő még ismeri régről amikor még Ő is a kórházban dolgozott a gyerekosztályon, ez az orvos is volt ott ügyeletben többször is. Meglátjuk megismeri-e Mamát, ha úgy alakul, hogy együtt visszük a gyerekeket március elején, és ha úgy döntünk, hogy beadatjuk az oltást, akkor úgyis találkozni fognak. :)

Miután a védőnő elment, a Dédi is indult lassan hazafelé, a gyerekeknek csináltam egy kis tápszert és letettem aludni Őket. De már fent vannak!
Kitenni nem lehet most a babakocsiba, mert ködös-nyálas idő van, és a szomszéd is begyújtott...

Egyébként eddig elég jók voltak, evés előtt volt már egy kis nyűglődés, na meg Livike közben is azt csinálta, de utána jó kedve lett....

Nagyjából most ennyi, majd jövök még ma, ha tudok. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)